Jump to content

Казати Србији истину - В. Драшковић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ништа не очекујем, него кажем да ако не играш у складу са Русијом, Русија брже, јаче и ефективније удара санкције него Запад. Како је 

Mislis nesto kao bombardovanje suverene zemlje u cilju ostvarenja svojih ciljeva bez obzira sto povoda za rat nema ? Ili mozda bobmbardovanje uranijumom pa je sad rak u Srbiji cesci od gripa (u mom selu nema kuce gde neko nije umor ili oboleo od raka ) , mislis tako Rusija to radi. A ne, cekaj , to nisu Rusi , to su nasi veliki projatelji sa zapada .

Подели на овим сајтовима

Не бих да ово звучи као с неба па у ребра, али рећи ћу следеће. Мислим да је за сада једини излаз из понирања у пропаст, да се потпуно препустимо Русији.

Ti znas kad se odrastao covek preda u ruke odraslom coveku, kako se to u nasem narodu naziva?

Sam ti. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

U sustini liberalna trgovina ne poznaje bas tu vrstu zabrana, koju neki koriste kao argument betonske prepreke.

Evropa je velika i Srbija ne mora vise da sanja Srpski San, da ovde otvaraju fabrike samo svetski poznati brendovi, ima dovoljno manjih kompanija, koji se klone politike i rade samo po zakonu a ne po migovima merkelove ili nekog drugog euro drzavnika.

Toliko blesava ideja bezuzslovnog predavanja Rusiji, sta god to u nekoj glavi znacilo, nije mogla doci od ozbiljnog Putina, ali predsednik Rusije je i javno nagovestio, da Rusija Srbiji daje status najpovlascenije nacije i zna da ima puno zainteresovanih u EU, koji bi voleli da u tim poslovima ubiraju profit. Putin nije mala beba.

Drugo vrlo vazno shvatanje je sama bezbednost Srbije i upravo radi toga i zbog toga sama Srbija mora strogo odvajati i nikada ne spajati trgovinu sa bezbednoscu zemlje. Ono sto se ovde ne govori, jeste to, da iako EU zaustavi pridruzivanje Srbije u EU zajednicu, ne moze da spreci slobodnu trgovinu kompanija iz sopstvenih zemalja. Jer kao sto znamo nisu sve zemlje priznale "Kosovo" samim tim takva vrsta uslova nije moguca.Sve to govorim ako dodje do ultimatuma kosovo ili eu. 

Ovde moze da se pliva makar malo dalje od 3 metara obale, koje nam nudi dosadasnje stanje. EU ima zakone i oni nama mogu biti dobra karta na koju mozemo igrati, jer ovde se govori o migu, o nagovestaju a niko ne spominje da ne moze doci do zakonske zabrane, da firma iz EU proizvodi u Srbiji a Srbija proda Rusima.

Politika je cudna, postoje ideje postoji euroazijska unija samo ne funkcionise jos. e to sto ne funkcionise ne sme da se ceka.

Bavimo se zakonima i pravom a ne migovima i nagovestajima, odnosno pretpostavkama. EU nije mali prostor, toliko da svi sednu na dupe na jedan mig. 

Подели на овим сајтовима

Mislis nesto kao bombardovanje suverene zemlje u cilju ostvarenja svojih ciljeva bez obzira sto povoda za rat nema ? Ili mozda bobmbardovanje uranijumom pa je sad rak u Srbiji cesci od gripa (u mom selu nema kuce gde neko nije umor ili oboleo od raka ) , mislis tako Rusija to radi. A ne, cekaj , to nisu Rusi , to su nasi veliki projatelji sa zapada .

Заправо да! :D САД је нас, на примјер, тукао, а Русија је Грузију. А то што САД има већу листу гријехова је само посљедица чињенице да та империја има дужу праксу и да јој се дуже могло тако :)

Са или без осиромашеног уранијума и сл., велике империје "доводе у ред" мање од себе :)

Подели на овим сајтовима

САД је нас, на примјер, тукао

...и учинио преседан. САД и државе ЕУ су прекршиле све међународна законе и буквално отели део територије једној сувереној и међународно признатој држави, чланици ОУН-а, и дали је другоме зарад својих база и геополитичке одскочне даске ка истоку...то је чињеница.

