Jump to content

Који предбрачни односи се називају блудом и због чега?

Оцени ову тему

Препоручена порука

22 minutes ago, *Jелена* рече

Sale Bog voli jer je Bog Ljubav,uvek,Bog voli i najgoreg gresnika.Ali covek se sklanja od Boga ,covek ne voli Boga.Nikada Bog ne ostavlja coveka on je tu pred vratima srca,sedi jadan na pragu i ceeeeekaaaaa,cesto i ne doceka na stetu samog coveka naravno.

Vi umjetnici se znate odlicno izraziti :).

Slazem se ja sa tim, ja sam u svom komenttaru htio da kazem da je put ka spasenju pokajanje za grijehe, svako ima sansu ali treba se pokajati a ne boriti protiv Bozijih zapovijesti a toga ima koliko hoces, cak i ovdje na vjerskom forumu.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Драгана Милошевић рече

Управо тако. Свако по својим моћима.

Зар не блудничимо у мислима ? Но, то се као не рачуна? :0205_whistling:

Tvoje pitanje zaslužuje odgovor...i ja ga čekam. :)

4 minutes ago, *Jелена* рече

Ne racuna se kod sela,jer selo ne brine o dusi selo brine da se zabavi,a kod Gospoda je malo drugaciji racun.

Selo je i za Hrista vikalo : Raspni ga!

Ovo nije odgovor, i ja bih voljela da čujem konkretno šta imaš da kažeš na ovo što pita Dragana...ili nisam shvatila to što si rekla. :)

Подели на овим сајтовима

Sta je problem Roni? Ne mozemo tako, uzeo si primer fakulteta u zemlji sa 6-8% fakultetski obrazovanih ljudi i sad ces od tog procenta da zamislis dvoje koji bi da budu zajedno a u crkvi su? To je promil, i toliko ako je, i od toga sigurno ne moze da se napravi pravilo. Ako nisu crkveni problem nemaju, radice sta oce, ako su oboje crkveni opet ce raditi sta mogu.

Al crkva ne blagosilja seksanje niti mozes ocekivati da ti neko kaze amin na tvoja razmisljanja. To sto je nekom to tesko ne znaci da sad treba da kriterijume menjamo. Nacelno, u cemu je problem da se suzdrzavaju, nek zamisle da su dobili troje dece, taman tih par godina im ne bi bilo do seksa kad su bebe tu jer ne bi imali kad :)))
Samo mi nemoj o tome da ce neko da mre bez malo seksa i da je to neka uteha jelte bez koje se ne moze. Mogu da izlaze, zive, raduju se, vesele se, druze upoznaju, nisu u manastiru majku mu, al malo i da potrpe nece im kruna s glave pasti. To ako su oboje crkveni i oboma im je to bitno. Ako im nije bitno opet radice po savesti. Svako radi sta moze, al to ne znaci da je sve divno. Nije ni kraj sveta ako bude seksa, al da je to ono sve jedno pa nije. Al to vazi za onog ko to zeli, ko ne zeli ne mora. Crkva nikog ne tera ni na sta.

Ispade seks najvaznija stvar na svetu i jedini nacin da pokazes da nekog volis, e pa nije.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Ronald рече

Ja ne razumijem sta je to ljubav sa istinom Jeco? Mene je zanimalo na pocetku, zasto i kako dvoje ljudi da se uzdrzava ako su zaljubljeni sa 18. hoce na fakulet i tako dalje, mislim ne znam kako jedino da nemaju sexualne odnose dok ne zavrse fakiltet i ne nadju posao. Nisam govorio o ljudima koji non stop mijenjaju partnere itd.

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Tesko se tu moze izvesti opsti savet.To zavisi od para do para,neko je takvog psihofizickog sklopa da moze da se uzdrzava ,tako mu dato i on pred svojom savescu da li moze da se opravda ako se ne uzdrzava i opet da li hoce,neko prosto nece,pa i tu slobodu ima,dao mu Bog.Nekome nije dato,neko ne moze u popste da se uzdrava ,neko moze po malo da se uzdrzava pa zar mu se to nece primiti u podvig ako je on sa tim trudom pred svojom savescu cist.U ostalom ,koliko je bespredmetno da neko sa strane diskutuije da li neko nesto moze ili ne ni covek samog sebe ne poznaje dok vremenom ne vidi sta moze sta ne.Ali eto cilj je za hriscane celomudrenost(sto opet naglasavam nije telesna nevinost)pa neko se na kraju zivota ocelomudri,preumije,pokaje i ode ravno u Raj :) Slava Bogu na njegovoj milosti i pravdi vecnoj jer to je jedina pravda za svakoga prema njemu a ne prema Peri Miki Ziki.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Sta je problem Roni? Ne mozemo tako, uzeo si primer fakulteta u zemlji sa 6-8% fakultetski obrazovanih ljudi i sad ces od tog procenta da zamislis dvoje koji bi da budu zajedno a u crkvi su? To je promil, i toliko ako je, i od toga sigurno ne moze da se napravi pravilo. Ako nisu crkveni problem nemaju, radice sta oce, ako su oboje crkveni opet ce raditi sta mogu.

Al crkva ne blagosilja seksanje niti mozes ocekivati da ti neko kaze amin na tvoja razmisljanja. To sto je nekom to tesko ne znaci da sad treba da kriterijume menjamo. Nacelno, u cemu je problem da se suzdrzavaju, nek zamisle da su dobili troje dece, taman tih par godina im ne bi bilo do seksa kad su bebe tu jer ne bi imali kad :)))

Samo mi nemoj o tome da ce neko da mre bez malo seksa i da je to neka uteha jelte bez koje se ne moze. Mogu da izlaze, zive, raduju se, vesele se, druze upoznaju, nisu u manastiru majku mu, al malo i da potrpe nece im kruna s glave pasti. To ako su oboje crkveni i oboma im je to bitno. Ako im nije bitno opet radice po savesti. Svako radi sta moze, al to ne znaci da je sve divno. Nije ni kraj sveta ako bude seksa, al da je to ono sve jedno pa nije. Al to vazi za onog ko to zeli, ko ne zeli ne mora. Crkva nikog ne tera ni na sta.

Ispade seks najvaznija stvar na svetu i jedini nacin da pokazes da nekog volis, e pa nije.

Nisam rekao da je najbitnija, nego se ovde govori o tome i ja ne znam kako da se uzdrze, a to da zamisle da imaju troje djece je neozbiljno, mislim da se zezas. I Sveta Tajna braka je kako rece Miki na prethodnoj strani to i postala u 8. vijeku i najvise kao potvrda prirodno stanja.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Јелена011 рече

Kad kažeš - seks, šta podrazumijevaš pod tim?
I interesuje me, jer si navela primjer tvojih prijateljica Arapkinja, koje, kako sama navodiš, imaju momke, šetaju i uživaju...te nijhove veze, na čemu se baziraju? Nema fizičkog kontakta? Misli su im apsolutno čiste i bez požude?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Ayla рече

Tvoje pitanje zaslužuje odgovor...i ja ga čekam.

Одговор је... " каквим судом судиш, онаквим ће ти се судити " . Јер живот није лак, сви се боримо како знамо. 

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Драгана Милошевић рече

Управо тако. Свако по својим моћима.

Зар не блудничимо у мислима ? Но, то се као не рачуна? :0205_whistling:

Сви да одговоре на питање. Будите искрени бар пред собом.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Tesko se tu moze izvesti opsti savet.To zavisi od para do para,neko je takvog psihofizickog sklopa da moze da se uzdrzava ,tako mu dato i on pred svojom savescu da li moze da se opravda ako se ne uzdrzava i opet da li hoce,neko prosto nece,pa i tu slobodu ima,dao mu Bog.Nekome nije dato,neko ne moze u popste da se uzdrava ,neko moze po malo da se uzdrzava pa zar mu se to nece primiti u podvig ako je on sa tim trudom pred svojom savescu cist.U ostalom ,koliko je bespredmetno da neko sa strane diskutuije da li neko nesto moze ili ne ni covek samog sebe ne poznaje dok vremenom ne vidi sta moze sta ne.Ali eto cilj je za hriscane celomudrenost(sto opet naglasavam nije telesna nevinost)pa neko se na kraju zivota ocelomudri,preumije,pokaje i ode ravno u Raj [emoji4] Slava Bogu na njegovoj milosti i pravdi vecnoj jer to je jedina pravda za svakoga prema njemu a ne prema Peri Miki Ziki.

Ma ovde se govori o pravilima koja jasno kazu svaki sex izvan braka je blud i prlja dusu, po ovim svestenicima tu nema ni ljubavi, moze sad da se tumaci kakp hoce. Ja se sa njima ne slazem i mislim da to uopste nema smisla.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, *Jелена* рече

Tesko se tu moze izvesti opsti savet.To zavisi od para do para,neko je takvog psihofizickog sklopa da moze da se uzdrzava ,tako mu dato i on pred svojom savescu da li moze da se opravda ako se ne uzdrzava i opet da li hoce,neko prosto nece,pa i tu slobodu ima,dao mu Bog.Nekome nije dato,neko ne moze u popste da se uzdrava ,neko moze po malo da se uzdrzava pa zar mu se to nece primiti u podvig ako je on sa tim trudom pred svojom savescu cist.U ostalom ,koliko je bespredmetno da neko sa strane diskutuije da li neko nesto moze ili ne ni covek samog sebe ne poznaje dok vremenom ne vidi sta moze sta ne.Ali eto cilj je za hriscane celomudrenost(sto opet naglasavam nije telesna nevinost)pa neko se na kraju zivota ocelomudri,preumije,pokaje i ode ravno u Raj :) Slava Bogu na njegovoj milosti i pravdi vecnoj jer to je jedina pravda za svakoga prema njemu a ne prema Peri Miki Ziki.

Bravo! Svako prema svojim mogućnostima, i svako će za svoju savest dati odgovor. Krajnosti u moralisanju, ali i u antimoralisanju, ne mare za čoveka, ne uvažavaju realnost svake osobe pojedinačno.

Pokajanje je put, a ne šablon. Put odricanja od egoizma. I svako se trudi koliko može. Čovek se ispravlja malo po malo, ne može odjednom.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Sasa Vojvoda рече

Vi umjetnici se znate odlicno izraziti :).

:)) da me znas ovako,i ti bi crko od smeha na ovu izjavu.Mutava 100%,kad sam bila mladja krenem da objasnjavam nesto a starija sestra po pravilu nosi listic i olovku i kaze : nacrtaj,ovako se nikad necemo razumeti :D

10 minutes ago, Sasa Vojvoda рече

Slazem se ja sa tim, ja sam u svom komenttaru htio da kazem da je put ka spasenju pokajanje za grijehe, svako ima sansu ali treba se pokajati a ne boriti protiv Bozijih zapovijesti a toga ima koliko hoces, cak i ovdje na vjerskom forumu.

Eh to je prirodno u svakome od nas se odvija citav razvoj covecanstva(negde to procitah,dopalo mi se).Neki raspinju Hrista,neki peru ruke,neki placu pod krstom,neki vise pored Njega na drugom krstu i kaju se,neki Mu se rugaju...a hriscani su so zemlji,nase je da pazimo da ne obljutavimo koliko god mozemo,Gospod ce ostalo.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, -Владимир- рече

Одговор је... " каквим судом судиш, онаквим ће ти се судити " . Јер живот није лак, сви се боримо како знамо. 

To je uopšteno-diplomattski odgovor...može a i ne mora da se prihvati.
Sve je rečeno, a ništa rečeno nije.
Pitanje je, da li ste zaista tako čisti?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ayla рече

Kad kažeš - seks, šta podrazumijevaš pod tim?
I interesuje me, jer si navela primjer tvojih prijateljica Arapkinja, koje, kako sama navodiš, imaju momke, šetaju i uživaju...te nijhove veze, na čemu se baziraju? Nema fizičkog kontakta? Misli su im apsolutno čiste i bez požude?

Ajli, ja ne razumem sta zelis da pitas. Da li postoji covek koji je robot? Jok. Da li postoji apsolutno cist i bezgresan, jok. Da li treba da budemo takvi, jok.

Njih sam navela zbog razlike u motivima i pristupu uzdrzavanju i sledstveno tome lakoci kojom one to nose. I njihova braca na primer koji su se kao muskarci podrazumevano isto uzdrzavali do braka. To sto kod njih nema te ustogljenosti, prepodobnosti, sto im nije sve fuj. One jedva cekaju taj seks, i ne misle da je prljav il los, a nasi mladostistrasti tipovi u svemu cide lose i greh.

Sto se pojvarenosti uma tice, mislim da razmisljati s vremena na vreme je dobro, to ti govori da si ziv, vuce te napred, sve te misli treba da ti daju podstrek na akciju, ne da te paralisu. Ko samo o seksu misli i na seks taj ima psihicki problem, mnogo grdji od hopa cupa. I mislim da to ide od karaktera do karaktera, da sa samim seksom i iskustvom ne ide. Imas ljude koji o tome ne misle ic, imas ljude sa jakim libidom koji pucaju posle kratkog vremena i slicno, nema recepta.

I ne mislim ja da je seks gresan, samo da se malo ide u krajnosti. Ili se uzdrzavamo i vicemo fuj to, il smo hipici. A sve zavisi od konkretnih ljudi i konkretne situacije, postoji teznja ka celomudrenosti, postoji teznja ka Bogu, a sad po meri svakog i po zelji svakog. Sto bi rekao Zlatousti sve moze biti u slavu Boga, i uzdrzavanje i neuzdrzavanje. Al ovako u globalu ne mozemo filozofirati :) Samo sto seks itekako moze biti blud, blud je lutanje, promasaj cilja, a ne ritualna cistoca i necistoca.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Страшно! Имају људи право на свој став, као и на интиму. Ја да сам на њиховом месту, никад вам не бих полагала рачуне.

А уосталом, ко год да греши он нађе оправдање за себе, ништа ново...

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Ayla рече

Tvoje pitanje zaslužuje odgovor...i ja ga čekam. :)

Ovo nije odgovor, i ja bih voljela da čujem konkretno šta imaš da kažeš na ovo što pita Dragana...ili nisam shvatila to što si rekla. :)

Pa to je odgovor Ajlic.Svako prema svojim mocima kako rece Dragana.Aj da probam da budem slikovita.Neko ceo dan bludnici,ali se uvece pokaje,iskreno se pokaje.Ispovedi pricesti,primi mu se za pravdu jer se bori sa sobom.Neko je netaknut fizicki ali u mislima ludilo,pa opet i taj verujem ako se eto za rad Boga odrekne bar jedne od tih misli kaze u sebi eto Boze ne mogu vise ,a ti znas dobro moje moci ali evo jednu odbacujem,Bog ce mu verujem primiti to za pravdu.To je to,nema tu opsteg recepta svako licni odnos sa Bogom ima,tesko iko moze ulaziti u tudj odnos sa Bogom,mozemo se baviti samo svojim jer u taj jedino imamo realan  uvid .

Ne znam jesam uspela da budem jasnija.Ako ne tu smo za dalje :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...