Ayla Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 2 minutes ago, Јелена011 рече Ajli, ja ne razumem sta zelis da pitas. Sigurna sam da me razumiješ, jer si negdje i dodirnula, mada vrlo oprezno, dio pitanja. Znam i ja mnoge, koji se pozivaju na sami naslov teme, a u principu se i ne pridržavaju istog. Misliti i cvijeće brati nije isto...s tim što i ne misle čisto, samo kriju to. Takođe znam mnoge, koji su na udaru suda prepodobnih, a osjetila sam koliko su čisti, i imaju moje poštovanje. Imamo pravo na svoj izbor, i svako će nositi svoj teret, kao i ja što sam spremna da me, po ko zna koji put, neko od "čistih" prozove za koji dan zbog ovoga što sam sada rekla, ali nije do mene. Ponavljam - nema čistih zemljom da gaze, ali ništa nije neoprostivo, ako ima želje da se ispravi greška. -Владимир-, Драгана Милошевић, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 hour ago, Ronald рече Saši odgovaram jer mu je čudno kako dvoje ljudi koji su nevini i Crkveni mogu imati probleme u braku, a iskreno meni je to smijesno, jer mogu biti totalno nezreli nisam ispratio sve Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Pa to je odgovor Ajlic.Svako prema svojim mocima kako rece Dragana.Aj da probam da budem slikovita.Neko ceo dan bludnici,ali se uvece pokaje,iskreno se pokaje.Ispovedi pricesti,primi mu se za pravdu jer se bori sa sobom.Neko je netaknut fizicki ali u mislima ludilo,pa opet i taj verujem ako se eto za rad Boga odrekne bar jedne od tih misli kaze u sebi eto Boze ne mogu vise ,a ti znas dobro moje moci ali evo jednu odbacujem,Bog ce mu verujem primiti to za pravdu.To je to,nema tu opsteg recepta svako licni odnos sa Bogom ima,tesko iko moze ulaziti u tudj odnos sa Bogom,mozemo se baviti samo svojim jer u taj jedino imamo realan uvid . Ne znam jesam uspela da budem jasnija.Ako ne tu smo za dalje [emoji4] Jeste, ali onda nisu ni potrebna pravila kojima se sex prije braka etiketira kao bludnicenje, posto svako moze da se bori po svojoj savjesti. Zasto onda svi svestenici i monasi ili vecina navedose na pocetku da je to promasaj, crnilo, truljenje itd. Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 10 minutes ago, *Jелена* рече Ne znam jesam uspela da budem jasnija.Ako ne tu smo za dalje Meni veoma jasna, sada, i hvala velika na odgovoru. Лапис Лазули, Драгана Милошевић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 3 minutes ago, Ayla рече Sigurna sam da me razumiješ, jer si negdje i dodirnula, mada vrlo oprezno, dio pitanja. Znam i ja mnoge, koji se pozivaju na sami naslov teme, a u principu se i ne pridržavaju istog. Misliti i cvijeće brati nije isto...s tim što i ne misle čisto, samo kriju to. Takođe znam mnoge, koji su na udaru suda prepodobnih, a osjetila sam koliko su čisti, i imaju moje poštovanje. Imamo pravo na svoj izbor, i svako će nositi svoj teret, kao i ja što sam spremna da me, po ko zna koji put, neko od "čistih" prozove za koji dan zbog ovoga što sam sada rekla, ali nije do mene. Ponavljam - nema čistih zemljom da gaze, ali ništa nije neoprostivo, ako ima želje da se ispravi greška. Ajla, stvarno ne kontam.Ja ne vidim poentu uzdrzanja od seksa kao zahtev za fizickom,cistocom. Sta vise jezim se tih koji u fizickoj cistoci vide sve. Skoro procitah da je zato kod devojaka iz krutih sredina, konkretno ovaj tekst se odnosio na islam, kao normalan analni i oralni seks jer ostaju netaknutog himena. To je meni bolesno. Mislim, ne one nego sredina koja ih gura u to. Ali svi mi razmisljamo o svemu, koliko puta sam pomislila mislima kad me neko mnogo povredi da bih ga ubila, da bih ovo il pno, mi nismo roboti, to rekoh, ne mozemo ocekivati da nam misli budu kakve god. I ja to uopste ne uzimam za greh. Meni