Jump to content

Казати Србији истину - В. Драшковић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo već par puta pišem i brišem komentar... nema ni potrebe... tvoje reči i misli govore dovoljno same za sebe...

Добро, за сад имамо предложена само два модела останка Косова унутар Србије. Колико год ова опција била одвратна, ето да се бар спомене.

1. Кад се промене међународне околности тако да направимо српско-албанску државу са Косовом као државом у држави, само без међународног признања;

2. Кад се промене међународне околности и протера комплетно становништво Косова, дакле милион и по људи.

И компромисно решење:

3. Заузимање контроле над Косовским Поморављем и енклавама, а остатку признати независност.

Колико су опције 1-2 реалне, да ли их заиста желимо? Има ли других опција или су Крстић и Драшковић у праву у томе да се треба повући из целе приче?

Подели на овим сајтовима

Dakle nije pljacka Srbije i nema rijaliti programa ulaska srbije u EU, sve je savrseno.

Nece se desiti uslov prikljucivanja srbije u EU priznavanjem cinjenicnog i "nasledjenog" stanja na terenu, u momentu kad Srbija bude prezaduzena i vojno potpuno unistena, gde ce preko nekoliko porodica, koje su skupljale vredno sve moguce poslove po Srbiji upravljati onaj koji to moze dobro marketinski obraditi? Za otprilike cirka 10 godina.

Ni na Istok ni na Zapad... ce ostati najnovije prokletstvo i niko nece kriviti za to upravo nas same?

U dvoristu nam je resenje problema a vi pisite i dalje 22 strane, koliko su dali Rusi a koliko Amerikanci. I koliko je srbo cetnicka JNA, napravila stete Hrvatskoj.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa pominju nove izbore, ali prevarant se ne izjasnjava hoce li priznati Kosovo ili ne nakon sto osvoji apsolutnu vlast. Moze reci da je dobio podrsku gradjana, ali mozda za reforme (lol) ali ne i priznanje Kosova.

Slicno je komentarisao i analiticar Cvjetin Milivojevic. Doduse, nije nam nista novo rekao ali mi je prijalo da cujem nekog da govori kako stvari stoje

Подели на овим сајтовима

To je pogrešan cilj.Treba etnički očistiti kosovo od šiptara.Al sada nije trenutak al ako se zakuvaju stvari na međunardnom planu i dođe do nekog sukoba svetskih razmera proći će kao Turci u 1. balkanskom ratu.

Свашта. Баш такве идеје код Милошевића (и делимични покушаји њиховог спровођења) су омогућиле окупацију територије и њено чишћење од Срба и других неалбанаца. Да не причам тек о Шешељевим плановима за „депортацију“ стотине хиљада Албанаца... А тек да не причам о томе колико би пре било часније и људскије умрети и изгубити све него учествовати у таквом чину.

Подели на овим сајтовима

Свашта. Баш такве идеје код Милошевића (и делимични покушаји њиховог спровођења) су омогућиле окупацију територије и њено чишћење од Срба и других неалбанаца. Да не причам тек о Шешељевим плановима за „депортацију“ стотине хиљада Албанаца... А тек да не причам о томе колико би пре било часније и људскије умрети и изгубити све него учествовати у таквом чину.

Milosevic nije imao tkave ideje niti je pokusao da ih sprovede , jer da jeste , uspeo bi , imao je i nacina i sredstava, ovo je najobicnija zapdna propaganda . Seseljevo malcenje ne treba komentaristi. Ovo oko ljudskoti i casti , sa ovakvim stavom za 50 godina u Srbiji nece biti Srba 

Подели на овим сајтовима

Ovo oko ljudskoti i casti , sa ovakvim stavom za 50 godina u Srbiji nece biti Srba 

Све зависи какве приоритете имаш.

Нама је боље да нестанемо као људи него да опстанемо биолошки, да преживимо као злочинци и нељуди.

Подели на овим сајтовима

Milošević to nikada nije ni pokušavao da sprovede.Nema tu ničeg nečasnog,pošalješ gamad kući preko Prokletija ionako su većina ušli ilegalno tokom 90-ih.I Bog je čistio Svetu Zemlju u Starom Zavetu pa ako je On nečasan onda sam i ja.

Не знам шта да ти кажем на ово.

Надам се да ће администрација уклонити твоју поруку.

Подели на овим сајтовима

Само што није Бог чистио Свету земљу, него је онај ко ју је очистио прогласио да је то Божја воља.

Не знам да ли ко зна и колико сте пратили албанска размишљања на ову тему. И код њих постоји мишљење да нас све из Србије треба протерати иза Карпата, одакле смо дошли у "њихову" Илирију.

Подели на овим сајтовима

Не знам шта да ти кажем на ово.

Надам се да ће администрација уклонити твоју поруку.

Али да и ово хипотетички разрадимо, чисто као теоретисање шта би било кад би било. Хрвати су исто урадили током "Олује", тако да није немогуће.

1. Прво треба да видимо колико у Србији има оних који су за такво решење и да ли је могуће да то уопште буде наш програм.

2. Онда треба да видимо шта би се догодило ако бисмо кренули са таквим програмом.

Поредимо се, наравно, са Хрватима јер су они у тако нечем успели.

1. Као прво, мислим да нема шансе да тако нешто уопште буде наш програм. Имамо доста људи који би били спремни и волели тако нешто, али за разлику од Хрвата такви људи никад неће бити на позицијама власти. Једино ако Србија уопште не би постојала, па да се само екстремисти боре за њено обнављање као у случају Хрватске, па кад дођу на власт дивљају једно 20-30 година док се не цивилизују.

2. Ако би Србија и покушала са војском да уђе на Косово, док се НАТО и ЕУ овде ишта буду питали, то се неће догодити. Ако би се неутралисао утицај НАТО и ЕУ, постојала би реална опасност да конфликт на Косову искористе Хрватска, ФБиХ, Мађарска, Румунија и Мађарска за стварање широке коалиције за освајање Српске и узимање српских пограничних спорних територија, а на толико фронтова Србија није способна да ратује. Сукоб на Косову би, наравно, значио и директни рат са Албанијом због програма да се становништво Косова тамо протера. Једино ако би се чекало да не само НАТО и ЕУ буду неутралисани, него да овде зацарује Русија, потисне Турску као другу регионалну силу и још успут аминује такву акцију Србије.

Рекао бих да је шанса толико танка да о томе не треба ни причати, да се не откривају намере. Да не добијемо по ушима само због нереалних намера.

Још поготово што ће се такве околности МОЖДА догодити за 20, 30, 50 или 100 година. Хоће ли наши унуци памтити Косово као што ми памтимо Скадар, Скопље и Дубровник? Друго, тад на Косову неће више бити ниједног Албанца који се доселио из Албаније, сви ће бити рођени на Косову, са прецима који су живели на Косову. Тешка позиција. Ово уопште не видим као иоле реално решење.

Подели на овим сајтовима

П.С. Кад помињемо Стари Завет, колико има оних који верују да нам је Косово Бог одузео и да нећемо повратити ни један једини педаљ Косова док се као нација не обожимо и не постанемо заиста "небески народ" и "свети народ", или заиста најцивилизованији, најкултурнији и најнапреднији каквим себе проглашавамо?

Подели на овим сајтовима

@Kratos

Поведи мало рачуна шта и како пишеш!

Подели на овим сајтовима

Али да и ово хипотетички разрадимо, чисто као теоретисање шта би било кад би било. Хрвати су исто урадили током "Олује", тако да није немогуће.

Мени се опција етничког чишћења не разматра ни хипотетички.

Подели на овим сајтовима

Мени се опција етничког чишћења не разматра ни хипотетички.

Ни мени. Али да се не лажемо имамо много људи који су баш за ту опцију и који би и живот заложили за ту опцију. Само што због објективних фактора (друштвени положај, образовање, друштвени утицај и сл.) никад неће бити у позицијама власти нити блиским властима.

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...