Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Зато што је то било у Старом Завету... A to je drugi Bog neki znači?Ili On to menja svoje stavove spram vremena u kojem ljudi žive kao da prati trendove? ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 A to je drugi Bog neki znači?Ili On to menja svoje stavove spram vremena u kojem ljudi žive kao da prati trendove? Stari Zavjet se ne računa...ne važi? Није исто у Старом и у Новом. Да јесте онда би постојао само један Завет и то је то. Тада човечанство није било спремно да прими Христову науку у тој мери као што је у НЗ. Као што каже Св. Максим Исповедник: "Стари Завет је сенка, Нови је икона, а истина је тек у будућем веку." billy2014 and Аурор је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Da li je Avram bio pravoslavac, da li si prije mogao imatii nekoliko zena..... ja govorim o pravoslavlju, pravoslavlje kaze da je seks prije braka grijeh, ako neko ne misli tako... ne znam po cemu se onda on osjeca kao pravoslavac, vec sam negdje napisao Jehovini svjedoci ne vjeruju u trojstvo i napravili su svoju sektu, tako i oni koje hoce nesto iskljuciti iz pravoslavlja nista se ne razlikuju od njih. Avram nije bio pravoslavac? Pa što ga onda Crkva slavi kao svetog i oca svih naroda?Zašto Apostol Pavle nas naziva decom Avramovom?El apostol Pavle bio onda pravoslavac ili ne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Није исто у Старом и у Новом. Да јесте онда би постојао само један Завет и то је то. Тада човечанство није било спремно да прими Христову науку у тој мери као што је у НЗ. Као што каже Св. Максим Исповедник: "Стари Завет је сенка, Нови је икона, а истина је тек у будућем веку." Gde Hristos konkretno kaže da je predbračni odnos blud? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Није исто у Старом и у Новом. Да јесте онда би постојао само један Завет и то је то. Тада човечанство није било спремно да прими Христову науку у тој мери као што је у НЗ. Možda ja ne shvatam ovo: Matej 5, 17 - Ne mislite, da sam došao ukloniti zakon ili proroke. Nijesam došao da ih uklonim, nego da ih ispunim. On nije došao da promijeni, već da potvrdi i ispuni...tako shvatih, sada mi nije jasno... ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Gde Hristos konkretno kaže da je predbračni odnos blud? Немој да ме замајаваш , зна се шта је блуд. Објаснио сам 10-15 страница раније. Он каже: "Који погледа на жену са жељом..." итд. то је јасно. А апостол Павле то после разрађује у посланицама. On nije došao da promijeni, već da potvrdi i ispuni...tako shvatih, sada mi nije jasno... Да испуни у смислу да очува брак као Свету Тајну и установу, ако већ говоримо о томе. Али не више у виду полигамије, у томе је разлика. billy2014 је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Avram nije bio pravoslavac? Pa što ga onda Crkva slavi kao svetog i oca svih naroda?Zašto Apostol Pavle nas naziva decom Avramovom?El apostol Pavle bio onda pravoslavac ili ne? Ti se uhvatio samo tog dijela... vodis u nove rasprave ..., otidji kod svestenika pa ga pitaj Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Немој да ме замајаваш , зна се шта је блуд. Објаснио сам 10-15 страница раније. Он каже: "Који погледа на жену са жељом..." итд. то је јасно. А апостол Павле то после разрађује у посланицама. Tu je reč o preljubi,a to je nešto sasvim drugo Prolazni.Tu Hristos govori o korenu preljube koja se rađa u čovekom srcu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Ljudi, Kratos...mislim jel vi citate Sveto Pismo il jok? Ono zezamo se sa visokom teologijom a vamo osnove skripuckaju... Sta ti nije jasno Kratose, aj se definisi... Zena bludnica, "idi i ne gresi vise", da nije je osudio, ali joj je rekao da bez pokajanja nema nicega. Dakle nema kamenovanja kao u SZ ali ima pokajanja. Zakoni SZ se nisu odnosili na to nego na Mojsijeve tablice, taj zakon vazi i sada, onih deset zapovesti. Samo je dodao dve najvece zapovesti, zato kaze nije dosao da ukine... Ukinuo jeste taj robovski i kupoprodajni odnos jer on sa Hristom nije ni bio moguc, ukinuo je obrezanje, iako ga je sam ispunio bas da bi se ispunili proroci... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Tu je reč o preljubi,a to je nešto sasvim drugo Prolazni.Tu Hristos govori o korenu preljube koja se rađa u čovekom srcu. Ту је Христос дао образац по ком се страст развија у човеку и по ком човек као огреховљен клизи ка конкретној пројави свог палог стања. А блуд и прељуба су у суштини једна иста ствар. billy2014 је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Ti se uhvatio samo tog dijela... vodis u nove rasprave ..., otidji kod svestenika pa ga pitaj Svrha foruma jeste da diskutuješ i razgovaraš sa drugim ljudima i razmenjuješ mišljenje. Mož i da se složimo da se ne slažemo. Znam ja koji je stav Crkve po tom pitanju ali pravoslavlje nije jednoumlje,već jednimislije u Hristu.Znači više umova,udova,perspektiva ali u jednom Duhu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Ljudi, Kratos...mislim jel vi citate Sveto Pismo il jok? Povezujem...ja sam - Ljudi, a Kratos - Kratos. Ispravi me ako griješim. Da, čitam Sveto Pismo. Pamtim...ne poklapa se sve. Zato pitam. I opet imam pravo da kažem - ako On nije došao da mijenja, ko je sebi dao slobodu da uradi to? Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Izmisljate neku veru po svojoj meri . Glava me boli od ovog foruma . 3 тарабе, Neša_, Кратос and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Ljudi, Kratos...mislim jel vi citate Sveto Pismo il jok? Ono zezamo se sa visokom teologijom a vamo osnove skripuckaju... Sta ti nije jasno Kratose, aj se definisi... Zena bludnica, "idi i ne gresi vise", da nije je osudio, ali joj je rekao da bez pokajanja nema nicega. Dakle nema kamenovanja kao u SZ ali ima pokajanja. Zakoni SZ se nisu odnosili na to nego na Mojsijeve tablice, taj zakon vazi i sada, onih deset zapovesti. Samo je dodao dve najvece zapovesti, zato kaze nije dosao da ukine... Ukinuo jeste taj robovski i kupoprodajni odnos jer on sa Hristom nije ni bio moguc, ukinuo je obrezanje, iako ga je sam ispunio bas da bi se ispunili proroci... Ali ta bludnica je bila prostitutka.Ili ti smatraš da su sve devojke koje imaju momke i sa kojima vode ljubav ustvari prostitutke? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 @@Ayla , Pod ispunjenjem zakona zakona i proroka se smatra Njegovo vaskrsenje. Jer je to alfa i omega njihovog prorokovanja a nakon toga svrha svih proroka i zakona jeste ispunjena. Иван Ивковић and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука