RYLAH Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Jasno odvojena trgovina od teritorijalnog integriteta, moze da privuce mnogo EU firmi, koje su liberalne i koje zanima samo profit i nisu opterecenje priznavanjem ili ne priznavanjem Kosova i Metohije, kao sto nisu opterecene ni da li je subotica srpski ili francuski grad. EU, hoce pravnu stabilnost i zastitu investicija, gde bi njihove fabrike u Srbiji, mogle raditi i zahtevnije projekte, narucene od Rusije i tako iskoristiti povlascen polozaj Srbije u Rusiji. Ja se recimo jabukama iz Srbije za Rusko trziste ne bi samozadovoljavao. Брате, неког капиталисту из Немачке заболе дал је крива Русија, Украјина, Руси из Украјине или Марсовци. Што се њега тиче, могу сви да поцркају сутра, њега интересује капитал. Али мора да поштује одлуке своје државе, иако губи милијарде и милијарде. Зашто? Зато што зна да ће му та иста држава кад - тад обезбедити нова тржишта, као што му је и пре обезбеђивала, и да он постоји и просперира захваљујући јакој Немачкој. Замисли тек колико би се за СРбију потресао. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 То ти је доказ ..и сам га исповедаш, да није ама баш све у ,,привреди'' и да она НИКАКО (и никад - нигде) није била прва.. Прво је нешто друго.. Nemacka? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Neko od nas dvojice pojma nema. Firma iz EU koja ima fabriku u Srbiji, podleze li sankcijama uvedenih prema Rusiji? Причао сам тамо о другим стварима. Да би све те фирме које послују у Србији на један миг опуштено затвориле све погоне. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 То ти је доказ ..и сам га исповедаш, да није ама баш све у ,,привреди'' и да она НИКАКО (и никад - нигде) није била прва.. Прво је нешто друго.. Брате... Прати причу, не знам шта друго да ти кажем. Ово твоје питање ссхватам само као повремено укључивање у причу. Ако мислиш да навијам за било коју страну сем српске, много се вараш. Али нећу да гуслам ни за које решење, јер је одговоран приступ да све сецираш па тек онда да пресечеш. МАкар би тако требало да раде озбиљне државе и озбиљни људи у државама. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Причао сам тамо о другим стварима. Да би све те фирме које послују у Србији на један миг опуштено затвориле све погоне. Kao FIAT? Mislim ako mi pricas da nema zakonskog osnova, onda bi bilo cudno da sad pricamo, sta bi bilo kad bi bilo. Mene samo zanima zakon i profit. Doduse najvaznije sto sam hteo reci ulaskom u ovu diskusiju svih nas, jeste da trgovinu moramo ozbiljno da razdvojimo od duznosti i brige teritorijalne celovitosti i jedna u drugu ne smeju nikada vise da se sudaraju. To mora biti nas cvrst stav, za koji jos nije kasno. Цитат Помени @ Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Брате... Прати причу, не знам шта друго да ти кажем. Ово твоје питање ссхватам само као повремено укључивање у причу. Ако мислиш да навијам за било коју страну сем српске, много се вараш. Али нећу да гуслам ни за које решење, јер је одговоран приступ да све сецираш па тек онда да пресечеш. МАкар би тако требало да раде озбиљне државе и озбиљни људи у државама. Грешиш ..опасно грешиш... Чак сам погледао и неке твоје раније постове на другим темама па и неке ,,амине'' тј лајкове.. И ..шта да ти кажем .. мало квачило ..па кочница и опрезно са гасом .. Трчиш са оценама и етикетама.. веруј ми ..а могу ти то и показати и доказати на очиглед свију, тако да .. прихвати добру намеру као такву .. Цитат Помени @ الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Doduse najvaznije sto sam hteo reci ulaskom u ovu diskusiju svih nas, jeste da trgovinu moramo ozbiljno da razdvojimo od duznosti i brige teritorijalne celovitosti i jedna u drugu ne smeju nikada vise da se sudaraju. To mora biti nas cvrst stav, za koji jos nije kasno. Ма ми се у мишљењу не разликујемо, нико од нас. ЈА само причам да кад правиш неку одлуку мораш имати петсто параметара у виду. Ако би да правиш заокрете, спреми се на Танталове муке и припреми народ да све то поднесе, ако може. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Nemacka? Није ,,мачка'' ..као што и сам кажеш .. хех Ма да је ,,мачка'' заиста многима прва.. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Грешиш ..опасно грешиш... Чак сам погледао и неке твоје раније постове на другим темама па и неке ,,амине'' тј лајкове.. И ..шта да ти кажем .. мало квачило ..па кочница и опрезно са гасом .. Трчиш са оценама и етикетама.. веруј ми ..а могу ти то и показати и доказати на очиглед свију, тако да .. прихвати добру намеру као такву .. Не сумњам у твоју добру намеру, сумњам да смо се разумели. Дакле, кад хоћеш да правиш заокрете, спреми се на народну реакцију. Немачкој је лако, јер може да удоми и 500.000 људи који су остали без посла, зато и може да уведе санкције Русији. У СРбији да се затвори само један ФИАТ, одмах имаш озбиљну дестабилизацију и огромне немире. Ако правиш политику а да не рачунаш са народним стомаком (који без привреде везане за ЕУ не можеш да напуниш), онда не правиш реалну политику. Између нас и Немачке, сложићемо се, ипак има разлике у могућностима што се тог аспекта суверенитета тиче. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 I meni deluje da moramo da biramo stranu. Stav "sa svima hocemo" jeste se pokazao nepovoljnim i to iskljucivo po nas. SAD ili Rusija je, sto se mene tice, biranje izmedju 2 zla. Za posledice ne znam, ali bih se ipak pre okrenula Rusiji. Makar znas na cemu si - 99% sansi je da nas nece biti, ali nas makar nece zavitlavati. Цитат Помени @ "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 1.Ако познајеш у потпуности нашу и Руску историју, онда су ти те ствари познате. 2.Јесмо у сфери њиховог утицаја и интереса и географско окружење није никакава препрека. Стране се морају изабрати и стварност је таква, свидело се то некоме или не...писао сам о томе. 3.Сматрам супротно...сматрам да смо одавно изабрали погрешну и доказано непријатељску страну и да нас тај избор кошта и да ће нас тек коштати...као што имамо прилике да видимо на сваком кораку...осим ако нисмо потпуне незналице, слепци и кретеноиди. 1. Ох, итекако су ми познате ( генерално наводећи, православље као једна од основа индивидуалног, а донекле и колективног живота, патриотизам који се испољава у привреди, култури, политици, јачање суверености и независности у односу на Запад и сл. ). Знам ту причу, јер је сто пута слушах, од дјетињства па до сада. Ипак питам на конкретно које вриједности конкретно ти мислиш? 2. С обзиром на величину привредне повезаности са државама и ближег и даљег географског окружења, не бих се сложио да то није никаква препрека. А ту је, опет, политички утицај Запада којег Русија нема. Али да, стране се морају изабрати. Полако се приближава тај тренутак. Али и када он дође, сумњам да ћемо моћи пресјећи, ако се не изнађе неко другачије, "вансеријско" рјешење. А за то да би се десило, потребно је да велики играчи на глобалној сцени нам то и дозволе. Ипак, ако смијем себи дозволити овакав оптимизам, мислим да су на помолу први знаци промјена у Европи у односу на политику према САД и према Русији ( ако су појаве попут јачања лијевичара и односа ЕУ према Русији и САД поводом кризе у Украјини заиста некакве назнаке ) и да ЕУ ( прије свега Њемачка ) и Русија имају временом све јаче интересе да сарађују и да се мање сукобљавају. У таквом случају, наш избор уопште не би био тежак као сада. Али, лијепо је маштати Натраг на садашњост. 3. Да, изабрали смо погрешну страну деведесетих, а сада не можемо се одлучити на коју ћемо па док тако сједимо допуштамо да државу и друштво изједају "наши паразити". Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Ма .. ко је изабррао погрешну страну 90-их .. То је екипа на власти урадила.. никако народ. Оставимо народ на миру . ,,Изабрао је народ'' исто као што су и Тома и Вучић ,,победили'' на изборима.. исто као што је и Коштуница победио ..исто као и ..ма све сами победници .. јел вам личи неко од њих на ,,Виктора'' .. Цитат Помени @ الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Neko od nas dvojice pojma nema. Било би фер да се повучеш. Цитат Помени @ Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Ма .. ко је изабррао погрешну страну 90-их .. То је екипа на власти урадила.. Па да, о томе и причам. Али носи и народ одређени дио кривице, јер колико ли само гласова Слобо добијаше? Али добро, то ни не чуди с обзиром какву је државу имао иза себе, државу која није имала новца, привреде ни ничега да ради како треба, осим војске, полиције и тајних служби. А опет, њега на власт и јесте довела наша тадашња елита. Зезнуше се у процјени. Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 18, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2015 Lako cemo mi s rusima, al zna li neko dal su i rusi tako ekstaticni da budemo "s njima"... Msm, kad uporedim nase drzave smesno mi je da rusi mogu da imaju ikakav interes od saveza s nama... Ono udruze se mrav i lav i krenu "zajedno" da jure antilope... :-D Цитат Помени @ пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука
Придружите се разговору
Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.