Milan Nikolic Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Ma dobro to je nesto sasvim drugo. Ja sam govorio o fizickim procesima, koji po sebi ne izgledaju da se krecu prema nekakvom nebicu, cak sta vise. Recimo radjanje zvijezda i njihova smrt koja onda izbacuje u svemir gradivni materijal od koga su nastale planete i zivot na njoj ne lici bas na nekakv pad, pre lici na nekakvu semu, razvoj dostizanje odredjenje tacke, a ne pad. Moderna fizika sasvim drugačije posmatra stvari. Pre bi se reklo da su procesi nastanka uređenih sistema kao što su životinje, zapravo rezultati misteriozne prirode gravitacije. Ukupni rezultat astrofizičkih procesa jeste povećanje neuređenosti kosmosa. Jednog trenutka neće imati šta da se iskoristi za uređenje. To je vrlo jednostavna priča, ali teška za one koji se nisu uputili. Veliki prasak je proizveo fantastično visoko uređenje koje se ne može razumeti bez shvatanja termodinamike u perspektivi moderne kosmologije. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Ја мислим ( ) да нема еволуције, а те адаптације су повезане са одржањем организама у промењивим животним околностима. Само то. Samo to i JESTE evolucija. Sa tim sto samo to na velikim vremenskim skalama daje biodiverziteta kakav vidimo kad bacimo pogled na filogenetsko stablo. sqny, Јелена011, Дидим and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Ne znam... Ali.. Pitam se... Jesmo li se mi sad "izevoluirali"...? Nismo, jer evolucija nema cilj/smisao/pravac i ne deluje na nivou jedinke nego na nivou vrste. Evolucije se desava svake sekunde dok je zivih organizama a te velike promene se uglavnom desavaju na velikim skalama. Jel to to? Zašto sada evolucija ne napravi takvu prirodnu promenu i napravi čoveku stomak na leđima - da bi prosto mogao lakše da ga nosi?... Ili.. zašto nam nebi izrasli rogovi..? . U ovom neprijateljskom svetu...su nam vrlo neophodni. Koliko primećujem na duhovnom nivou ih već imaju mnogi od nas ... Zato sto smo sa evolucijom mozga lakse izlazili na kraj sa teskocama koje su nas okruzivale. aliluja, Дидим and Arsenija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Mi ne mozemo da vidimo evoluciju ... Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Ne znam bogumi, da nije kod Vucica? British first edition cover https://en.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty-Four Што велиш то, јадан!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Nismo, jer evolucija nema cilj/smisao/pravac i ne deluje na nivou jedinke nego na nivou vrste. Evolucije se desava svake sekunde dok je zivih organizama a te velike promene se uglavnom desavaju na velikim skalama. Zato sto smo sa evolucijom mozga lakse izlazili na kraj sa teskocama koje su nas okruzivale. Znači.. Bog je nas stvorio.. i dao nam mogućnost da se evoluiramo na dalje.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Znači.. Bog je nas stvorio.. i dao nam mogućnost da se evoluiramo na dalje.. U duhovnom smislu da, samo u tom bioloskom ne, jer nema Bog veze sa evolucijom, to je prirodna pojava poput padanja kise ili sevanja munje koje su nekada ljudi objasnjavali kao dejstvo Boga, bogova, Svetog Ilije, a danas znamo da to nije tako i da te pojave nastaju obicnim prirodnim putem kao sto je kruzenje vode u prirodi i razlike u potencijalima izmedju oblaka kumulonimbusa i zemlje pa nastane elektricno polje i kako vec. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Што велиш то, јадан!? Pa znao sam da ima neke veze sa Vucicem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Znači.. Bog je nas stvorio.. i dao nam mogućnost da se evoluiramo na dalje.. Ako smo slobodni od predrasude da je Bog ogranicen da stvara na nacin kao sto mi stvaramo dizajnom i inzenjeringom ja ne vidim zasto bi uopste postojala ta dilema ili evolucija ili Bog nas je stvorio. Bog moze da stvara na mnostvo drugih nacina koji su nama nepoznati i nedostupni tako ako konstatujemo da je teorija evolucije istinita, kao sto jeste, to ni na koji nacin niti dovodi u pitanje Bozije stvaranje niti ga opovrgava. Deja Vu, Дидим, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Smatrati da je naučna evolucija način prvobitnog početka tvorevine, ravno je nekadašnjem shvatanju da se sve okreće oko nepokretne Zemlje. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Pa znao sam da ima neke veze sa Vucicem. Па лепо је знати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Smatrati da je naučna evolucija način prvobitnog početka tvorevine, ravno je nekadašnjem shvatanju da se sve okreće oko nepokretne Zemlje. Smatrati da je koncept prvobitnosti uopste smislen pojam i da meta vreme nije ciklicno, ravno je nekadasnjem shvatanju da se sve okrece oko nepokretne Zemlje. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Moderna fizika sasvim drugačije posmatra stvari. Pre bi se reklo da su procesi nastanka uređenih sistema kao što su životinje, zapravo rezultati misteriozne prirode gravitacije. Ukupni rezultat astrofizičkih procesa jeste povećanje neuređenosti kosmosa. Jednog trenutka neće imati šta da se iskoristi za uređenje. To je vrlo jednostavna priča, ali teška za one koji se nisu uputili. Veliki prasak je proizveo fantastično visoko uređenje koje se ne može razumeti bez shvatanja termodinamike u perspektivi moderne kosmologije. Ne znam kakvu si fiziku citao, ali entropija uopste ne predstavlja neuredjenje. Taj pojam neuredjenja je uveo Bolcman kada se entropija koristila u proucavanju teromodinamickih sistema gasa u zatvorenoj posudi. Medjutim razvojem teorije haosa u 20 vijeku, vise je nego ocigledno da entropija zatvorenog sistema predstavlja mjeru umnozenosti nekog sistema u datom stanju. Ili slikovito opisano, ako imam cistu i urednu hotelsku sobu i nakon ulaska presavijem cebad pravilno na pola, ja sam povecao entropiju ali nisam narusio urdjenost. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 U duhovnom smislu da, samo u tom bioloskom ne, jer nema Bog veze sa evolucijom, to je prirodna pojava poput padanja kise ili sevanja munje koje su nekada ljudi objasnjavali kao dejstvo Boga, bogova, Svetog Ilije, a danas znamo da to nije tako i da te pojave nastaju obicnim prirodnim putem kao sto je kruzenje vode u prirodi i razlike u potencijalima izmedju oblaka kumulonimbusa i zemlje pa nastane elektricno polje i kako vec. Prirodne pojave i zakoni ne postoje sami od sebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 26, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2016 Smatrati da je koncept prvobitnosti uopste smislen pojam i da meta vreme nije ciklicno, ravno je nekadasnjem shvatanju da se sve okrece oko nepokretne Zemlje. Onda sa takvim shvatanjem kakvo imaš zapravo tvrdiš da ni nema Tvorca. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука