Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 minute ago, cloudking рече

Mogli bi i pravoslavce da isteramo iz Srbije... mislim, jeste vecina njih miroljubiva, ali jedan deo njih nosi kapuljace navija za rad i ubija ljude po licama, ili lopatama ubija narkomane.... pa ti sad izvoli rizikuj...

Сваки овакав коментар, твоја интелигенција у мојим очима мало опадне! :)

Имаш кредита још додуше... ;) 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Isti cini i tvoje ignorisanje takvih komentara... glupi ili netacni komentari imaju tu zgodnu osobinu da mozes u dve reci da ih pobijes... inace ti je alternativa da zabijas glavu u pesak i kao vredjas sagovornika, sve vreme, naravno, izbegavajuci da das osvrt na napisano... ;)

Probacu da kucam malo sporije sad... taj princip koji primenjujes na muslimane je ekstremno lako primanljivi na grupu kojoj sam pripadas. Bilo da je to verska grupa, nacionalna, geografska ili muzicka... eto, samo o tome razmisli i razmisli koliko je to prijatna aktivnost za tebe.

tako su i Srbiju bomabardovali... "znate tamo ima strasnih koljaca i rusitelja modernog civilizacijskog zivota i treba ih zasuti bombama zbog zverstava koje su cinili na kosovu... tacno da nije ceo narod cinio zverstva i nije ceo narad anticiviliacijaski, ali da li moderan svet spreman da rizikuje" BUM

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Bad move...  :smeh1:

Bad move је што су их пустили да се изолују и не интегришу и што нису помогли интеграцију. Наравно да су обе стране криве, ту нема дилеме. Ови су са собом донели средњевековни племенски менталитет, а опет Европљани имају неку своју врсту племенско-националистичког менталита. И уз све то, ови северњаци су јако затворени и незаинтересовани за нове културе, нове пријатеље, нова искуства... Кад одеш у Америку, ти постајеш Американац, крећеш да испуњаваш ”американ дрим” и милион различитости може у то да се уклопи. Кад дођеш у Холандију, шта да радиш да постанеш Холанђанин? Холандски културни идентитет је изразито искључив - сви једу исто, сви се облаче исто. Ако пратиш другачију моду, одмах те гледају попреко и искључују из друштва (чак и ако си рођен у Холандији)*. Кад донесем прави ручак на посо, блену ко да имам рогове. Тако да оно...

* Држава је поприлично слободна и демократска у том смислу за свакога има места, ту нема дилеме. Говорим о култури. Ако имаш свој изграђени идентитет и заболе те уво шта ће ко да ти каже и како ће ко да те гледа, онда нема фрке, можеш лепо да гураш и нађеш свој кутак. Али могу да претпоставим како се осећају не само Мароканци и деца осталих имиграната, већ и етнички Холанђани који су рођени и одрасли другде, па се онда врате у Холандију са неких 14, 15 или 16 година.

Подели на овим сајтовима

Да ли сте знали да холандска влада званично користи термин ”црне школе” за оне школе у којима је преко 60% деце ”незападног страног порекла”, иако су рођени у Холандији, можда чак и трећа генерација?

http://www.theatlantic.com/education/archive/2015/06/amsterdam-school-racial-segregation/396176/

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Господин Дареалис рече

Mlad si covek, pozeleces da odes u insotranstvo i udarices glavom u isti taj zid koji podizes muslimanima, samo sto ce tada da se zove odbrana civilizacijskih vrednosti od primitivizma balkana... a zar ne bi bili u pravu? Pogledaj kako izlgeda naselje u kragujevcu a kako naselje u Reklinghauzenu? Ovo nase izlega ko da svinje zive tamo a u Reklingauzenu mozes da jedes burek s trotoara... i normalno da niko ne treba da nas pusti tamo da im prljamo civilizaciju svoj balkanskim nevaspitanjem i primitivizmom... tako da- gde si poso? Vrati pasos i mrs nayad u blato

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, Juan рече

Bad move је што су их пустили да се изолују и не интегришу и што нису помогли интеграцију.

Они исто доносе своју културу, али ми се чини да је хостилна - буде паралелно друштво.
Куран је хостилан према немуслиманима и намеће им инфериоран статус ако може, где су они доминантни, и тако је већ 1300 година...

У њихове крајеве у Паризу и Бриселу ни полиција не сме да уђе. 
Имају уштекане калашњикове и бацаче ракета. :) 

Не знам да ли би тако нпр. било са Србима...

28 minutes ago, Juan рече

И уз све то, ови северњаци су јако затворени и незаинтересовани за нове културе, нове пријатеље, нова искуства...

Мене то не би дотицало, не знам.

Ако неће да се друже са мном, то је само њихов губитак... Не знају шта пропуштају.:)

25 minutes ago, cloudking рече

Mlad si covek, pozeleces da odes u insotranstvo

Био сам за Нову годину у Немачкој, на тргу у једном великом граду, где су правили хаос.

Ја се никад у животу нисам осећао онако, ја то не могу да ти опишем. Мораш да видиш та лица и те очи кад те вребају по мраку у чопору. Само сам чекао да неко потегне сабљу и викне како је Алах велики...

Полиције нигде, да не би испали расисти ваљда, откуд знам. :) 

Они су импортовали рат, ја сам имао прилику да то својим очима видим.

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, cloudking рече

Mlad si covek, pozeleces da odes u insotranstvo i udarices glavom u isti taj zid koji podizes muslimanima, samo sto ce tada da se zove odbrana civilizacijskih vrednosti od primitivizma balkana... a zar ne bi bili u pravu? Pogledaj kako izlgeda naselje u kragujevcu a kako naselje u Reklinghauzenu? Ovo nase izlega ko da svinje zive tamo a u Reklingauzenu mozes da jedes burek s trotoara... i normalno da niko ne treba da nas pusti tamo da im prljamo civilizaciju svoj balkanskim nevaspitanjem i primitivizmom... tako da- gde si poso? Vrati pasos i mrs nayad u blato

Реално, њихова је земља и имају право да пуштају кога хоће. Пуштали су они некад без проблема и нас, па су наши "шмекери" и "легенде" ишли и пљачкали банке и златаре са осмехом и остављали руже и сличне глупости. Тако да, колико год да нам ограничавају улазак, немамо права да их осуђујемо због тога. Ја се први слажем са тим мерама. Мада не разумем, кад су се већ једном опекли, зашто остављају широм отворена врата још горим дивљацима од нас.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, -Владимир- рече

Реално, њихова је земља и имају право да пуштају кога хоће. Пуштали су они некад без проблема и нас, па су наши "шмекери" и "легенде" ишли и пљачкали банке и златаре са осмехом и остављали руже и сличне глупости. Тако да, колико год да нам ограничавају улазак, немамо права да их осуђујемо због тога. Ја се први слажем са тим мерама. Мада не разумем, кад су се већ једном опекли, зашто остављају широм отворена врата још горим дивљацима од нас.

Neiskren si.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, cloudking рече

Neiskren si.

Нећемо овакве пушалне квалификације. Свако има право да каже шта мисли, а није на теби да некоме говориш да ли лаже или не лаже.

Ајде да се уздржимо од овога убудуће.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, cloudking рече

Neiskren si.

Постоји једна анегдота о градоначелнику једног града у Шведској који је мислио да је Беране милионски град , по броју криминалаца који им одатле долазе. :) Да не причамо што сваки криминалац са Косова може лако да добије наш пасош. Види, не кажем да ја не бих отишао да живим у неку од земаља ЕУ, пробао бих, па ако могу могу , ако не, шта да се ради. Једноставно, нису у обавези да ме приме.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...