Jump to content

Националност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кад живиш међу племенима, мораш бити племе или те поједе мрак( или племе).

Zato će Dejan da traži azil u Švedsku :D

Подели на овим сајтовима

Бог допусти да нације постоје ....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

U SZ  Bog je čisti nacionalista,kreator jevrejske nacije e pa ako može Bog možemo i mi. :ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

U SZ  Bog je čisti nacionalista,kreator jevrejske nacije e pa ako može Bog možemo i mi. :ani_biggrin:

Мислим да се тамо рече да их је помутио после Вавилона да настану многи језици. Али то су били народи, нације су нешто друго.

Подели на овим сајтовима

Ето, поквари вам ја ову наднационалну тему, а баш вас лепо кренуло.

Баш сам посто неки намћор у последње време, Боже ме сачувај.

Подели на овим сајтовима

Када се, се све то помеша и смућка онда настане нешто типа............ Фреди Кругер .  :ani_biggrin: / њу ејџ /

Ма бре брат Српко нико више ..... :D

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Мислим да се тамо рече да их је помутио после Вавилона да настану многи језици. Али то су били народи, нације су нешто друго.

Нација је у историји релативно нов појам, тек у XIX веку појављују се "националне државе", покрети итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa jeste.Narod i nacija nisu isto.Nacija je pojam  vezan za državu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ево баш данас на Б92:

Nacionalizmi su mit: Nema velikih genetskih razlika na Balkanu

130 коментара, могу да замислим чега све има   :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Па јесте помутио их после Вавилона, они хоће на гомилу, сви једно да буду,  један језик да користе, са млечним зубићима , а Бог не да но рече :  

" Расејте се населите земљу  "   :D

Подели на овим сајтовима

vrlo je bitno, ali ne moze biti presudno, uglavnom vrlo bitna stavka, filter mi propusta srpkinje i ruskinje, ostali mogu samo u komadima proci, inace slabo tolerisem mentalitete tudjih naroda, jedva na kraj i sa ruskim izlazim

Подели на овим сајтовима

Не бих даклеМ ја био националиста да ме не утераше у то.

He, a ja sam drugojačija iskustva imala sa vojvođanskim Madžarima... i drugima.

Recimo, od vojvođanskih Srba sam čula nešto tipa: "A ne, on je naš čovek, Mađar" :scratch_head: 

A "oni", "nji'ovi" su Srbi, ali izbeglice, "dođoši".

Mnogo postoji načina da ljude delimo na naše i nji'ove.

Evo, ja nisam ništa bolja - ja delim ljude po tome da li se trude ili ne da što manje odbacuju razne "nji'ove" koji nisu "naši". :)))  I trudim se da ne odbacujem ni nacionaliste. Ali ne bih mogla svaki dan da pričam sa šovinistom, mozak bi mi eksplodirao od logičkih nedoslednosti.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Razumem da postoje šovinisti. Ne razumem kako - na ovim prostorima svi smo manje-više odvajkada u stalnom mešanju i svi ionako verujemo da potičemo od malog broja zajedničkih predaka (ovo važi i za kreacioniste i evolucioniste). Kako je moguće razmišljati na taj način?

Пракса показује да не само да је могуће , него је и уобичајено . Бар на Балкану .

Pri izboru partnera nije mi bila bitna nacionalnost - ali mi je bilo bitno da ne bude šovinista.

Не иде то тако лако . Није он/она пао с Марса . Ту је родбина, ту су пријатељи . Ту су коментари, с једне или с друге стране . Није то лако, чак и уз најбољу вољу .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...