billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Nedostaje ti zarez, a onda i veznik nakon "dosta forumaša a...". Zarez može promijeniti smisao rečenice. Opet misliš -.- Ne pazim ti ja toliko na pravopis, bitno je da se moze razumjeti. Da, da, opet mislim , zdravo je ... Ayla је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Jel opet poduze pisem, a? (sta sam zgresila ) Mnogi su rekli da su se pravoslavni forumi potrosili ali su se prevarili jer nisu znali da ima forumasica, a mozda i forumasa, koji su medju prvima bili ucesnici pravoslavnih foruma i jos uvek imaju elana za temeljno pisanje i polemisanje. Ayla , Kaludjerovic Sreten, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Otac Rafailo ima odlicne besjede... rado ga slusam. Pa slusaj, mozda je sigurnije ostati zarobljen u vremenu, jer antihrist ce zavesti mnoge, cak i vjernike. To znači da si onaj koji je zakopao talanat, jer je tako sigurnije. Pravoslavna vera je vera koja je uvek kreirla izazove vremena, kreirala realnost, a to što smo mi narod koji bi i nakovanj pokvario, pa smo sebe doveli u situaciju da dajemo odgovore na izazove vremena, najčešće pogrešne odgovore, to znači da ovde nešto debelo ne valja. Počeli smo da gajimo mentalitet sekte, mentalitet zatovorenosti, iz razloga što ne poznajemo svoju veru dovoljno dobro, poznajemo je površno i sve smo sveli na neke zakone. Ja ga ne slušam baš rado, nisam srećan što mraš narod pašiti da bi te slušali, a srećan sam što ga ne slušam uživo, uživo bih verovatno mislio. "Ajde pope skrati, pukoše mi noge". Милан Ракић and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Mnogi su rekli da su se pravoslavni forumi potrosili ali su se prevarili jer nisu znali da ima forumasica, a mozda i forumasa, koji su medju prvima bili ucesnici pravoslavnih foruma i jos uvek imaju elana za temeljno pisanje i polemisanje. Bogu hvala na pauzi To valjda zavisi i od zivotnih okolnosti, ja napravila lepu pauzu dok nije dete izraslo, sad ne radim, ucim, ionako sam za kompjuterom, dete u krevet, muza na poso i udri po forumu Ja sam oduvek bila temeljna, e a bila sam ubedjena da sam skratila postove A ima starih valjda jos, prepoznah Juana, Zosimu, Obija, Zvonko vidim tu je pa ga nema, neki su na fejsu, s nekima se i vidjam ono sabori verujemasa u malom hehe, s nekima sa jos bsn-a sam se orodila tj okumila, za nekoga sa verujema i udala Valjda sto smo zajedno "ostarili" sto su nas slicne bubice ganjale tokom godina, pa koliko ima, deset godina, ja sam dosla relativno pred kraj BSNa, pa onda grupa pravoslavlje, pa verujem.. Ceo zivot. Al tako je stvarno, nekako, ok, razliciti smo, drugaciji, i karakterom i interesovanjima, ali tu smo, mislim kad nekog toliko poznajes drugacije ga gledas, ne gledas mu u sitna crevca svaki zarez, volis ga i prihvatas da je takav kakav je. Kaludjerovic Sreten, Aquilius Cratus and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 zamisli tako ti u nekoj vezi, pa drugoj, pa petoj pa desetoj i jednog dana se ozenis, i to nekom divnom finom zenom iz tvojih snova...i pomislis - eeee, a kako bi bilo lepo da nisam lutao toliko. recimo ona nevina il ako ti to mrsko da joj budes prvi, nebitno je to uostalom...i tako kako prodje vreme i kako prolazi vas brak i sve je lepsi i lepsi i puniji, pocnes da osecas da je sve ono pre bila bleda senka tog odnosa celokupnog sto vi tad imate...i kad ostaris potpuno pomislis kao da si ti sa tom zenom ceo zivot i da nista pre nje nije postojalo. vi s vremenom delite sve vise, pa dodju deca, pa dodju unuci...nekako bude pun zivot nekih dogadjaja, radosti tuga, deljenja, svadja pomirenja, svega onako redno kako to u zivotu biva, i sa te distance, sve one pre nje, sve one s kojima nisi podelio zivot i skojima nisi proziveo sve to, su nekako lutanje. ne zato sto su one lose same po sebi, ne zato sto su gresne ili sta vec, nego sto si s ovom tvojom zenom koja te cas nervira cas je volis cas ono cas ovo, i sto sa njom imas ceo odnos onako dugorocan i prosli ste toliko toga skupa.Zivot u svoj svojoj lepoti, ne romanticarskoj nego onoj realnoj, kad s nekim prozivis, sve drugo je "a sto sam se ja mlatio". To je blud, ne sad neko precenje paklom, ne sad neki cika koji ti pise odozgo u tefter nesto nego lutanje, trazenje sebe, onog drugog. Nekada ljudi nisu lutali, nego se uzmu, pa zive skupa, pa prodju zamisli 50,60godina zajedno, citav bre zivot u kome ima svega i svacega. i s tom osobom rastes, razvijas se, padas, ustajes, menjas pelene, provodis besane noci, brines, pijes treznis se, putujes places radujes se... I sta onda znaci onih mesec dva pre toga? Pitaj starije ljude recimo koji su ostali udovci, udovice..pa sve bi dali za jos dan sa voljenim...nema veze, sto bi rekla jedna moja rodjaka, stara zena kojoj je muz umro relativno skoro, ma nek se svadjamo al da znam da je moj .. tu i da mi dise u kuci... to je punoca neka zivota, i ti racuni se svode na kraju, i sa tog stanovista kraja, svaki dan s nekim znaci, da vi ste lutali sa drugima zarad cega?mogli ste jos koji put da se posvadjate i zagrlite.. Jelo, pa upravo radi poređenja i shvatanja da je osoba pored tebe prava. Kako da napravi poređenje neko ko je odmah sa prvim partnerom sklopio brak i nema iskustva ljubavi sa drugima ? Upravo te "nesrećne ljubavi" i prolazne veze mogu da osvetle u punom sjaju onu koja je opstala vremenom i koja vredi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Ja se ne protivim ali ne vidim ništa loše u tome.Koga sex van braka povređuje?Nemam ništa ni protiv da se neko uzdržava do braka ako to želi.Ali ne mogu čoveka ili ženu zato što je imao-la intimne odnose sa suprotnim polom van braka da nazovem bludnikom ili bludnicom. Ali za pravoslavnu crkvu intimni odnosi(da ne govorim o mijenjanju partnera) prije braka su , grijeh, upustiti se u to tvrdeci da to nije grijeh, to je kao sto sam napisao borba protiv pravoslavne crkve, protiv Boga. Koga seks van braka povredjuje.... pa pogledaj samo koliko je rastava danas, polnih bolesti, abortusa ....a na kraju ako se upustamo u te odnose a mislimo da to nije grijeh, ne osjecamo da se trebamo pokajati zbog toga ... da li cemo uopste uci u carstvo nebesko.... rekli su nam da bludnici tamo nece uci... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Ali za pravoslavnu crkvu intimni odnosi(da ne govorim o mijenjanju partnera) prije braka su , grijeh, upustiti se u to tvrdeci da to nije grijeh, to je kao sto sam napisao borba protiv pravoslavne crkve, protiv Boga. Koga seks van braka povredjuje.... pa pogledaj samo koliko je rastava danas, polnih bolesti, abortusa ....a na kraju ako se upustamo u te odnose a mislimo da to nije grijeh, ne osjecamo da se trebamo pokajati zbog toga ... da li cemo uopste uci u carstvo nebesko.... rekli su nam da bludnici tamo nece uci... E ako će Bog da me izbaci iz Carstva Nebeskog zato što sam spavao sa devojkom koju volim neka mu je prosto.Ne treba mi takav Bog. Жика је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 upoznao sam o.Rafaila u manastiru Podmaine jednom prilikom , mnogo je opusteniji i prijatniji lik onako neformalno, uzivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 To znači da si onaj koji je zakopao talanat, jer je tako sigurnije. Pravoslavna vera je vera koja je uvek kreirla izazove vremena, kreirala realnost, a to što smo mi narod koji bi i nakovanj pokvario, pa smo sebe doveli u situaciju da dajemo odgovore na izazove vremena, najčešće pogrešne odgovore, to znači da ovde nešto debelo ne valja. Počeli smo da gajimo mentalitet sekte, mentalitet zatovorenosti, iz razloga što ne poznajemo svoju veru dovoljno dobro, poznajemo je površno i sve smo sveli na neke zakone. Ja ga ne slušam baš rado, nisam srećan što mraš narod pašiti da bi te slušali, a srećan sam što ga ne slušam uživo, uživo bih verovatno mislio. "Ajde pope skrati, pukoše mi noge". Mozda je sigurnije a mozda je jedini nacin. O ovome sam vec pisao pa da se ne ponavljam, slozicu se da ne poznajemo pravoslavnu vjeru ali ne poznajemo ni zakone pravoslavne crkve zapravo i oni koji ih poznaju protive se njima Kao sto rekoh, ja ga slusam rado, prica sa nekakvom energijom, a treba ljude malo i plasiti, treba imati Bogobojaznosti Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 .Ne treba mi takav Bog. Pun je forum ovakvih poruka, svako je sebi stvorio nekakvog licnog Boga i uopste ga ne zanima ono sto uci pravoslavna crkva. Дијана. and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Mozda je sigurnije a mozda je jedini nacin. O ovome sam vec pisao pa da se ne ponavljam, slozicu se da ne poznajemo pravoslavnu vjeru ali ne poznajemo ni zakone pravoslavne crkve zapravo i oni koji ih poznaju protive se njima Kao sto rekoh, ja ga slusam rado, prica sa nekakvom energijom, a treba ljude malo i plasiti, treba imati Bogobojaznosti Na koje zakone misliš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Na koje zakone misliš? Htio sam da kazem da ne poznajemo, negiramo ucenje pravoslavne crkve, primjer ti je ono o cemu smo vec pisali.... Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Htio sam da kazem da ne poznajemo, negiramo ucenje pravoslavne crkve, primjer ti je ono o cemu smo vec pisali.... Kako možemo da negiramo nešto što ne poznajemo? Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Kako možemo da negiramo nešto što ne poznajemo? Napisao sam u predprosloj poruci.... ali ne poznajemo ni zakone pravoslavne crkve zapravo i oni koji ih poznaju protive se njima stvaramo svog licnog Boga...bez obzira na ono sto uci pravoslavna crkva Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 ali ne poznajemo ni zakone pravoslavne crkve zapravo i oni koji ih poznaju protive se njima Da ti sada nešto objasnim, Bog ne daje zakon, on daje zapovesti koje su zadate a ne date, dakle nije to zakon, već preporuka. Zakon radja moralizam, moralizam radja egoizam, egoizam radja teror i terorizam.Cilj Hrišćanskog života nije ispunjavanje Božijih zapovesti. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука