kordun Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 Управо сада, Нифада рече Нешто је став,а нешто је чињеница.Чињеница је да су један плус један једнако два.Став може да буде и да су један плус један једнако три,само погрешан.Но,за твој став постоје чињенице које томе иду у прилог. o marijo terezijo pomagaj , dje se gasis Natasa., Veliki Marko and Sofija_ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 4 минута, Liga Džentlmena рече Kad smo vec kod toga. Nije isto voziti auto i popravljati ga, mao sto nije isto kuvati i prati sudove. Znaci, naravno da trebas da operes sudove i postavis sto, ali to ne znaci da si ti rodjeni kuvar ili da imas talenta za kuvanje ili ako znas da isprzis jaja ili napravis palacinke. Kao sto ne znaci da ako znas da vozis kola da si odmah predodredjena da budes Sumaher ili Colinmekre. Ili bolje reci da ako vozis smarta i pazis na svaki znak, ne znaci da ces moci i da dobro vozis ako uskocis u formulu ili u reli auto. Poenta je , moras da imas osecaj i veliko interesovanje za nesto da bi u tome bio uspesan. A zadto su najuspesniji kuvari muskarci? Zato sto ih ima 10% pa su zenama simpaticni. Kao sto su nama simpaticne drifterke jer ih ima 2%. Нису ни све жене талентоване за кување,па их некако сви пре виде у кухињи него мушкарца.Тај менталитет је наслеђен из времена када су жене биле углавном у кући.Сада су се ствари промениле.Но,има мушкараца који су ок,али не воле кухињу.Има ту алтернативних решења,ако имају других квалиета. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 2 минута, kordun рече o marijo terezijo pomagaj , dje se gasis Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 3 часа, Lady Godiva рече Наравно да ми је стало да будем самостална и не зависим ни од кога. Не желим никоме да будем на грбачи. Самосталан не значи себичан и лишен односа с другим људима. А кад кажем равноправност, мислим на equality of opportunity not equality of outcome. И равноправност не значи биолошку једнакост, чисто да ми и то не учиташ. . Ovde se slazem sa tobom. Svako tezi toj samostalnosti i ne zavisnosti, pa samim tim i trazi takvu osobu. Zivimo u savremenom svetu pa se zato i prilagodjavamo novonastalim situacijama. Za mene teznja ka samostalnosti i nezavisnosti nije feminizam, to je vise zelja za nekim sopstvenim potvrdjivanjem sto je oke. Ali to ne znaci da sutra u vezi ili braku takva osoba nece poatovati svog supruga i vole ti ga. Bas naprotiv verujem da je to danas i potreba. Po meni je feminizam potreba zene da se pokaze boljom, jacom, pametnijom od muakarca umesto da prihvati da je on musko a ona zensko ( tako su Bogom dani) i date su im razlike sa namerom da se dopunjavaju. Potreba za nekim dokazivanjem bez neke preke potrebe je stvar frustracije - feminizna - mrznja prema nekome za koga smatras da je bolji od tebe pa zelis da dokazes da nije. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 5 минута, Нифада рече Нису ни све жене талентоване за кување,па их некако сви пре виде у кухињи него мушкарца.Тај менталитет је наслеђен из времена када су жене биле углавном у кући.Сада су се ствари промениле.Но,има мушкараца који су ок,али не воле кухињу.Има ту алтернативних решења,ако имају других квалиета. Kao sto ima zena koje znaju da voze i koje su oke, ali nisu ulicni trkaci. I po nekom nepisanom pravilu zene su opreznije a muskarci au bolji vozaci. Isto je i sa kuvanjem. Muskarac je oprezniji pri kuvanju, i ne kuva cesto pa se mozda vise potrudi kada se pogodi da kuva, a zeni je to rutina u kojoj je neprevazidjena. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 15 минута, kordun рече o marijo terezijo pomagaj , dje se gasis i sta kazes, zenis se? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 2 минута, Sofija_ рече i sta kazes, zenis se? све ће то чика Ниџојла да жени Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 12 минута, Liga Džentlmena рече Ovde se slazem sa tobom. Svako tezi toj samostalnosti i ne zavisnosti, pa samim tim i trazi takvu osobu. Zivimo u savremenom svetu pa se zato i prilagodjavamo novonastalim situacijama. to ti je ono svako sebi plati kafu, cist racun duga i sterilna ljubav Natasa. and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 3 часа, Плаво Небо рече Био бих Срећан да ми Бог подари тако ''напорну'' жену. Наравно, поштовао бих сваку њену жељу па јој се не бих ни ''бранио'' у складу са саветом Светог апостола Павла да се не бранимо једно другом, већ све по договору. Али ако бих знао да је њена жеља да се чува за време свих тих дана апсолутно бих поштовао њену вољу и не бих је искушавао интимним односом ма колико ја имао жељу да водим љубав са њоме. Јесте Љубав и у вођењу љубави, али, Љубав је и у ситницама. U tome je i poenta. Ja ne bih bio srecan pored takve devojke ( imao sam iskustva i vezu sa takvom devojkom pre par godina pa zato pisem o tome) a verujem da ni ona ne bih bila pored mene. Sto znaci ni ti ni ja ne gledamo isto na veru i religiju kao ni na te stvari, sta vise i zivotna iskustva su nam drugacija pa drugacije percipiramo stvari. Ja sam mozda strastveniji i predaniji u svemu ato radim pa cak i u tome, ali sam spreman na prilagodjavanje samim tim sto bih uradio nesto za nju ali bih trazio da i ona uradi nesto za mene. Sta vise, smatram i da kada se ona zaljubi i ti kada se zaljubis ( pravo i iskreno spremni ste da se prilagodjavate i trudis se da drugu stranu ucinis srecnom) i onda necete sebi postavljati takva i slicna pitanja. Nego cete se o svemu lepo dogoviriti. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 1 минут, Снежана рече све ће то чика Ниџојла да жени pa rece da se zeni uskoro, a ne moze da izadje na kraj sa jednom Nifadom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 8 минута, Sofija_ рече i sta kazes, zenis se? ma ja uzivo nemam nikakvih problema sa zenama, zene znaju kome krv ne mogu piti, a kome mogu, ja se super slazem sa zenama, bez zezanja. a ovi holivudski mitovi sto kaze bruder kusturica, to je samo promasena filozofija zivota, losa kultura zivljenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 jos bi i iskoristio priliku da kazem da zene imaju manji mozak od muskaraca i radi na drugaciji nacin, nisam ja to izmislio , nego bog i ne morete mi nista Вукашин Ковачевић, Natasa. and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 19 минута, Liga Džentlmena рече Ovde se slazem sa tobom. Svako tezi toj samostalnosti i ne zavisnosti, pa samim tim i trazi takvu osobu. Zivimo u savremenom svetu pa se zato i prilagodjavamo novonastalim situacijama. Za mene teznja ka samostalnosti i nezavisnosti nije feminizam, to je vise zelja za nekim sopstvenim potvrdjivanjem sto je oke. Ali to ne znaci da sutra u vezi ili braku takva osoba nece poatovati svog supruga i vole ti ga. Bas naprotiv verujem da je to danas i potreba. Po meni je feminizam potreba zene da se pokaze boljom, jacom, pametnijom od muakarca umesto da prihvati da je on musko a ona zensko ( tako su Bogom dani) i date su im razlike sa namerom da se dopunjavaju. Potreba za nekim dokazivanjem bez neke preke potrebe je stvar frustracije - feminizna - mrznja prema nekome za koga smatras da je bolji od tebe pa zelis da dokazes da nije. Овде се не слажеш са мном јер оно што си ти написао нема везе с мојим постом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 2 часа, Плаво Небо рече Не, баш супротно, причам о мушкарцима који се нису оженили из љубави већ који су толико себични да мисле само како да задовоље своје жеље, своје прохтеве. Ниси схватио поенту. Жена након порођаја доји бебу и ако затрудни у том периоду врло брзо долази до промена у саставу, укусу, количини млека. И наравно како трудноћа буде одмицала тако и лучење млека може у потпуности да престане. И, шта је муж који не може да се суздржи од сексуалног односа са својом женом у периоду док она доји њихово дете учинио? Довео је до тога да је свом рођеном детету ускратио једину храну коју је способно да једе. Ок, можеш да кажеш да ће користити контрацептивна средства да она не остане трудна, али, то је грех, по мени. Добро, ако то не сматраш за грехом шта ћемо онда ако и поред коришћења котрацептивних средстава она ипак остане трудна, јер, Богу је све могуће па и да заштита не буде никаква заштита. Значи, нема млека за бебу, важно је да је муж сексуално намирен. Ne ja ti pisem kako dolazi do te " ljubomore prema detetu" od strane muskarca, kada ga zena zapostavi zbog bebe. A to sto pricas ni tu nisi u pravu, jer kao medicinski radnik znas da zena ima plodne i ne plodne dane, i da kada bi i zeleo da sa njom njen muz ima odnose ( u tom periodu) kod normalnih ljudi to bi funkcionisalo dogovorno. Ne kazem da su kontraceptivna sredstva dobra, dobra su u vidu zastite od zaraznih bolesti ( ako neko ima neke velike sexsualne prohteve) a ne i u braku. Ali opet je to stvar dogovora. Ako i imas jaku zelju, kao sto ima i ona ( da izvines na izrazu zavrsis napolju). Ti ljudi sto su u braku sa zenama koje ne vole nece cimati svoju zenu u tom periodu za odnose vec ce naci zabavu sa strane. ( razmisljaj logicno). Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 6, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2018 пре 1 минут, kordun рече jos bi i iskoristio priliku da kazem da zene imaju manji mozak od muskaraca i radi na drugaciji nacin, nisam ja to izmislio , nego bog i ne morete mi nista то је зато што смо техничари (не могу да замислим да сам главата) Milica Bajic and kordun је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука