Jump to content

Казати Србији истину - В. Драшковић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Истина набијена на колац-Мартиновић.Дете сам била али се сећам.

У то време је силоована и девојчица у кукурузу и тада је изашла она фотографија када је отац носи кроз њиву у наручју.

И данас је истина набијена на колац,силована,мучена у оковима везана.Заклана истина.Спаљена истина.Протерана истина....

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Nemojte tako , niste u pravu . Sve sto ovde postavljate su lazi . Onaj ateista je lepo rekao da su Srbi proganjali i ubijali siptare , a kad taj ateista to kaze , to mora da bude istina , ne moz da omane .

Kazes da nisu?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Већ дуго времена говорим да смо одавно изгубили културни рат поунутрашњењем југословенско - титоистичке идеје о српској кривици, тј. поунутрашњењем хрватских ставова о нама самима, нашој историји и култури, ставова смишљених и хрватима дошапнутих са запада. Губитак културног рата представља 90% завршеног рата. Војни, територијални губици, незаустављив процес политичке маргинализације и дестабилизације на унутрашњем и спољном плану, буђење разних сепаратизама плаћених и вођених из страних центара моћи, и сва остала понижења која природно следе из датог следа догађаја, само су финализација давно започетог, до детаља осмишљеног и лукаво спровођеног процеса у последњих 100 година.

На нашој политичко - културној сцени и даље исти људи владају - исти културни самопрезир, иста суицидност на духовном плану, иста болесна везаност за осведочене непријатеље, иста малодушност, иста одбојност према сопственим коренима и, следствено томе, одсуство вере у снаге које проистичу из нашег бића, увек иста свеживотна патологија...све се полако открива и до детаља поклапа са свим оним што сам одавно говорио о германско - хрватској културној доминацији у Србији и дан данас наводећи поименце многобројне личности из света политике и културе који су имали кардиналну улогу у преумљењу и у обликовању "пластелинске" српске свести.

Много је било ( а и даље је) подсмеха, много незаинтересованости, много сумње у истинитост реченог. Све је то разумљиво када сам, на пример, ја у питању или било ко други ко износи овакве ставове . Особа може и погрешити у својим проценама. Међутим, оно што је несхватљиво јесте то да се а приори одбија ( већина то чини) могућност провере објективности и истинитости датих изјава и ставова на основу политичко-историјских доказа којих има прегршт. Несхватљиво је да се пренебрегавају очевидни и небројени докази политичког утицаја на српску културу и њену трансформацију у политички прихватљиву, по Србе погубну, по друге добитну. Несхватљиво је са којим немаром и жовијалношћу која порпима патолошке црте, приступамо нашој не тако далекој прошлости, али и садашњности, апсолутно одбијајући да видимо неизбежну идеолошку корелацију између њих управо у сферама политике и културе, Несхватљиво је да и дан данс, а имамо такве примере скоро сваки дан, и даље одбијамо да видимо да непријатељи српских интереса и права врше "политички коректну и пожељну" деконструкцију и реконструкцију читаве наше стварности успевајући у ономе што никада пре у историји нашим непријатељима није полазило за руком.

Послератне генерације па све негде закључно с мојом, част ретким појединцима који су се показали као истински носиоци духа и слободе, јесу генерације које су подбациле у сваком смислу. То су најгоре генерације у историји српског рода и постојања које су све уништиле што се вековима полако и постепено градило. Достојни смо сваког презира и срама. Одговараћемо пред Богом и историјом, одговараћемо пред нашим потомцима чији ће бесни и унезверени погледи и несрећне и растрзане душе, бити уткане у страшни Божији суд који нас чека...а ми нека и даље живимо у лажи, илузији, самообмани и личним, ситним и ниским интересима, непокушавајући да прво себе пробудимо из духовне летаргије, па да , свако од нас на свој начин, да допринос буђењу другог...само тако наша будућност може бити сачувана од нас самих.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

@@Solomon Kane,

Брате, констатујеш проблеме којих је много људи свесно, на овом форуму вероватно и већина. Али то је дефетистички приступ.

Ајде једном да будемо конструктивни. Дакле, да, свесни смо сви свега тога што си навео, и то многи прихватају у већој или мањој мери, али где је решење? Али да решење није типа "Да се окренемо Русији и Кини и пљунемо Европу посред чела", него неко реално решење.

Ајде пођи од тренутне ситуације и понуди неко реално и одрживо решење.  

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@@ RYLAH,

налож'те му ватру на прсима,

хоће ли се помакнути, курва!"

удрите их под ноктове Раду,

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

@@ RYLAH,

налож'те му ватру на прсима,

удрите их под ноктове Раду,

Браво.

Ај сад кад си ме тотално понизио и морално и интелектуално победио, да се вратимо на тему.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Браво.

Ај сад кад си ме тотално понизио и морално и интелектуално победио, да се вратимо на тему.

Гледао си ''Јагоде у грлу'' .. ? знаш оно ,,глуп у друштву'' ? Нема љутиш ..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Брате, констатујеш проблеме којих је много људи свесно, на овом форуму вероватно и већина

Не бих рекао...а ја сам, чини ми се, мало дуже од тебе на овом форуму и знам ко је све био, ко јесте и какви су по питању о коме расправљамо. То што периодично напишем нешто не значи да редовно не пратим и не детаљно не анализирам људе и написано са њихове стране. Имаш, бато мој, много више оних који не схватају и не знају ово о чему пишем од оних који суштински схватају и заиста познају генезу нашег пораза...а о незаинтересованима да и не причам...било да су у Цркви било да су ван ње.

Ајде једном да будемо конструктивни.

Увек сам био конструктиван и писао о решењима, у мањем или већем обиму...очигледно си заборавио или ниси ни читао...чак и у овом последњем посту сам суштински нагласио решење...само ако ко уме да чита и схвати написано..

Дакле, да, свесни смо сви свега тога што си навео, и то многи прихватају у већој или мањој мери, али где је решење? Али да решење није типа "Да се окренемо Русији и Кини и пљунемо Европу посред чела", него неко реално решење.

За тебе није али за мене једна од битних компоненти промене јесте окретање ка Русији.Ти га а прирори одбацујеш, што је видљиво из твоје реченице, иако читава геополитичка сцена света, целокупна реалност савремених политичких дешавања сведоче о неминовности присилног прављења избора и неизбежној и све већој поларизацији двеју водећих сила као и све већем груписању и гравитацији других, мањих сила око једне или друге силе, иако наша реалност непорециво сведочи о томе, тако да...и те како је избор неминован, хтео ти то да видиш или не, и и те како представља један део решења нашег проблема који ће се ускоро свести на питање голог опстанка.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

хтео ти то да видиш или не и и те како представља један део решења нашег проблема који ће се ускоро свести на питање голог опстанка.

Iskreno se cudim kako se i sada odrzavamo. U ovoj drzavi apsolutno nista ne funkcionise, nema niti jednog jedinog polja koje je "okej".

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

За тебе није али за мене једна од битних компоненти промене јесте окретање ка Русији.Ти га а прироори одбацујеш, што је видљиво из твоје реченице, иако читаав геополитичка сцена света, целокупна реалност савремених политичких дешавања сведоче о неминовности избора и неизбежној поларизацији двају сила као и све већем груписању и гравитацији других, мањих сила око једне или друге силе, иако наша реалност непорециво сведочи о томе, тако да...и те како је избор неминован, хтео ти то да видиш или не и и те како представља један део решења нашег проблема који ће се ускоро свести на питање голог опстанка.

Брате, ништа а приори не одбацујем, само сам описао матрицу Образа или Двери. ИСто тако сам могао да кажем Спас је да уђемо у НАТО, што такође сматрам губљењем времена ако иза тога не стоји озбиљна и темељна анализа. И ја, као и ти, као и сви остали, тражим решење.

Али решење које ја имам на уму не може да буде лако нити готово, јер ће пропасти, као и сва таква решења у историји света. Да ти само приближим, исто сам питање, много детаљније, поставио у живом разговору једном човеку кога изузетно ценим, који је невероватно образован, начитан, а уз све то је у младости био и олош, па му ни та страна живота не мањка. КАд сам му постави ово питање, које је тада трајало једно пет минута, само је скочио и наљутио се на мене, речима "Ко сам ја да ти мене питаш?!"

Дакле, знам да је спас у промени културног обрасца, самосталној привреди, окретању самима себи, запушивању разних регионалних ситуација у којима смо били идиоти петнаест година... Али како до тога доћи?

Немој да се љутиш, али то ми звучи као да неко констатује да репрезентација мора да игра боље, или сажето у оној једној речи "Доминиииирааај!", али то никоме и никада не помаже.

Подели на овим сајтовима

Решење које сви прижељкују је да је Србија довољно војно моћна, а Русија довољно глобално утицајна, да се, извињавам се на поређењу али немам бољег, на Косову направи нека наша "Олуја", а читава територија поново насели и изгради, али то није могуће. Наше државне амбиције су да створимо неку врсту српско-албанске државе која би личила на државну заједницу Србије и Црне Горе. Модел "више од аутономије а мање од државности" значи то што и пише: више од аутономије. А с обзиром на обострану љубав Срба и Албанаца, та би држава била стабилна и перспективна као и БиХ.

Ћосић (Добрица) је говорио да треба отргнути северни део и енклаве, а остатку признати независност и помоћи им у томе да се не љуте због ових отргнутих делова, али сад је касно и за то. Шта ће им признање Србије, кад је Србија већ окружена са довољно непријатеља и потенцијалних непријатеља да ако и покуша нешто против Косова, буде нападнута са свих страна. Мађарска испод површине и даље не признаје Тријанон и ако се поклопе повољне околности, шта би их спречило да искажу претензије за мађарским општинама на северу, а при том још мало и заграбе ка југу? Хрватски апетити ка Срему и западној Бачкој су познати, као и заједнички хрватски и бошњачки снови да униште Српску. Традиционално мирна Румунија је по свему судећи зинула ка рудним богатствима источне Србије, а Бугари и даље памте да су Димитровград и Босилеград од Бугарске узети само да би "имали шта да им вратимо ако нас они у будућим ратовима победе" (Пашић).

Ја не могу и нећу да се помирим са оним што је урађено на Косову и признајем да немам идеје. Све шансе смо пропустили и заиста падам у искушење да поверујем Костићу да ћемо можда пропустити и последњу прилику да се достојанствено повучемо из целе приче. Оно што видим је да нико од ових таблоидних политичара из наше таблоидне Србије нема ни најблажег појма о чему говори, осим ако намерно не изигравају будале у јавним обраћањима народу и медијима. Ова брука од јавне реакције на Костићев интервју само то потврђује. А и руске пацке у речима да Русија неће бити већа Србија од Србије, у смислу да на међународном плану делује да је више до тога стало Русији него Србији. И објективна анализа где је мање-више јасно да је Русији прича око Косова само згодан повод за остварење сопствених спољнополитичких циљева ван граница, а не саамо Косово. О савезу са Русијом, опет Руси сами одговарају: на наше називање њих "браћом" и "мајком", они нас називају "партнерима" и још гунђају што не плаћамо своје партнерске обавезе... а и подржавају наш улазак у ЕУ. И та ЕУ је посебна прича, нажалост у праву су и Шешељ и Чеда, сваки из свог угла, како у државну заједницу са државама које су нам спољнополитички непријатељи, а да сами себе не претворимо у државицу по њиховој мери? Не бих да ширим дефетизам, али мислим да ћемо и по овом питању, по ко зна који пут у историји испасти будале, а у нашој колективној аутистичкој свести као праведни мученици. Где и то "колективно" треба преиспитати, јер треба видети где је Србима Косово на личној листи приоритета у односу на омиљену групу, спортски клуб, посао, породицу или живот. Да не будемо као они у "Марко Краљевић по други пут међу Србима" кад је сишао Краљевић Марко да скупља војску да се ослободи Косово, а ниједан Србин није хтео да иде, него је онако сматрао да Косово треба да се ослободи, само да он не буде мобилисан, пошто добровољац неће бити ни за живу главу.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је овде тема Вук Драшковић и његово виђење истине .. Сви остали разговори о решењу наше ситуације ..реко бих да су овде, на овој теми, чисто спамовање теме. 

Вук Дашковић и оваква изјава о Истини .. и то да сад озбиљно разговарамо о томе.. па то је ко да на теми ,,тема јасна из прве поруке'' почнемо причу ,,о моралним вредностима и значају полтрона у Цркви''  рецимо .. ;)

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Iskreno se cudim kako se i sada odrzavamo. U ovoj drzavi apsolutno nista ne funkcionise, nema niti jednog jedinog polja koje je "okej".

Зато што опстанак народа, а поготову појединца, ниакда није зависио од државе .. Поготову не Хришћана. Јесте да уме држава да ,,олакша'' неке ствари.. али на истој страни обавезно узима.. шта год то било.. На примеру Цркве је то више него очигледно .. што из саме историје Цркве најбоље може да буде видљиво.

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...