Jump to content

Препоручена порука

Чак се и за Бога може рећи да је „неморалан“ тиме што је у општењу са нама људима од којег ниједан није без недостатка, али ствари се не могу поставити тако. Јер Бог се не оскрнављује нама будући да је Сам без греха и само Он поседује светост као начин битовања, и јер не узима учешћа са нама у делима греха. Зато се не могу ни хришћани клеветати од других „хришћана“ или неверника, ако су у контакту са људима које не бије моралан глас јер то не мора ништа да значи. Можда се нико није запитао да такви хришћани желе да изведу на пут спасења заблуделе. Ваше мишљење?... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Да..занимљиво је то..ко је "бољи" верник..онај што седи са безбожницима у кафани и покушава да им у  једном малом моменту пренесе радост и Христа у себи или онај који посве смерно и затворено посматра тај призор усрдно се молећи...Не говорим сугестибилно...Нити бирам страну..Констатација да овакви приступи постоји је довољна док финесе односа тих различитих приступа  врло су интересантне и изазивају буку...

Ипак се ту увек на крају човек врати на причу.. људи пчеле и људи муве..  klapklap

Дакле, на нама остаје само труд...  klapklap

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Да..занимљиво је то..ко је "бољи" верник..онај што седи са безбожницима у кафани и покушава да им у  једном малом моменту пренесе радост и Христа у себи или онај који посве смерно и затворено посматра тај призор усрдно се молећи...Не говорим сугестибилно...Нити бирам страну..Констатација да овакви приступи постоји је довољна док финесе односа тих различитих приступа  врло су интересантне и изазивају буку...

Ипак се ту увек на крају човек врати на причу.. људи пчеле и људи муве..  klapklap

Дакле, на нама остаје само труд...  klapklap

Лепо речено klapklap

Бирам обе стране (иако ми избор није понуђен) јер су обе у праву...

Подели на овим сајтовима

Можда се нико није запитао да такви хришћани желе да изведу на пут спасења заблуделе.

Ваше мишљење?...

joooj

Наслов је баш ружан, али ајде.

Како мислиш, можда нико се није запитао? Мислиш, поставио си питање које нико до сада није постављао, или можда нешто друго?

Најважније што сам хтео да кажем је да се многи олако пореде са Господом када кажу како је Он седео са цариницима и блудницама и како је потребнији болеснима. Мислим да нам је Христос показао својим примером да се не гадимо таквих људи и да их не одбацујемо, али како данас ствари стоје, углавном смо и сами слаби и никакви, па ће пре бити да нам је то Христово дело само изговор и покриће за своје слабости којих нежелимо да се ослободимо.

Ми смо ту да таквима помогнемо кад год можемо и да их не одбацимо или, не дај Боже, да их посматрамо као мање вредне, и да им својим животом и по својим моћима сведочимо истину.

Пошто смо слаби и никакви (не верујем да овде има неко ко сматра да је нека величина, која ће преводити заблуделе на пуут спасења, осим како сам већ рекао, скромно и личним примером, не одбацујући их), лакше ћемо се у лошој околини и сами још више покварити.

Мислим да таквих упозорења има у Светом Писму и код Св.Отаца, па чак и у пословицама. Како то да дам та варијанта слабије пада на памет, јел то гордост, јел то баш свако мисли да за њега то не важи?

Ајд' доста да не претерам и ја,

поздрав

Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31)

Подели на овим сајтовима

Бога не вреди покушавати укалупити у категорије људског умовања.

Нити је неморалан , нити је моралан , нити је надморалан, једноставно ова категорија не важи за њега.

Јер шта је морал, ако не закон којим човек мери човечност другог човека.

Ако је Христос само човек , онда није јасно Јудејима зашто је седео са неморалним људима.

Ако је само Бог онда није јасно зашто је уопште седео са људима.

Но и ако је Богочовек ипак није надморалан како ће неки рећи, дакле онај који је изнад морала, јер је и човек самим тим је могуће га мерити људским законима , али и Бог кога је немогуће измерити.

Заправо којом мером измерити Богочовека? То је право питање, јер ми меримо другог човека Христом и човечност другог човека меримо Богочовеком.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

i popovi i lopovi su isto deca Bozija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po nekad mi se ucini da si me ostavio Oce nas al me raduje i veseli sto znam da TI nikoga ne ostavljas i svako me se isto Radujes jer TI Si BOG Avramov,BOG Isakov ,BOG Jakovljev ,,,jedino TI GOSPODE poznajes srca nasa i puteve nase !!!

O kako je divno Tebe hvaliti , Tebe slaviti , Tebi se klanjati na svakom mestu Vladavine Tvoje !

Tebi HRISTOSU Vaskrslome uvek je lepo Slavu uznositi

Подели на овим сајтовима

Нити је неморалан , нити је моралан , нити је надморалан, једноставно ова категорија не важи за њега.

Ако је Христос само човек , онда није јасно Јудејима зашто је седео са неморалним људима.

Но и ако је Богочовек ипак није надморалан како ће неки рећи, дакле онај који је изнад морала, јер је и човек самим тим је могуће га мерити људским законима , али и Бог кога је немогуће измерити.

Заправо којом мером измерити Богочовека? То је право питање, јер ми меримо другог човека Христом и човечност другог човека меримо Богочовеком.

Управо...

И онда су нам сви аршини мали.

И можемо се самокритиковати до ригидности, без обрзира што је то до крајње мере истинито или грех можемо доживети као егзистенцијалну категорију и покушати, ТАКВИ КАКВИ ЈЕСМО, да учинимо нешто за друге...  ne_shvata:drugarstvo: :drugarstvo:

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Bog je apsolutno nemoralan... kod Njega ništa NE MORA...   :cheesy:

Ako mene pitate,Bog je skroz otkačen... do te mere da je to jedan cirkus... On za nama ide do najveće moguće rupčage za koju su crne rupe običn repica za klikere....

Eh... kad bi samo bili svesni kolko nas On voli i ceni imali bi drugačiji stav o svemu i Njegovom ljubavlju bi preobrazili sebe  i svet...

naravno... i našim iskricama ljubavi...

danas sam čitao deo starog zaveta...

1 Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne.

2 Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje;

3 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

4 Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom.

5 I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao.

6 I Avram otrča u šator k Sari, i reče: Brže zamesi tri kopanje belog brašna i ispeci pogače.

7 Pa otrča ka govedima i uhvati tele mlado i dobro, i dade ga momku da ga brže zgotovi.

8 Pa onda iznese masla i mleka i tele koje beše zgotovio, i postavi im, a sam stajaše pred njima pod drvetom dokle jeđahu.

9 I oni mu rekoše: Gde je Sara žena tvoja? A on reče: Eno je pod šatorom.

10 A jedan između njih reče: Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će žena tvoja imati sina. A Sara slušaše na vratima od šatora iza njega.

11 A Avram i Sara behu stari i vremeniti, i u Sare beše prestalo šta biva u žena.

12 Zato se nasmeja Sara u sebi govoreći: Pošto sam ostarela, sad li će mi doći radost? A i gospodar mi je star.

13 Tada reče Gospod Avramu: Što se smeje Sara govoreći: Istina li je da ću roditi kad sam ostarela?

14 Ima li šta teško Gospodu? Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će imati sina.

15 A Sara udari u bah govoreći: Nisam se smejala. Jer se uplaši. Ali On reče: Nije istina, nego si se smejala.

koje smirenje i u isto vreme kakva sigurnost .... pogodilo me do bola...  :)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

ne_shvata

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...