а Русија је Грузију

Историја Јужне Осетије и Грузије се суштински разликују, и у историјском и у законском оквиру; од историје Србије, Косова и Метохије и шиптара...требају се знати праве информације и потпуна историја тих народа ( а не са Википедије, као што многи то раде) пре и после СССР-а па ће се лако видети да нема никакве паралеле, ни историјске ни законске, са Косовом и Метохијом.

Јужна Осетија је још 1991 године. прогласила независност од Грузије (совјети су, под притиском грузијског политичког врха, насилно гурнули Осетију у наручје Грузије) и у томе јој није Русија помогла и није се мешала у сукобе. Умешала се у сукоб оног тренутка (2008) када је сазнала да је болесни Сакашвили, отворени експонент САД-а, грузијски Чеда Јовановић,  а садашњи гувернер Одесе у Украјини(?), планирао да дозволи НАТО базе на самој граници са Русијом, што је незамисливо и недопустиво, што би представљало страшан ударац Русији и њеним виталним интересима, а све то се суштински разликује од онога што су нама урадили. Људи чувају своје границе и интересе и неће дозволити слободно шетање непријатеља на свом прагу. Колико држава су признале нелегално отцепљење шиптара? Скоро сто држава! Те исте државе критикују отцепљење Јужне Осетије.

Зато је Јужна осетија ове године понудила добровољну интеграцију и савез са Русијом а ова пристала на то.Уговор траје 25 година и може бити продужен ако Осетини то буду желели...па нека Грузини и даље лижу ду** Американцима, Енглезима и свим осталим руским непријатељима.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Тешка ку... камењарка....

RYLAH

увредио си Данила Киша :)

Зар ти сматраш да бих ја у својим годинама које имам,близу четрдесет,дозволила себи уличну псовку?

Ово је из Мансарде,Данила Киша,цитат.Једино сам тако могла и да напишем ово.Убудуће ме не схватај олако и не трчи да описујеш мој карактер.

Да ли сам ти била довољно јасна или треба да ти подвучем црвеном оловком,будући да сам овде од 2009 године и ово је први пут да сам написала нешто овако и није ми жао али сам се послужила цитатом.

Стварно срамота.Жалићу се великом шефу ;)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

RYLAH

увредио си Данила Киша :)

Зар ти сматраш да бих ја у својим годинама које имам,близу четрдесет,дозволила себи уличну псовку?

Ово је из Мансарде,Данила Киша,цитат.Једино сам тако могла и да напишем ово.Убудуће ме не схватај олако и не трчи да описујеш мој карактер.

Да ли сам ти била довољно јасна или треба да ти подвучем црвеном оловком,будући да сам овде од 2009 године и ово је први пут да сам написала нешто овако и није ми жао али сам се послужила цитатом.

Стварно срамота.Жалићу се великом шефу ;)

Ајде сад да кренемо да цитирамо и Матију Бећковића, и Џонија Штулића, и Чорбу, и Ћосића, Достојевског, а мислим да се може наћи и код Шекспира на једном или два места...

Свуда можемо да нађемо псовке којима бисмо описали неку своју резигнацију, ал ајд да то не радимо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ајде сад да кренемо да цитирамо и Матију Бећковића, и Џонија Штулића, и Чорбу, и Ћосића, Достојевског, а мислим да се може наћи и код Шекспира на једном или два места...

Свуда можемо да нађемо псовке којима бисмо описали неку своју резигнацију, ал ајд да то не радимо.

Нема проблема али инсистирам на томе,да је то имало своју тежину,није тек онако исхирено написано.У сваком случају,писаћу....ускраћена :)

• Волим 1

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Možemo da pišemo razne šbbkbb scenarije, ali činjenice su mnogo proste:

- Srbija je izgubila Kosovo jer od 1999. nije ništa učinila da ga sačuva. Svi "pokušaji" su bili beskonačno mantranje političara po medijima rečju 'Kosovo, Kosovo, Kosovo!' i povremeni odlasci pred izbore da se slikaju sa lokalnim stanovništvom, pa onda nazad audijima za BG u restoran na krkanje. Takvo ponašanje je rezultiralo proglašavanjem nezavisnosti Prištine 2008. Oni to nikada ne bi učinili da im nije rečeno sa Zapada, a i odmah su ih priznale skoro sve bitnije zemlje Evrope i sveta. To je bio krajnji dokaz totalnog kolapsa bilo kakve politike Srbije prema Kosovu od 2000. pa na dalje, ako je takva ikada i postojala. Sa takvim ponašanjem i "elitama" sigurno ćemo i u budućnosti izvlačiti deblje krajeve u svim lokalnim sukobima i razmiricama.

- Vučićevo patološko i poltronsko ulizivanje Nemcima i Amerima danas je potpuno besmisleno i beskorisno, jer je za njih priča Kosova završena 2008. Samo blamira sebe a time i državu koju predstavlja, a sve u cilju ostvarenja svojih mesijanskih, bolesnih tripova o stradalniku-spasitelju Srbije koji će je uvesti u EU. Čak i da priznamo Kosovo, nemamo skoro nikakve šanse da ikada u dogledno vreme uđemo u EU, jer oni imaju svojih unutrašnjih problema i neće primati nikoga jedno duže vreme. A iza toga je i pitanje da li će uopšte i postojati i u kom obliku.

- NATO neće dozvoliti državu pod ruskim uticajem na Balkanu, niti će Rusija rizikovati nuklearni rat zbog Srbije. Ionako su im odnosi najgori još od kubanske krize, nikome ne trebaju nova žarišta. Samo treba pogledati kojim zemljama je okružena Srbija i onda se zapitati na koji će način to Rusija pomagati Srbiju - sve i da hoće, a to niko još sa ruske strane nije javno izjavio - a da ne rizikuju svetski, a samim tim i nuklearni rat. Plus, u takvim okolnostima mogu direktno da budu ugroženi opstanak Republike Srpske i severa Kosova. Ne znam koliko vas je primetilo jednu vest od pre par dana, da Hrvatska kupuje veliku količinu raznih vrsti naoružanja od SAD, i to očigledno mnogo više nego što im treba samo za defanzivne potrebe. I sami priznaju da hoće da promene balans naoružanja u regionu. Ne znam za vas, meni se to ne sviđa previše i miriše mi na potencijalno spremanje za nešto mnogo loše.

- Srbija je jedna od država sa najvećim odlivom ljudi na godišnjem nivou na Balkanu, a bogami i šire. Zavisno od procena, broj se kreće od 30-50.000 ljudi godišnje, i to sada kada sledimo (barem zvanično) nekakve evrointegracije i hoćemo u Evropu. Bilo kakvo novo eksperimentisanje sa nekim novim politikama će učiniti da se taj broj drastično poveća jer su ljudi umorni i uplašeni od bede, korupcije i pretnji raznih novih sukoba. Već sada je prosečna starost u Srbiji blizu 45 godina. Ne verujem da iko normalan želi da postanemo jedan veliki gerontološki centar, a to bi moglo lako da nas zadesi ako se ne ponašamo pametno. A kao narod nismo baš poznati po mudroj i racionalnoj politici, bar tako svedoči najbliža istorija.

E, da: da uopšte ne spominjemo da Srbi ne mogu da se slože oko toga koji je danas dan i da li Sunce izlazi na istoku, a kamoli oko nekog drastičnog otklona prema Zapadu i suštinskih promena u politici za koje je apsolutno krucijalan sveopšti konsenzus celog naroda, kao i predočavanje tom istom narodu šta ih sve može zadesiti, i pozitivno i negativno ako projekat (ne)uspe, ali bez laganja i šminkanja...

Подели на овим сајтовима

Samo treba pogledati kojim zemljama je okružena Srbija

Којим земљама је Израел окружен? Све може да се среди. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Delimični OT... ne znam da li su cifre ispravne ali su zanimljive...

12115759_10104086652113258_6469990859044

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko vas je primetilo jednu vest od pre par dana, da Hrvatska kupuje veliku količinu raznih vrsti naoružanja od SAD, i to očigledno mnogo više nego što im treba samo za defanzivne potrebe. I sami priznaju da hoće da promene balans naoružanja u regionu. Ne znam za vas, meni se to ne sviđa previše i miriše mi na potencijalno spremanje za nešto mnogo loše.

Mislite li da ce biti rata? :( Iskreno, jedina normalna je Kina. SAD i Rusija demonstriraju moc kad god im se ukaze prilika. I mislim da time pokazuju potpunu nezainteresovanost za sve i svakoga i krajnju neozbiljnost, ima ovaj svet podosta teskoca sa ekoloskim katastrofama koje nam slede.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Delimični OT... ne znam da li su cifre ispravne ali su zanimljive...

12115759_10104086652113258_6469990859044

No dobro, ja bas nesto ne verujem u bespovratne pomoci.... kako god, niko i nema prava da spori kulturnu i ekonomsku povezanost sa EU ali takodje ne treba koristiti ove stvari kao negiranje kulturne i ekonomske povezanosti i sa Rusijom.

Po tebi neki vid koraka koje treba Srbija da preuzme, eto i sada kad si nam pokazao brojke, je?

Подели на овим сајтовима

...и учинио преседан. САД и државе ЕУ су прекршиле све међународна законе и буквално отели део територије једној сувереној и међународно признатој држави, чланици ОУН-а, и дали је другоме зарад својих база и геополитичке одскочне даске ка истоку...то је чињеница.

Наравно. Само да додам да су томе претходили Залијевски ратови са Ираком, пракса ЦИА-е да свргава стране владе зарад "америчких интереса" и сл. Све је то била дуга увертира у ово данас што се дешава. Дужа пракса, веома дужа пракса коју имају управо због свог геостратешког положаја и привредне и војне моћи. Укратко, може им се. 

Историја Јужне Осетије и Грузије се суштински разликују, и у историјском и у законском оквиру; од историје Србије, Косова и Метохије и шиптара...требају се знати праве информације и потпуна историја тих народа ( а не са Википедије, као што многи то раде) пре и после СССР-а па ће се лако видети да нема никакве паралеле, ни историјске ни законске, са Косовом и Метохијом.

У реду, ту сам отворен за дебату, јер нисам се интересовао детаљно за историју те двије регије. Али ја нисам причао о сличности случајева независности Косова и независности Абхазије и Јужне ОСетије, него о империјалистичком понашању САД-а и Русије, које си тако добро описао одмах након овога:

Јужна Осетија је још 1991 године. прогласила независност од Грузије (совјети су, под притиском грузијског политичког врха, насилно гурнули Осетију у наручје Грузије) и у томе јој није Русија помогла и није се мешала у сукобе. Умешала се у сукоб оног тренутка (2008) када је сазнала да је болесни Сакашвили, отворени експонент САД-а, грузијски Чеда Јовановић,  а садашњи гувернер Одесе у Украјини(?), планирао да дозволи НАТО базе на самој граници са Русијом, што је незамисливо и недопустиво, што би представљало страшан ударац Русији и њеним виталним интересима, а све то се суштински разликује од онога што су нама урадили. Људи чувају своје границе и интересе и неће дозволити слободно шетање непријатеља на свом прагу.

Гледајући са неког "апсолутног" становишта, ниједна држава нема право да се мијеша у унутрашња питања друге државе. А то САД, Запад и Русија управо раде, као империје. Постоје разлике између њих и њихових приступа, али у суштини исто раде. И хајд, одлутали смо од теме о којој смо почели на почетку причати ( а ионако нема шансе да се сложимо, што је веома јасно ) - које су предности и мане окретања Русији?

Навео сам ти једну карактеристику, која је по мени лично нит добра нит лоша - Руси брже, боље и јаче ударају рестрикције ако се о њих огријешиш. Друга карактеристика - с Русијом бисмо се увијек лакше договорили, генерално за све ( макар тако сад изгледа ). Али понављам ти Риланово питање - како се окренути Русији, у ком временском размаку да се тај процес заврши и шта конкретно треба да се уради ( почев од привреде преко уређења државе до спољнополитичких односа )? 

И понваљам моје питање, које ти конкретно вриједности гледаш као најпотребније за основе изградње јаче Србије?

Зато је Јужна осетија ове године понудила добровољну интеграцију и савез са Русијом а ова пристала на то.Уговор траје 25 година и може бити продужен ако Осетини то буду желели...па нека Грузини и даље лижу ду** Американцима, Енглезима и свим осталим руским непријатељима.

Па кад су се закачили са јачим од себе, а мислили су да ће их НАТО извући. Кад оно... :) 

Подели на овим сајтовима

Којим земљама је Израел окружен? Све може да се среди. :)

Izrael ima izlaz na more, ima neuporedivo jaču ekonomiju od bilo koje zemlje u regionu, najjači lobi na svetu i jednu od najopremljenijih i najmodernijih armija na planeti. A skoro sigurno imaju i nuklearno oružje, mada to nikada nisu zvanično priznali, pa se to smatra za javnu tajnu.

Meni se čini da je sa nama tačno suprotan slučaj...

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...