Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

13 minutes ago, Господин Дареалис рече

Brate... :)

Arapski muslimani su ~99% terorista.

Možda trenutno... a bilo je vremena kada su bili ~0% terorista... a i tada su bili muslimani, (ne traje Islam 20 godina)... a i sada ima muslimanskih nearapskih naroda koji su ~0% terorista... pa kad sve to ubaciš u "jednačinu" kako onda dobiješ rezultat da je Islam uzrok terorizma???

Kako znaš da ova prva reč i to u današnjoj političkoj konstelaciji nije ključna, nego ova druga: Arapski muslimani su ~99% terorista?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Grizzly Adams рече

Ај, на пример, разговараш са неким ко је члан нацистичке партије и питаш га да ли мрзи Јевреје и црнце, а он каже "не". Да ли имаш разлога да му не верујеш?

Питаш неког православца да ли жена треба да се покорава мужу и он каже "не". Имаш ли разлога да му не верујеш?

Знам да ово већ знаш, али да ипак напишем. Једина сврха нацистичке партије је била та мржња. Нема ничег другог у идеологији. С друге стране, православље и ислам су пуне најразличитијих могућих идеја, учења, обичаја. Велика већина људи не прихвата све, већ само део скоро свих идеја, програма или религија, па се опет називају православцима или како год. Сад ћеш ти да кажеш да је мржња централни део ислама, а ја ћу онда рећи да је покоравање жене мужу централни део православља - однос Христа и Цркве. Ти бре први одбацујеш једно 80% учења цркве, ајд не зезај ту. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Avocado рече

Lapus.

Hvala na ispravci.

ОК, може бити лапус. ;)

А може бити и илустрација како се ствари лако помешају. Јер "народ" не значи практично ништа осим можда заједничких предака и неке генетске сличности (мада данас и то све мање). Ту је бесмислено тражити неке "узроке" за насилно понашање. Са друге стране је идеологија где и те како има смисла тражити узрок за насиље. Зато кад кажеш "муслимани и други народи" то имплицитно прави забуну.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Avocado рече

Lapus.

Hvala na ispravci.

Jesu ovde, nacija koju su komunisti izmislili. :) 

7 minutes ago, Avocado рече

kako onda dobiješ rezultat da je Islam uzrok terorizma???

Ovo je meni ignorisanje realnosti, ja ne znam... Potrebna je mentalna gimnastika ili pogled na svet kroz jedne specifične naočare da se izbegne takav zaključak.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Avocado рече

bilo je vremena kada su bili ~0% terorista

Muhamed je od samog početka krenuo sa mačem, nasiljem, ratom, osvajanjima, terorom... :)

Imaš zapise od pre hiljadu godina kad su osvajali Persiju, koliko su zatucani, nasilni i fanatični bili. 

Ali daleko bilo da to nešto ima veze sa njim ili sa Islamom...  Globalno zagrevanje!

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Grizzly Adams рече

Није ти добар експеримент. Не можеш да замениш "ислам" (= идеологија) са "Срби" (= нација). Да си ставио "национализам" или тако нешто имало би више смисла.

Важи.

Муслиман=следбеник исламске идеологије. Исламска идеологија позива на освајања, убијања неверника и педера, тлачење жена (ово је стриктно Гризлијева дефиниција исламске идеологије која иначе уопште није општеприхваћена). Сви муслимани су по дефиницији следбеници исламске идеологије (наравно, дефиниција је само Гризлијева и све информације које имамо говоре управо супротно). Закључак: свим муслиманима забранити улазак у Америку.

Србин=следбеник великосрпске идеологије која је одговорна за неке од злочина почињених на Балкану и позива на разне злочине и кршења људских права (ово је стриктно моја дефиниција великосрпске идеологије која иначе уопште није општеприхваћена). Сви Срби су по дефиницији следбеници великосрпске идеологије (наравно, дефиниција је само моја и све информације које имамо говоре управо супротно). Закључак: свим Србима забранити улазак у Америку.

Је л' сад боље?

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Grizzly Adams рече

Хришћанство и ислам.

Познавање нечега не значи имати "негативно" или "позитивно" мишљење.

На том примеру значи да знаш тачно шта у том делу Библије пише, који је контекст, порекло текста, када је настао итд. Да л` ти се свиђа или не свиђа то са "познавањем" нема никакве везе.

Ne znam o kom primeru govoriš, jer ja nisam dao nikakav primer, nisam ništa ni citirao ni naveo šta mislim konkretno o tom citatu, da bi ti mogao da zaključiš da ja ne znam koji je kontekst, poreklo teksta, kada je nastao i slično... samo iz okolnosti da ja smatram da u Bibliji nešto ružno piše kao što piše i u Kuranu, ti si izveo zaključak da ja ne znam dovoljno o tome... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Grizzly Adams рече

ОК, може бити лапус. ;)

А може бити и илустрација како се ствари лако помешају. Јер "народ" не значи практично ништа осим можда заједничких предака и неке генетске сличности (мада данас и то све мање). Ту је бесмислено тражити неке "узроке" за насилно понашање. Са друге стране је идеологија где и те како има смисла тражити узрок за насиље. Зато кад кажеш "муслимани и други народи" то имплицитно прави забуну.

А коју идеологију имају амерички гето црнци?

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Grizzly Adams рече

ОК, може бити лапус. ;)

Ma čist lapsus, verovatno nastao jer se sledeća rečenica odnosi na narode i jer je odgovor na "Ako su kroz Evropu i Ameriku prosli toliki narodi..." ... pa se smantalo...

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Juan рече

Питаш неког православца да ли жена треба да се покорава мужу и он каже "не". Имаш ли разлога да му не верујеш?

Имам разлога да му објасним шта је ту апостол стварно мислио, јер многи православаци то не знају да протумаче исправно. Ал` стварно би експлодирала тема да се ухватимо и за то... Отвори нову ако желиш. Или нађи ако већ има.

4 minutes ago, Juan рече

Једина сврха нацистичке партије је била та мржња.

Далеко од тога. Програм нацистичке партије пре свега се односио на покушај да се "унапреди" своја нација... Мада је тешко то назвати "љубав", ипак није "мржња" већ једноставно заблуделост... Мржња према другима био је само једна "успутна ствар", није била централна тема.

7 minutes ago, Juan рече

С друге стране, православље и ислам су пуне најразличитијих могућих идеја, учења, обичаја. Велика већина људи не прихвата све, већ само део скоро свих идеја, програма илинрелигија, па се опет називају православцима или како год.

Није баш тако. Оне нису није неки "аморфни" скуп идеја и обичаја, већ конзистентни филозофски системи који почивају на неким основним, темељним идејама. То што "има људи који не прихватају све" итд. је потпуно ирелевантно. Једноставно, многи - ако не и већина - људи су површни и не узимају те ствари озбиљно. Опет - они су у свему ирелевантни. Докле год идеологија живи, биће оних који ће је узети озбиљно.

11 minutes ago, Juan рече

Сад ћеш ти да кажеш да је мржња централни део ислама, а ја ћу онда рећи да је покоравање жене мужу централни део православља - однос Христа и Цркве. Ти бре први одбацујеш једно 80% учења цркве, ајд не зезај ту. 

Није централни део ислама мржња.

Нити одбацујем учења Цркве, далеко од тога. Само сматрам да су поједина неки погрешно интерпретирали.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Juan рече

Знам да ово већ знаш, али да ипак напишем. Једина сврха нацистичке партије је била та мржња. Нема ничег другог у идеологији. С друге стране, православље и ислам су пуне најразличитијих могућих идеја, учења, обичаја. Велика већина људи не прихвата све, већ само део скоро свих идеја, програма или религија, па се опет називају православцима или како год. Сад ћеш ти да кажеш да је мржња централни део ислама, а ја ћу онда рећи да је покоравање жене мужу централни део православља - однос Христа и Цркве. Ти бре први одбацујеш једно 80% учења цркве, ајд не зезај ту. 

Грешиш. Прасославље је једно учење не гомила тазличитих учења. А покоравање жене није уопште део хришћанске вере а камоли 80 %. Као што ни покоравање Христу није део хришћанске вере. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Njihovo prokletstvo je u mentalitetu.

Ideologija je levičarska, da ne kažem "GIMME WELFARE!"... :)

Tvrdnja da je ideologija američkih crnaca "GIMME WELFARE!" verovatno isto ne predstavlja rasističku tvrdnju... jel da Grizli?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...