Jump to content

Мушко-женско пријатељство  

21 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете у мушко-женско пријатељство?

• Да
    • Не
    • Да, ако не постоји физичка привлачност
    • Не знам
      0

Препоручена порука

Da, postoji, kao projekcija onih lijepih i čistih porodično-ljubavnih odnosa, bratsko-sestrinskih ili tipa roditelj-dijete npr, i to je moguće i običnim ljudima. Naročito hrišćanin, čisteći se od strasti duševnih, čisti se od tih iluzija i fantazija kao i bluda tako da može da ima čistu, nadpolnu ljubav prema osobi bez obzira na (ili uprkos) polu.  

Подели на овим сајтовима

da može da ima čistu, nadpolnu ljubav prema osobi bez obzira na (ili uprkos) polu.  

Е управо то. Мислим да је такво пријатељство прави изазов личности и прави подвиг, којим се превазилазе датости природе. 

Подели на овим сајтовима

Pa i istinskoj (polnoj) ljubavi između dvoje ljudi uvijek je osnova prijateljstvo, ili zapravo ponavljanje tih psiholoških obrazaca porodičnih odnosa. Bez prijateljstva, tj. poznavanja i poštovanja, saglasja, nema ljubavi.. samo ropstvo iluziji i biologiji.  

Подели на овим сајтовима

Lepo zvuči u teoriji, u praksi je moguće ako je drugarica debela i brkata.

Мислиш, и на пријатељским утакмицама падају голови?  :D

Подели на овим сајтовима

Скептични приступ...  :D

12:smeha: Jao, pao sam...

Ja sam vi zaljubljive prirode, ali nekako sam tvrdoglav, neću da priznam, pa teram dalje, nadam se sve da će to prerasti u tu Božansku ljubav, da Bog i kroz mene zavoli tu drugaricu, da je i ja volim kao čoveka. Sad, nekad bude, nekad ne bude, da sam pre priupitan, rekao bih da nije moguće, sad imam stvarno lepa iskustva koja govore suprotno... Negde pročitah: "Ljubav će vas svemu naučiti"...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Мислиш, и на пријатељским утакмицама падају голови?  :D

Ne moraju golovi da padaju, polovi se privlače u slučaju da ima razloga da se privlače.

Ukoliko je neko atraktivan, naše telo to prepoznaje kao dobru genetiku pa bi htelo da se razmnožava. Ja tu ne vidim nikakav problem ukoliko je osoba emotivno pismena pa zna šta oseća, zašto oseća i sposobna je to da kanališe onako kako razum, svest i savest  nalažu. Kako bi drugačije sazrevali ako nemamo ozbiljne probleme s kojima ulazimo u koštac, mislim na emocije.

Isto tako ne vidim problem ako neko oseti prezir, zavist ili neku drugu negativnu emociju, problem nastaje onda kada se čovek saglasi sa tim emocijama pa počne da ih afirmiše.

Подели на овим сајтовима

Ne moraju golovi da padaju, polovi se privlače u slučaju da ima razloga da se privlače. Ukoliko je neko atraktivan, naše telo to prepoznaje kao dobru genetiku pa bi htelo da se razmnožava.

Наравно, то стоји. Што би рекао мој отац Нектарије Татарин, човек је тако устројен. И то је сасвим природно и норамално. Међутим, мислим да је то уједно и изазов, подвиг где ипак можемо да се издигнемо изнад датости. Односно, да покушамо да будемо слободни. Свакако, није једноставно играти се са ватром. :) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Тешко

Жене само мисле како да нас смувају и то је.....тако фрустрирајуће!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Naravno da je podvig, i brak je podvig, obzirom da je čovek poligamno biće.

Generalno, čitavo Hrišćanstvo je protivprirodno čoveku, traži celog čoveka i veliki je podvig biti Hrišćanin jer se borimo da pobedimo svoju prirodu, odnosno sami sebe.

Подели на овим сајтовима

Тешко

Жене само мисле како да нас смувају и то је.....тако фрустрирајуће!

Jeste brate, mnogo su sebične, samo bi da te veže za sebe, samo o njoj da misliš, samo nju da slušaš, da ti bude centar sveta...nemaju milosti ni malo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...