su prljave misli one u kojima ja zavidim drugima, to je za mene veci greh nego ako sanjam seks. Misli u kojima se svetim drugima, u kojima povredjujem druge, onako podlo...takvih misli se ja pladim, a sve ovo drugo "gresno" je meni ljudski. Covek koji masta o seksu je meni notmalan covek jer je seksualni nagon prirodan i najdublja energija u coveku, ali covek koji masta o tome da nasanka nekog radi seksa e to mi je vec neprirodno. I po tone "delim" misli. Eto priznajem zadnjih pet meseci ga sanjam ko blesava i cak nije do drugog stanja pa sam fina nego ne da doktor a ja iz nekog razloga u trudnoci imam libido nimfomanke i jedine dve stvari o kojima sad mislim su seks sa mojim rođenim muzem i spavanje na stomaku i ne mislim da sam gresna jer kazem svako vece o majku mu kad ce oktobar da konacno mogu da legnem na stomak da dusom danem ubila bih za noc spavanja na stomaku, i ne uzimam to sebi za greh. Sto se bludnih misli tice, ne mislim da su seksualne misli automatski bludne. Ako ja kao udata sanjam dzordza klunija to ja ne bih zvala bludom nego bujnom mastom jer je neostvarivo, i nesvesbo, al ako sanjam da kad mi muz ode na posao pozovem komsiju sa sprata, tu bih se vec zabrinula sta ne stima u nasem braku. Sve ima svoj kontekst, al ne postoji covek koji ne misli ni o cemu. Misli ne sluze da osudjujemo druge i sebe, nego da nam budu pokazatelj gde smo, naseg duhovnog, psihickog, svakakvog stanja. Al misli ipak nisu dela, ona sluze dubljem razumevanju ne osudi i samoosudi. To sto sam ja nekad nekom zelela zlo ne znaci da sam zla, znaci da sam covek ko i svaki drugi sposoban na sve pa i na zlo. To mi moze pomoci da razumem drugog i dobro i lose u drugome. Dijasporka and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 7 minutes ago, Ronald рече Jeste, ali onda nisu ni potrebna pravila kojima se sex prije braka etiketira kao bludnicenje, posto svako moze da se bori po svojoj savjesti. Zasto onda svi svestenici i monasi ili vecina navedose na pocetku da je to promasaj, crnilo, truljenje itd. Sopstveno mišljenje nije ni izbliza dovoljna istina. Takođe, ako priznamo da se svako bori po svojoj savesti, znači i da priznajemo da ima protiv čega, ima neki razlog, ne bi se borio u prazno. Ja lično ne znam šta da mislim po ovom pitanju, imam jake razloge i za i protiv, ali više verujem predanju Crkve. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 2 minutes ago, Јелена011 рече Ajla, stvarno ne kontam... Mislim da je ova rečenica bila bespotrebna, jer kontaš. Hvala na odgovoru. Ronald је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Подржавам али се не придржавам. Пих, можда нисам требао да скинем фарисеја са аватара. Не знам шта је проблем са тим да се предбрачни секс назове грехом. Можда смо у свему осталом безгрешни па нам ово квари савршенство? Или смо на форуму због предбрачних односа па нам овакви текстови кваре посао? Има сто других грехова које олако прихватамо на душу а смета нам кад неко каже да је ово грех. -Владимир-, александар живаљев and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Sopstveno mišljenje nije ni izbliza dovoljna istina. Takođe, ako priznamo da se svako bori po svojoj savesti, znači i da priznajemo da ima protiv čega, ima neki razlog, ne bi se borio u prazno. Ja lično ne znam šta da mislim po ovom pitanju, imam jake razloge i za i protiv, ali više verujem predanju Crkve. Nije sopsteveno, nisam ni rekao, ali Crkva je jasna svi odnosi prije braka su blud, zar ne? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 21 minutes ago, Драгана Милошевић рече Зар не блудничимо у мислима ? Но, то се као не рачуна? Сви да одговоре на питање. Будите искрени бар пред собом. Ej, malo je bilo i 30 strana ove teme da se (ne) dobije odgovor! Bludne pomisli, to mu dođe viša matematika koju niko ne razumije a muku muči sa prostom jednačinom s jednom nepoznatom: okolnosti i posljedice (duhovne) proste realizacije pomisli, jer prilika/iskušenje uvijek postoji. Odgovor je malo teže da bude jednoobrazan jer nema drugog pitanja koje tako obuhvata cijelog čovjeka, i dušu i tijelo, kao ovo. I duh, duhovno dostignuće. Jer za nekog je mliječna hrana a neko se bavi tvrđom hranom. Ali mora svojim tokom. Duhovno zdravlje za nekog podrazumijeva čistotu i on/a je s lakoćom (blagodaću) postiže; za nekog je zadovoljenje prirodne strasti uslov tjelesnog i duševnog zdravlja. Odgovor je samo i strogo individualan. Nisu dobri ekstremi: gorjećešupakluzbogsvojeprirode - naspram - bogmevolisvejedozvoljeno Vrijednosti, estetika, moral, malo je izvrnuto. Djeca odrastaju u društvu sa poremećenim vrijednostima gdje je seks bez obaveza shvaćen kao sloboda i pravo, a mit o romantičnoj ljubavi koji podrazumijeva i tu slobodu preuzima mjerilo vrijednosti i morala... Treba mijenjati društvene sadržaje koji bombarduju svijest radije nego gušiti silom. Djeca bi trebala da nauče šta mit o romantičnoj ljubavi zapravo znači, da nauče iz lijepe književnosti da je ona uvijek bila shvaćena najviše kao idealizacija i uzdržanje, da bi se mogla shvatiti ljepota pogleda, poljupca, 'susreta najvećeg na svijetu'. Ali i primjeri, primjeri najbolje uče. No za hrišćane, na kraju krajeva, nema izgovora. "Ko pogleda sa željom...", što govori o korijenu svega - misli, čulnoj predstavi; pa onda praktični filozof Pavle da to sve popiše i obrazloži, i da psihološki i socijalno veoma korisne upute. Crkva dalje mistifikuje proglasiviši to čisto praktično-moralno rješenje ap.Pavla svetom tajnom, simbolom, ikonom itd. ... Pa moderna crkva ide u korak s vremenom bar sporadično, i ikonomiše.. šta bi, po starovremenim kanonima svi bi ostali van crkve... Драгана Милошевић and Ayla је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 minute ago, Ronald рече Nije sopsteveno, nisam ni rekao, ali Crkva je jasna svi odnosi prije braka su blud, zar ne? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Aj pitanje, a zasto mislis da je to crkva rekla? Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 10 minutes ago, Ayla рече To je uopšteno-diplomattski odgovor...može a i ne mora da se prihvati. Sve je rečeno, a ništa rečeno nije. Pitanje je, da li ste zaista tako čisti? Нисам. А колико нисам, видеће са на суду, кад ће све тајно да постане јавно. Али због тога и не могу да судим некоме због начина живота. Посебно због броја особа са којима је нека особа била или није била. То је између ње и Господа, ја ту немам шта да се уплићем. Па све и да сам најчистији, немам права. Хоћу рећи. Имам ја да одговарам за многе ствари, и не видим како ће ми бити лакше ако упирем прстом на друге. То ми је тотално безвезе и бесмислено. Тј. бар се трудим да то не радим. :/ Лапис Лазули, Ronald, Ayla and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Управо сада, Ronald рече ... ali Crkva je jasna svi odnosi prije braka su blud, zar ne? Ne znam. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Aj pitanje, a zasto mislis da je to crkva rekla? Pa ko je rekao, prosvijetli me ako nisu ljudi koji su u Crkvi donosili kanone? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2016 Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 1 minute ago, Ronald рече Pa ko je rekao, prosvijetli me ako nisu ljudi koji su u Crkvi donosili kanone? Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока zasto u smislu sa kojim ciljem, a ne u smislu odakle ti ta ideja da je crkva to rekla Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука