Баба Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Ја рецимо да немам претке, не бих постој'о. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Не вреди мене да питаш, тако пише у канонима Цркве. Можемо само да нагађамо. Зато што су двоје сада једно тело, па је дисхармонија да један део тела верује у једног Бога, а други у другог. Просто није потпуно складна заједница, није потпуна преданост православној вери. А имаш и брачни живот, пост у вези хране и постеље, што је све компликованије са иноверним партнером. И друге разне стрвари, откуд знам... Онда и деца кад дођу, може онај неправославни да одвуче дете у другу веру...Знам, сад ћеш да кажеш, па и многа деца православних родитеља су прешла у другу веру, то није никаква сигурност. Тачно, али је још мања сигурност или вероватноћа да буду православна ако неки родитељ није православан. И на крају, или на почетку, брак је веза за вечност, требало би да и у Царству небеском заједно благују. A što je onda apostol Pavle blagosiljao brakove sa inovernima? A ostalima govorim ja a ne Gospod: ako koji brat ima ženu nekrštenu i ona se privoli živeti s njim, da je ne ostavlja. 13 I žena ako ima muža nekrštenog i on se privoli živeti s njom, da ga ne ostavlja. 14 Jer se posveti muž nekršten ženom krštenom, i posveti se žena nekrštena od muža krštenog; jer inače deca vaša bila bi nečista, a sad su sveta. 15 Ako li se nekršteni razdvaja, neka se razdvoji; jer se brat ili sestra u takvom događaju ne zarobi; jer nas na mir dozva Gospod Bog. 16 Jer šta znaš, ženo, da ako muža spaseš? Ili šta znaš, mužu, da ako ženu spaseš? Paradoksologija and Жика је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 A što je onda apostol Pavle blagosiljao brakove sa inovernima? Па није знао каноне човек... Иван ♪♫, Плутон, Лапис Лазули and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Ја сам прво мислио да сам Аустријанац. Јер кад год бих као клинац дошао у Србију звали су ме Аустријанац. У Аустрији када би се посвадио са малим швабчићима звали су ме ауслендер. Мислио сам да је то зато што немамо башчу( Аус=ван, без, од ; Лендер= земљаш ; безземљаш или ванземљаш). После сам мислио да су сви Југословени а да је Србин нешто као ужичко коло или тако нека народна музика. Као дуго чувана тајна у ужој породици, четничко порекло ми је било непознато, све док нисам почео да слушам хеви метал и пустио дугу косу( добро имао сам је и пре тога, али сам је тад баш пустио). Дошавши на Динару једно лето, ко и сваки туриста који је пореклом с тих Србских Хималаја, играх се по чукама и кад ме видеше одма ме спазише. Тај дан сам се најео пршуте и кајмака ко нико у животу. Буквално су ме сви свраћали у кућу да ме "часте". Данас тек капирам зашто. Један од Динараца ми рече: А Жељко још само браду да пустиш па ћеш бити ко сви ми. Мислио сам да то има неке везе са тим мачо фазонима. И тако истражујући прошлост дођох до података које не бих овде дизносим, да ме ви тобож фенси Срби из вашег шовинизма на крају не би осудили. мирођија, Milica Bajic and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Прошетај по Хрватској или по Косову. Све ће ти лепо објаснити . Razumem da postoje šovinisti. Ne razumem kako - na ovim prostorima svi smo manje-više odvajkada u stalnom mešanju i svi ionako verujemo da potičemo od malog broja zajedničkih predaka (ovo važi i za kreacioniste i evolucioniste). Kako je moguće razmišljati na taj način? Pri izboru partnera nije mi bila bitna nacionalnost - ali mi je bilo bitno da ne bude šovinista. мирођија and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Ali "nacionalnost" kao bitna stavka - To je više stvar plemesnkog mentaliteta, dosta kompleksna tema.Prosto moraš imati neke odlike da bi te drugi član plemenske zajednice prepoznao kao svoga. Crkva kod nas, kao i svaka institucija, dominantno pati od toga. Justin Waters, Баба and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 А ако је рватица или шиптарка православне вере? Ne. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 A što je onda apostol Pavle blagosiljao brakove sa inovernima? То је за оне јаке / турбо / вернике, а за оне слабије............ Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 To je više stvar plemesnkog mentaliteta, dosta kompleksna tema. Prosto moraš imati neke odlike da bi te drugi član plemenske zajednice prepoznao kao svoga. Crkva kod nas, kao i svaka institucija, dominantno pati od toga. Кад живиш међу племенима, мораш бити племе или те поједе мрак( или племе). Данче*, Лапис Лазули, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 То је за оне јаке / турбо / вернике, а за оне слабије............ Pa meni Velizar baš deluje kao jak ultra mega giga turbo sega vernik.Onda je to brak baš ko stvoren za njega. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Кад живиш међу племенима, мораш бити племе или те поједе мрак( или племе). Tvoje ili tuđe - ili je svejedno čije te pleme pojede? Лапис Лазули and Баба је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Може да буде и Индијанка, ако мени одговара по карактерним и људским особинама нема проблема. Ја за националност никада не пиутам, нити ме то уопште интересује.А када би мени неко пребацио у вези тога, страховито бих се наљутио, јер ја нисам имао прилике да бирам где ћу да се родим. Нека они гледају какав сам као човек, а не одакле сам. Paradoksologija and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Pri izboru partnera nije mi bila bitna nacionalnost - ali mi je bilo bitno da ne bude šovinista. Е видиш и мени исто. И зато сам на крају моро оженити срБкињу! Јер ови други су толико форсирали свој шовинизам да просто није било шамсе да то опстане. Рецимо имо сам једу ђевојку маџарку. Лепа ки уписата. Али њен татко неки хортијевац. Једном приликом за ручком код њих, прво ми намерно погрешно поставили есцајг, вероватно је то био неки дриблинг да виде да ли знам бонтон( јебо их бонтон!). Онда кад је све што се тиче ручка протекло ок, почо матори да кења како су Срби примитиван народ и ја то одслушам и онда рекнем: Маџари илити Хуни кад су први пут опљачкали Рим и изашли из града Римљани који су се завукли у катакомбе и преживели пљачку изађу да провере јесу ли им дивљи варвари оставили макар нешто за јело. Кад су се врнули својијем кућама затекну све злато и сребро на свом месту а сва огледала и кипове које су имали по кућама и у граду Риму хуни однесоше. Римљани су се смејали данима, писали комендије на рачун дивљака и ти сад мени причаш о томе како су Срби варвари? После је ћерки забранио да се виђа са мном. Не бих даклеМ ја био националиста да ме не утераше у то. -Владимир-, Natasa. and Кратос је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Tvoje ili tuđe - ili je svejedno čije te pleme pojede? Исто ти је то. ако ниси племе свом племену појешће те твоје племе, ако си другачије племе неком другом племену онда си од њега награисо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Е видиш и мени исто. И зато сам на крају моро оженити срБкињу! Јер ови други су толико форсирали свој шовинизам да просто није било шамсе да то опстане. Рецимо имо сам једу ђевојку маџарку. Лепа ки уписата. Али њен татко неки хортијевац. Једном приликом за ручком код њих, прво ми намерно погрешно поставили есцајг, вероватно је то био неки дриблинг да виде да ли знам бонтон( јебо их бонтон!). Онда кад је све што се тиче ручка протекло ок, почо матори да кења како су Срби примитиван народ и ја то одслушам и онда рекнем: Маџари илити Хуни кад су први пут опљачкали Рим и изашли из града Римљани који су се завукли у катакомбе и преживели пљачку изађу да провере јесу ли им дивљи варвари оставили макар нешто за јело. Кад су се врнули својијем кућама затекну све злато и сребро на свом месту а сва огледала и кипове које су имали по кућама и у граду Риму хуни однесоше. Римљани су се смејали данима, писали комендије на рачун дивљака и ти сад мени причаш о томе како су Срби варвари? После је ћерки забранио да се виђа са мном. Не бих даклеМ ја био националиста да ме не утераше у то. Ungri, to će nož u ledja, PU! Šalim se :D http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука