Jump to content

Мишљење о Исламу

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 9. 2020. at 17:58, Pedja.jo рече

Ne mozes me ti uciti o kontekstu, konteskt su davno odredili Sveti Oci. Hristos je Ispunjenje zakona i apsolutno je ireleantno da li je Isus doslovice rekao "Ja sam ispunjenje zakona" ili je on to objavio kroz Apostole koje je nadahnuo Duhom Svetil (Duhom Istine) dakle Isusova propoved se ne zavrsava sa 4 jevandjelja vec se nastavlja kroz Apostole i to sto je Pavle rekao se isto moze smatrati Isusovim recima jer je Isusg posredstvom Duha Svetog govorio kroz Apostole. Ti uopste nema dalje diskusije.

Expand  

Mislio sam na "kontekst" poglavlja u okviru kojeg su dve rečenice o kojima smo razgovarali, a ne na verske doktrine.

Potpuno se slažem sa tobom da je za verske doktrine irelevantno da li je Isus (dok je bio na Zemlji) doslovce rekao "Kad ispunim zakon, zakon prestaje da važi" i slažem se da se po verskim doktrinama ono što je Pavle rekao isto može smatrati Isusovim rečima... ali, opet, nisam o tome pričao... već o tome šta je Isus rekao dok je bio živ, sudeći po tome šta je zapisano u jevanđelju po Mateju... stvarno ne znam koliko je puta potrebno da razjasnim to...

пре 3 минута, Pedja.jo рече

Da je kontekst takav kakvim ga ti vidis Novi Zavet ne bi postojao, hriscanstvo ne bi postojalo, Apostoli ne bi pricali to sto su pricali. Da Isus nije ispunio zakon i sklopio Novi Savez sa ljudima svi bi ostali Judeji. Dakle da je kontekst takav kakvim ga ti tumacis hriscani bi se izmedju ostalog danas i obrezivali, sto nije slucaj :) 

Expand  

Da, ako veruješ da iza svega toga stoje natprirodna objašnjenja... u suprotnom, hrišćani bi radili i verovali ono što je dominantna grupa hrišćana govorila da treba da rade i veruju, osim onih hrišćana koji su od strane dominantne grupe proglašeni za jeretike... potpuno nevezano za to šta je Isus zaista rekao ili nije rekao... da je pobedila ona grupa hrišćana koja je smatrala da svi treba da se obrezuju, hrišćani bi se i danas obrezivali...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како вас шетају ови атеисти, свака им част....навучете се на причу о хришћанству док си рекао кекс.

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2020. at 18:17, Avocado рече

Mislio sam na "kontekst" poglavlja u okviru kojeg su dve rečenice o kojima smo razgovarali, a ne na verske doktrine.

Potpuno se slažem sa tobom da je za verske doktrine irelevantno da li je Isus (dok je bio na Zemlji) doslovce rekao "Kad ispunim zakon, zakon prestaje da važi" i slažem se da se po verskim doktrinama ono što je Pavle rekao isto može smatrati Isusovim rečima... ali, opet, nisam o tome pričao... već o tome šta je Isus rekao dok je bio živ, sudeći po tome šta je zapisano u jevanđelju po Mateju... stvarno ne znam koliko je puta potrebno da razjasnim to...

Da, ako veruješ da iza svega toga stoje natprirodna objašnjenja... u suprotnom, hrišćani bi radili i verovali ono što je dominantna grupa hrišćana govorila da treba da rade i veruju, osim onih hrišćana koji su od strane dominantne grupe proglašeni za jeretike... potpuno nevezano za to šta je Isus zaista rekao ili nije rekao... da je pobedila ona grupa hrišćana koja je smatrala da svi treba da se obrezuju, hrišćani bi se i danas obrezivali...

Expand  

1. Sto se ovog prvog tice kapiram sta hoces da kazes ali i ja tebo prenosim hriscansko tumacenje tog pasusa, th. tih Isusovih reci. Poslusaj liturgiju Sv. Jovana Zlatoustog. Sve govori. Samo ta liturgija je dovoljna, ne trea nista vise da bi se znalo koja je uloga Hrista i ko je on. 

2. Saglasan sam s ovim ali na srecu jeres nije pobedila. I da, saglasan sam oko toga da je za objasnjenje dosta stvari neophodno imati vere ali opet, to vazi za sve religije. Muslimani i dan danas veruju da je Muhamed pocepao mesec na pola pa ga opet sastavio al ono...u toku noci pa niko nije video. :D 

♱ Римљанима 10:9-10 ♱

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2020. at 18:24, Родољуб Лазић рече

Како вас шетају ови атеисти, свака им част....навучете се на причу о хришћанству док си рекао кекс.

Expand  

Rekoh, satana nam skrece paznju sa otkrivanja Islama koji je njegova tvorevina. Vraticemo se na temu. 

• Љут 1

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2020. at 18:28, Pedja.jo рече

Rekoh, satana nam skrece paznju sa otkrivanja Islama koji je njegova tvorevina. Vraticemo se na temu. 

Expand  

Тешко да  ћете се вратити. А и ако се вратите, то је до следеће кривине. Ово је почело од Рабијевог цитата о Христовом испуњавању закона пре пет страна, и још траје. Довољно је да било ко започне нешто о Јеванђељу и Христу и ви крећете у причу о томе.

Подели на овим сајтовима

Stvarno, uozbiljite se, tema nije "Misljenje o Hriscanstvu" nego "Pljuvanje  po Islamu"... molim vas da se saberete. 

Pljuvaci su se unervozili jer sad nemaju gde da obavljaju tu fiziolosku radnju. 

• Радостан 1
  On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2020. at 18:38, cloudking рече

Stvarno, uozbiljite se, tema nije "Misljenje o Hriscanstvu" nego "Pljuvanje  po Islamu"... molim vas da se saberete. 

Pljuvaci su se unervozili jer sad nemaju gde da obavljaju tu fiziolosku radnju. 

Expand  

Тако је људи тема је пљување по идеологији која јавно деградира једнога Бога творца неба и земље, свега видљивог и невидљивог називајући га само пророком док велича створење које је по Арабији шеткало умазано у семен - Букаријеви Хадиси (да не буде да сам измислио)

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2020. at 18:42, Родољуб Лазић рече

Видиш, одмах реагује човек, сврби га.

Expand  

Ја мислим да су Раби и Клауд иста особа или их бар води исти демон јер се појаљују увек у исто време :pop: чуди ме да се не појављују у 3 изјутра као вештице :pop:

Подели на овим сајтовима

Cuj, kolektivna krivica. Ovo mi je poznato, zbog onog ne u moje ime. Nego, postotak muslimana u EU 2%.Sta propaganda uradi. Ma ovaj forum kao vaša štampa koja bruji o lošim Kosovarima, dehumanizacija cijelog naroda. A generalno, vrijedni, talentovani, tradicionalni i dobri ljudi. Uvijek se nađe nesto za pljuvati. ?

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2020. at 18:44, Pedja.jo рече

Ја мислим да су Раби и Клауд иста особа или их бар води исти демон јер се појаљују увек у исто време :pop: чуди ме да се не појављују у 3 изјутра као вештице :pop:

Expand  

Понављај то сваки пут кад видиш њихове постове који су спамовање и увлачење у причу о Христу и хришћанству на овој теми. :)))

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2020. at 18:48, Rabbi рече

Cuj, kolektivna krivica. Ovo mi je poznato, zbog onog ne u moje ime. Nego, postotak muslimana u EU 2%.Sta propaganda uradi. Ma ovaj forum kao vaša štampa koja bruji o lošim Kosovarima, dehumanizacija cijelog naroda. A generalno, vrijedni, talentovani, tradicionalni i dobri ljudi. Uvijek se nađe nesto za pljuvati. ?

Expand  

Tema je ''Mišljenje o Islamu'' a ne mišljenje o Albancima. 

Подели на овим сајтовима

Сад ћемо пет страна о Албанцима који су јадни и вредни.

Подели на овим сајтовима

Оно што је слично у исламу и атеизму је да прпадници тих -вјера или невјера свеједно- то постају изјашњавањем, тако да бих ја ако то ради да почнем да се изјашњавам као богаташ:D.

Дакле нити једно ни друго није дар, али ако се загребе дубље види се да је иницијација и сужена свијест.

Да ли је неко читао Руждијеве бласфемије?

Ружди.jpg

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...