billy2014 Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 наравно да не мораш бити атрактиван, ево погледај Џеја и Ацу Лукаса Pa ti si napisao da moras biti atraktivan i jos svasta nesta . Pa ne znam ...zene za Acu Lukasa kazu da je ' atraktivan' dok za Dzeja moram priznati da nisam cuo ni od koga Православље је лични однос Бога и човека, а када је нешто лично, значи да је приступ индивидуалан, а ту нема простора за подвлачење равне линије као у Исламу, харам и халал. U islamu je sve skoro do sitnih detalja propisano Православље је лични однос Бога и човека...ali postoje neka pravila, zna se sta je blud, zna se da je seks prije braka blud, grijeh, zna se da je preljuba grijeh.... ako mi to sve negiramo mi se ne odupiremo grijehu nego Bogu, a vidim da se to desava i ovdje na forumu, borba protiv onog sto uci pravoslavlje odnosno bogoborstvo Е сад, лако је неком рећи да нема секс пре брака, то је најлакше, и узмимо за приимер да тај неко се тога и држи, и наравно, обзиром да је сексуална енергија једна од најјачих кодчовека и ретко ко је способан да је каналише, када се код човека јаве разне неурозе, депресије, апатија, нетрпељивост и многе друге негативности, шта онда? Slazem se da je seksualna energija jedna od najjacih i zato se treba zeniti udavati, tako nam je i receno da radimo da bi se sacuvali od bluda. Не знам смао како си успео да раздвојиш све ове чиниоце Цркве Nisam siguran da sam te razumio, zar nisu apostoli, sveti oci, govorili o bludu kao necemu veoma pogubnom, da ne citiram sad.... ali zar ne pise da bludnici nece uci u carstvo nebesko.... tako da me veoma iznenadilo kad sam vidio da si napisao da su najveci kriticari bludnog svijeta oni koje niko nece, ne, najveci 'kriticari' bluda su upravo ti koje sam naveo, oni su nas upozorili na opasnost od bluda. Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Православље је лични однос Бога и човека...ali postoje neka pravila, zna se sta je blud, zna se da je seks prije braka blud, grijeh, zna se da je preljuba grijeh.... ako mi to sve negiramo mi se ne odupiremo grijehu nego Bogu, a vidim da se to desava i ovdje na forumu, borba protiv onog sto uci pravoslavlje, odnosno bogoborstvo Ja razmm da Ti misliš da znaš šta j blud, šta j seks pre braka, šta je brak, al bi te molio da ispoštujš slobdu mišljenja nas koji mislimo da baš i ne znaš, odnosno da grebeš po površini.Nisi mi odgovorio na pitanje, koliko godina imaš? I od kada si u Crkvi? Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 tako nam je i receno da radimo da bi se sacuvali od bluda. Ne treba nikada da se ženiš zato što ti je to neko drugi rekao da treba pa da je to i sam Bog. Čovek treba da se ženi zato što sam oseća potrebu za takvom vrstom zajednice. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Ja razmm da Ti misliš da znaš šta j blud, šta j seks pre braka, šta je brak, al bi te molio da ispoštujš slobdu mišljenja nas koji mislimo da baš i ne znaš, odnosno da grebeš po površini. Nisi mi odgovorio na pitanje, koliko godina imaš? I od kada si u Crkvi? Naravno, svako ima pravo da misli sta hoce, ali ovo sto sam pisao to nije moje misljenje... to su nam jos i apostoli govorili. Izvini, nisam vidio da si mi te pitao ... u crkvi sam od malih nogu a zar je vazno koliko imam godina, punoljetan sam Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Ne treba nikada da se ženiš zato što ti je to neko drugi rekao da treba pa da je to i sam Bog. Čovek treba da se ženi zato što sam oseća potrebu za takvom vrstom zajednice. To je ono sto sam vec napisao, ovdje su ljudi spremni na bogoborstvo a ne borbu protiv grijeha. A sta ako osjeti potrebu za seksom, da ide da bludnici, a? Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 To je ono sto sam vec napisao, ovdje su ljudi spremni na bogoborstvo a ne borbu protiv grijeha. A sta ako osjeti potrebu za seksom, da ide da bludnici, a? Šta je bludnica?Da li za tebe svaka devojka,žena koji ima sex sa nekim muškarcem a nisu u braku ali su u vezi bludnica?Znači nije ona neka koja menja muškarce ko čarape. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 I drugo odgovori mi na pitanje kako je recimo Avram mogao da ima intiman odnos sa svojom robinjom a nije s njom bio u braku i Bog to blagosilja?Solomona da ne pominjem.Pa recimo Samson i Dalila van braka.Zašto Bog te odnose nije nazvao bludnima? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Naravno, svako ima pravo da misli sta hoce, ali ovo sto sam pisao to nije moje misljenje... to su nam jos i apostoli govorili. Izvini, nisam vidio da si mi te pitao ... u crkvi sam od malih nogu a zar je vazno koliko imam godina, punoljetan sam Govorili su Apostoli, mnogi su tumačili pa otišli stranputicom. E dobro, obzirom da si punoletan, jesi li se oženio ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Ne znam što ljudi umišljaju da se bludu lako prepustiti. Da se ne lažemo, moraš biti atraktivan i još mnogo toga da imaš da bi mogao da se odaš takvim stvarima. Najveći kritičari "bludnog" sveta su oni koje niko neće, nevini po moranju. Jednom zgodom, jedan matori nudi, u mom prisustvu, mom drugaru ponudi da dodje na neku svingersku zurku. Sve je to bilo nenametljivo, neobavezno, cak i sarmantno. Drugar se uljudno zahvali, ali ne prihvati (ko ce ga znati, mozda se potajno i predomislio), razgovor usmeri na drugu stranu... Posle smo se zezali kakve bi bolestine podobijao, mozda bi se tu nasao i onaj matori i svasta mu radio (naravno, izostavljam imena i pikantne detalje i prostacke formulacije koje smo koristili), ali najinteresantnije mi je bilo sto mi je bilo pomalo krivo sto ja nisam ni dobio nepristojnu ponudu, iako takve stvari preskacem i na netu. Ne znam da li se uplasio orela iza glave mi, ili krivozubog osmeha mi? Дејан, Плутон and sqny је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Šta je bludnica?Da li za tebe svaka devojka,žena koji ima sex sa nekim muškarcem a nisu u braku ali su u vezi bludnica?Znači nije ona neka koja menja muškarce ko čarape. A odakle tebi da ja pricam samo o zenama? Pitaj nekoga duhovnika, svestenika.... seks van braka je blud, samo je pitanje koliko si vise zaglibio u to... ako si bas potonuo mijenjat ces partnere kao carape Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 A odakle tebi da ja pricam samo o zenama? Pitaj nekoga duhovnika, svestenika.... seks van braka je blud, samo je pitanje koliko si vise zaglibio u to... ako si bas potonuo mijenjat ces partnere kao carape Nije bitno žensko ili muško.ne pravim ja tu razliku.Znači Avram je bludnik?Zašto Bog onda blagosilja njegov sexulani odnos sa robinjom sa kojom nije bio u braku? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Nije bitno žensko ili muško.ne pravim ja tu razliku.Znači Avram je bludnik?Zašto Bog onda blagosilja njegov sexulani odnos sa robinjom sa kojom nije bio u braku? Зато што је то било у Старом Завету... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Зато што је то било у Старом Завету... Stari Zavjet se ne računa...ne važi? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 Nije bitno žensko ili muško.ne pravim ja tu razliku.Znači Avram je bludnik?Zašto Bog onda blagosilja njegov sexulani odnos sa robinjom sa kojom nije bio u braku? Da li je Avram bio pravoslavac, da li si prije mogao imatii nekoliko zena..... ja govorim o pravoslavlju, pravoslavlje kaze da je seks prije braka grijeh, ako neko ne misli tako... ne znam po cemu se onda on osjeca kao pravoslavac, vec sam negdje napisao Jehovini svjedoci ne vjeruju u trojstvo i napravili su svoju sektu, tako i oni koje hoce nesto iskljuciti iz pravoslavlja nista se ne razlikuju od njih. Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2016 A odakle tebi da ja pricam samo o zenama? Pitaj nekoga duhovnika, svestenika.... seks van braka je blud, samo je pitanje koliko si vise zaglibio u to... ako si bas potonuo mijenjat ces partnere kao carape Kako onda tumačiš reči oca Tadeja Štrbulovića, čim se sjediniše Bog ih je venčao, ili izjavu mitropolita Porfirija, obavio sam obred venčanja kako bi zadovoljio njihovu psihološku potrebu, a znam da ih je Bog već venčao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука