Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 7 минута, Православни Србин рече

Тако изгледа држава коју Русија ,,брани".

Sta si nam to pokazao? Drzavu srusenu u ratu? To ti je kao da si "pronasao" mokru vodu.

Kao prvo, Sirija je u ratu vec 7 godina, Rusi su tamo 2 godine, mnogo toga je sruseno pre njihovog dolaska. Kao drugo, da bi isterao psihopate koji kolju i luduju, moraces ipak da srusis jos ponesto, a mi ovde bas pricamo o tome da Rusi mamksimalno izbegavaju sve sto mogu u pogledju nasilja i rusenja.

Za ovakvu Siriju, za ovakav Irak i Libiju, i sve ostale mucene zemlje, samo i jedino imamo da zahvalimo tvojim pulenima, za koje se tako zdusno zalazes, i apsolutno nikom drugom. Da oni nisu poceli, finansirali i podrzali masu neopevanih ludaka i manijaka, ne bi nikad ni doslo do rata.

I gle samo - uvek su u pitanju najsekularnije zemlje BI, nikako SA, Katar i ostale banana kraljevine, koje u stvari jesu pravo i jedino leglo zla u tim krajevima.

Ali ti sve to vec znas, naravno, samo imas nepodnosljiv svrab... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Православни Србин рече

Не вреди брате, ти си ,,дрекавац", ,,интернет-ратник", можда ћеш до краја постати и натофил. А само зато јер си рекао истину-да Русија није браннила Сирију како ваља. Али, некима кад то чују скоче ко опарени, они би волели једноумље ваљда, да сви мисле као они. 

nisam ja drekavac, ovo moram reci jer stvarno ima drekavaca koji i mene nerviraju zato sto pricaju suplje price, a na djelu su corci, ja nisam taj, ali ocu da kazem sta mislim jer sam uvijek i govorio. ja medijima ne vjerujem ni izvjestajima oficira za medije, to je prvo sto sam naucio u ratu kog sam ja zivio i prezivio.  lijepo bi bilo da su ovi oborili 2 trecine projektila, da su im rusi asistirali, al ja u to ne vjerujem, to je propaganda, ove slike sa komadima krstarecih projektila nisu nista drugo nego ostaci projektila nakon eksplozije, krstareci projektil nema samo bojevu glavu i upravljacke povrsine kao avio bomba, vec ima rezervoar goriva i neku od vrsta mlaznog motora, uvijek ostaju ostatci nakon eksplozije i sad ja treba da vjerujem  u takve slike. rusija je obecala da ce odgovoriti u slucaju agresije na siriju i nije to uradila nit ce da uradi.

sad postoji mogucnost da su ovi stavrno oborili vecinu raketa, da sam ja samo pesimistican, onda se izvinjavam sto sam bio u zabludi, samo nema nesto dokaza za to, osim izjava, ja u izjave ne vjerujem odavno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Sta si nam to pokazao? Drzavu srusenu u ratu? To ti je kao da si "pronasao" mokru vodu.

Показао сам ти како изгледа држава коју Руси бране и која је најоданији руски савезник. То је била Сирија. Еквивалент Сирији на америчкој страни је Израел. Знамо сви како Израел изгледа и знамо да је незамисливо да се овако нешто у Израелу деси, иако је окружен непријатељима међу којима је и та иста Сирија, као и Иран и друге државе. 

Ту се види ко штити савезнике, а ко не. Није одбрана ово Америке, иако теби то можда звучи, него просто реалност. Кад се буде нешто слично десило у Израелу, е онда ћу рећи да нисам у праву. Сада, стање је такво какво јесте. 

пре 4 минута, obi-wan рече

Kao prvo, Sirija je u ratu vec 7 godina, Rusi su tamo 2 godine, mnogo toga je sruseno pre njihovog dolaska.

Већ ово само доказује колико је лош руски однос према авезницима. Од седам година рата, Руси само две у Сирији. И то кад су њихове базе дошле у питање, тад су се умешали. Е па, тако се не брани савезник. Савезник се брани тако што ти одмах чврсто станеш иза њега, пошаљеш војну подршку и одлучно спречиш било какву дестабилизацију савезничке земље. 

А не пустиш да се криза деси, претвори у сукоб, тај сукоб се распламса, па тек онда кад ти базе дођу у питање, тад се умешаш. Иначе, да је Русија чврсто стала одмах иза Сирије, наравно да не би избио ,,трећи светски рат", већ врло вероватно, увидевши руску озбиљност, Амери не би смели да приреде то што су приредили. 

Али, тога није било. И десило се шта се десило. 

пре 7 минута, obi-wan рече

Za ovakvu Siriju, za ovakav Irak i Libiju, i sve ostale mucene zemlje, samo i jedino imamo da zahvalimo tvojim pulenima, za koje se tako zdusno zalazes, i apsolutno nikom drugom.

Којим мојим ,,пуленима" о чему ти? Зат не схваташ колико је смешан и глуп овај твој навијачки приступ овој теми? Какви пулени, какви бакрач, причам реално. Нити су Американци ,,моји", нити сам ја ,,американофил" некакав.

Америчку спољну политику уопштер не оправдавам и не подржавам, чак напротив. Али, овде се критички осврћем на ту целу причу о Русији као некоме ко се супроставља америчкој политици, као некоме ко брани и штити своје савезнике, као некоме ко је препоручљив за савезника. Изгледа да многима смета што им указујем да је таква слика света ипак једна илузија него реалност. А неким људима је изгледа лакше да ме прогласе ,,натофилом", него да увиде ту реалност. 

На крају, са том истом Америком која све то ради, Русија се опуштено договара преко леђа свог савезника (а то си и ти сам рекао, да је ово све било договорено), али изгледа да је теби то у реду, јел тако?

Е, Оби, Оби, русофилство као љубав и поштовањем према руском народу, култури, традицији, историји је једно, али никако није и не може бити фанатично правдањењ и величање сваког потеза које руска државна политика повуче. 

пре 12 минута, obi-wan рече

Da oni nisu poceli, finansirali i podrzali masu neopevanih ludaka i manijaka, ne bi nikad ni doslo do rata.

Слажем се, и нисам никад спорио то. 

пре 13 минута, obi-wan рече

I gle samo - uvek su u pitanju najsekularnije zemlje BI, nikako SA, Katar i ostale banana kraljevine, koje u stvari jesu pravo i jedino leglo zla u tim krajevima.

Такође се слажем. Али гле, опет те враћам на то, Русија са том истом Америком, која све то ради, се договоара преко леђа свог савезника, што си и сам рекао. Јел ти то оправдаваш? Волео бих да одговориш, јер је врло важно. 

пре 14 минута, obi-wan рече

za koje se tako zdusno zalazes

Глупост, не залажем се ја уопште за њих. Милијарду пута сам рекао да нисам ни за улазак у НАТО, ни за ЕУ, већ за неутралност и за то да се више никад ни због чега не нађемо њима на нишан. Да извучемо најбоље што је могуће за нас у датим околностима. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Показао сам ти како изгледа држава коју Руси бране и која је најоданији руски савезник.

Ma idi, nije da si pokazao, nego nema vise kud. Evo, sad mi javljaju da ce da zatvore forum, nema sta vise da se prica, sve je receno... :D

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Ma idi, nije da si pokazao, nego nema vise kud. Evo, sad mi javljaju da ce da zatvore forum, nema sta vise da se prica, sve je receno... :D

И после се љутиш кад кажем да си неозбиљан и да немаш аргументован одговор.

Али, ово ми је питање кључно и волео бих да чујењм твој одговор: са том истом Америком која све то ради, Русија се опуштено договара преко леђа свог савезника (а то си и ти сам рекао, да је ово све било договорено), али изгледа да је теби то у реду, јел тако?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kordun рече

jok brate, nema ekvivalenta siriji, rusi su bez sirije u kavezu, a ameri bez izraela to nisu ni malo.

Мислио сам, савезници у смислу да је Сирија најоданији руски савезник као што је Израел најоданији амерички савезник на Блиском Истоку. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Православни Србин рече

И после се љутиш кад кажем да си неозбиљан и да немаш аргументован одговор.

Али, ово ми је питање кључно и волео бих да чујењм твој одговор: са том истом Америком која све то ради, Русија се опуштено договара преко леђа свог савезника (а то си и ти сам рекао, да је ово све било договорено), али изгледа да је теби то у реду, јел тако?

Da bi mogao da razumes kompleksnost polozaja Rusije i ostalih zemalja Istoka u ovakvim situacijama, pre svega je potrebno da malo skines roze naocare, da sebi kazes "ti nemas pojma, `ajde da malo nesto novo naucis" i da onda zavrnes rukave, i krenes u visemesecno citanje i ucenje.

Bez toga - a ja sam sasvim uveren da od nabrojanog nista nema, niti ce da bude, jer si ti debelo ideoloski zaslepljen - trosenje vremena na bilo kakvu pricu prosto nema smisla, niti moze da donese bilo kakvu korist bilo kome.

Da ne pricamo o tome da ti nisi ni vojsku sluzio, niti ces, i da o oruzju i ratu prakticno ne znas bas nista.

Nego, evo ti na temi @GeniusAtWork, @Justin Waters i ostali koji se u nacelu slazu sa mnom, pitaj njih, mozda ce neko od njih ipak da ti odgovori.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, grigorije22 рече

Sta bi se desilo da Rusija raketama napadne Izrael ili Saudijsku Arabiju?

Zavisi `el igras "Comand & Conquer" ili "World in Conflict"... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Мислио сам, савезници у смислу да је Сирија најоданији руски савезник као што је Израел најоданији амерички савезник на Блиском Истоку. 

dobro, ali stvar je jos gora od toga, rusija bez sirije nije vise svjetska sila u klasicnom smislu, to joj je najvaznija drzava pored bivsih sovjetskih republlika, zato joj se i desio rat, bas kao sto se i nama malim rusima sa balkana desio rat, ne vole nas zato sto smo za njih rusi i ne vjeruju nam i skroz su u pravu sto nam ne vjeruju , i srbe i sirijce rusija dosta kosta, a rusi bi mogli malo i da pripomognu jace u to ime, bio bi red ako cemo posteno. kad god citam ruski narod da nesto o nama komuniciraju samo slusam izvinite braco srbi sto vam nismo pomogli, znaci radi im savjest i dobro je sto im radi

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Православни Србин рече

Слике говоре више од хиљаду речи:

20-photos-describe-the-WAR-577a13d723d23

10293597_770904579647258_828164323615438

10397063_770900089647707_434545859010988

20-photos-describe-the-WAR-577a13f1b387f

tumblr_me8p7ayPO41rwqfvwo1_1280.jpg

Тако изгледа држава коју Русија ,,брани". Сирија, као прелепа земља, цвет Блиског Истока, је претворена у прах и пепео, народ се закрвио и настрадао, велики део напустио Сирију. Земља је оштећена и требаће дуго да се то поправи. Ни најгорем непријатељу не бих пожелео такву судбину, а ни такву ,,одбрану". 

Упореди пример Сирије са, рецимо, примером Израела који је амерички савезник и коме никад није било ни близу да се деси нешто слично Сирији. Дакле, слабо Руси бране своје савезнике и ја ником не желим такву ,,одбрану". 

Најдаље, мене бре брига и за Америку и за НАТО, и за Русију и за Путина, и за Асада и за Трампа, мени је само жао несрећног сиријског народа, мени је Сиријаца и Сирије жао. Што је народ страдао, што се рат десио, итд. То је жалосно.

За Амере, Русе, политичаре (на које се ти и остали палите) ме баш брига, за људе је највише жао. Хвала Богу да нема већег рата и да га неће бити, доста је више са страдањем сиријског народа. Само ти указујем да се дефинитивно не исплати бити руски савезник. То је поента сукоба у Сирији. 

Американофил? Не буди смешан брате. Ако сам критичан према руској државној политици (не народу и култури коју волим), не значи да сам ,,американофил". Такви острашћени ставови приличе троловима разних боја, а ја ипак верујем да ти то ниси. 

Рекох на чијој сам страни, на страни несрећног сиријског народа, чије ме страдање боли и зато ми је жао. За мене је пораз то што је Сирија разорена а народ страдао. За мене је то пораз. А за тебе очигледно је ,,победа" то што ће Асад можда остати на власти. 

Е ту се наше перцепције разликују. Али, глупо је тврдити због тога да сам ја ,,нато-трол". То је стварно глупо, приличи детету незрелом а не озбиљном човеку. 

Како нема крвопролића? А Украјина? А Сирија?

Ок, не тврдим, нити сам тврдио да Русија изазива та крвопролића, али Русија не спречава да се то деси, она или уопште не штити или слабо штити своје савезнике. И то је факт. Опет, то је критика према руској државној политици. Не кажем да су Руси требали да изазову ,,трећи светски рат и сличне будалаштине, нити би до истог дошло, то су глупости, нико не жели трећи светски рат. 

Само кажем, врло су слабо заштитили своју савезничку државу. Права заштита би била да је Русија уопште спречила да до рата у Сирији дође. Тако Амери штите своје савезнике-они никад неће допустити да се Израелу деси нешто слично Сирији. Тако се и штити савезник. 

Ако је Русима савезник Сирија, требали су спречити њено страдање. А мени се чини да они управо то нису урадили. И сматрај ме ти ,,нато-тролом" (брига ме за шта ме било ко сматра, ја добро знам ко сам а натофил и американофил сигурно нисам), али за мене је ово факт. 

Православни, и Грузија је 2008 била амерички савезник, па како их заштитише? Што се Русије тиче, узми неку мапу линија фронта у Сирији 2016 и сад па упореди. Е сад, друга је ствар што Рисија прстом не би мрднула да неком паметном из евроатлантскосаудијске коалиције није пало на памет да кроз Сирију гради гасовод који би руски извоз гаса у ЕУ учинио излишним. 

Подели на овим сајтовима

Narodna poslovica: Tesko onom koga Rus brani... :-/

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

И наравно Пентагон каже свих 105 пројектила је погодило циљ (дефинитивно нетачно чак све и да је само једна оборена)... Руски извор министарство одбране: оборено 71 од 103.

Ако је ово оборила само сиријска пво мислим да су остварили врло добар резултат... више од 70% ... ако је потпуно тачно оно што се наводи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...