Avocado Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 10 minutes ago, Господин Дареалис рече Не показује, то сам се и ја био збунио. "Тинејџер" силује жену - он ју је виктимизовао, то је једна виктимизација. Piše ti u samoj tabeli: "Demographic characteristic of victim" А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 6 minutes ago, Grizzly Adams рече То не постоји. Преносим ти само шта уче извори на којима се темељи ислам, ја своје "виђење" немам. То зависи о каквој идеологији се ради, па зато о томе и расправљамо. А како ја да знам шта он мисли? Оно што могу да знам је шта заступа вера/идеологија са којом се идентификује. Опет кажем - ја немам начин да знам шта неко жели и мисли. Могу да видим шта учи идеологија коју заступа. Ако мисли, онда нека обрати пажњу шта заступа. Hoćeš da se pri utvrđivanju toga "šta je Islam" fokusiraš na to šta nege piše i potpuno ignorišeš šta današnji muslimani misle i rade, pa da onda to što si "utvrdio" uzmeš kao pretpostavku onoga što današnji muslimani misle i rade... To je toliko neozbiljno da ne zaslužuje komentar... Цитат Тако је. Пита се Мухамед. Нажалост... Ništa se ne pita danas. Umro je odavno. Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 58 minutes ago, Avocado рече Idi upoznaj neke muslimane, popričaj malo sa njima... odnosno, primeni na sebe svoj savet - prouči to malo bolje... До пре пар месеци први комшије били су ми муслимани, породица са троје деце. Веома добро стојећа - Porsche, BMW итд. Наравно, били су "пристојни", али нису хтели уопште да се друже ни са ким осим својих из "верске заједнице". Жена је била мало отворенија кад јој муж није ту, чак се и облачила "лепше" - тј. носила шарену мараму уместо једнобојне. Кад дође муж само је гледала у патос и није ни са ким проговарала ни реч. А сретао сам неке који су на послу, где је то апсолутно непримерено, усхићено причали о свом "пророку" и како је све то дивно и красно. Био је још један из Емирата са којим сам тренирао заједно у теретани. Сирома` је толико био убеђен у "супериорност" своје вере да си тачно могао на лицу да му видиш презир кад се помене алкохол, неко "недозвољено" јело или слично. Стално је водио децу са собом, два клинца 5-7 година одприлике. То је било најстрашније, јер деца још увек немају развијен тај механизам за "претварање" и "сакривање емоција" па си могао на лицу да им видиш како на све "невернике" гледају са гнушањем, непоштовањем, мржњом... Стравично. Тако мала деца, а већ научена да мрзе. Иначе нисам баш вешт у "невербалној комуникацији" (тј. глуп сам као точак за то), па сам чак и ја приметио колико је било изражено. Проверио сам после са фамилијом да ли и они то примећују и добио потпуно исто мишљење. Ал` добро, није битно... Опет кажем, мене не интересују примери. Важна је идеологија. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 5 minutes ago, Avocado рече Hoćeš da se pri utvrđivanju toga "šta je Islam" fokusiraš na to šta nege piše i potpuno ignorišeš šta današnji muslimani misle i rade, pa da onda to što si "utvrdio" uzmeš kao pretpostavku onoga što današnji muslimani misle i rade... To je toliko neozbiljno da ne zaslužuje komentar... Шта неко мисли не можемо да знамо ни ти ни ја. Можемо да прочитамо књиге па да видимо шта пише. 6 minutes ago, Avocado рече Ništa se ne pita danas. Umro je odavno. Ајде... А ја мислио да је жив... Наравно да се пита. Он је у исламу мерило и савршен пример понашања. Оставио је Куран и своја учења по којима се суди. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 Нараво, кад расисти подржавају Трампа, онда није битна идеологија и није битно шта они раде у слободно време. Онда се гледа да ли је конкретно дело расистичко. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 А ови јужни баптисти што уче децу да мрзе, што се не иселе из САД, зашто уопште желе да живе тамо? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 10 minutes ago, Avocado рече potpuno ignorišeš šta današnji muslimani misle I rade Brate, ti si taj koji potpuno ignorise sta oni misle i rade. I to toliko da te treba ozbiljno pitati za razlog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 4 minutes ago, Grizzly Adams рече Шта неко мисли не можемо да знамо ни ти ни ја. Можемо да прочитамо књиге па да видимо шта пише. Ja imam prijatelje muslimane pa mogu da ih pitam šta misle i nemam ama baš nikakvog razloga da im ne verujem... a kao što već rekoh, kad bi se držao toga šta piše u svetim knjigama ne bi imao razloga da poštujem vas ništa više nego njih... Цитат Ајде... А ја мислио да је жив... Наравно да се пита. Он је у исламу мерило и савршен пример понашања. Оставио је Куран и своја учења по којима се суди. Ostavio je ali se ne pita ništa o tome ko je danas musliman a ko nije. Pita se islamska zajednica koja muslimanima smatra i one ljude koji po tvojoj teoriji Muhamedovih merila nisu muslimani... tako da "po tebi" ništa se on ne pita... Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 2 minutes ago, Juan рече А ови јужни баптисти што уче децу да мрзе, што се не иселе из САД, зашто уопште желе да живе тамо? А зашто мислиш да се то не односи и на њих? Већ сам написао (чини ми се на овој истој теми негде) да ми уопште није јасно како неко може да буде расиста и живи у САД, посебно кад су у питању већи градови. Није ли то потпуно исто? И нико се није "саблажњавао" како Гризли може "тако нешто страшно да каже"... Свима било нормално. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 6 minutes ago, Juan рече Нараво, кад расисти подржавају Трампа, онда није битна идеологија и није битно шта они раде у слободно време. Онда се гледа да ли је конкретно дело расистичко. Podrzavali su i Rona Pola rasisti, pa nikakve veze nije imalo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 11 minutes ago, Grizzly Adams рече До пре пар месеци први комшије били су ми муслимани, породица са троје деце. Веома добро стојећа - Porsche, BMW итд. Наравно, били су "пристојни", али нису хтели уопште да се друже ни са ким осим својих из "верске заједнице". Жена је била мало отворенија кад јој муж није ту, чак се и облачила "лепше" - тј. носила шарену мараму уместо једнобојне. Кад дође муж само је гледала у патос и није ни са ким проговарала ни реч. А сретао сам неке који су на послу, где је то апсолутно непримерено, усхићено причали о свом "пророку" и како је све то дивно и красно. Био је још један из Емирата са којим сам тренирао заједно у теретани. Сирома` је толико био убеђен у "супериорност" своје вере да си тачно могао на лицу да му видиш презир кад се помене алкохол, неко "недозвољено" јело или слично. Стално је водио децу са собом, два клинца 5-7 година одприлике. То је било најстрашније, јер деца још увек немају развијен тај механизам за "претварање" и "сакривање емоција" па си могао на лицу да им видиш како на све "невернике" гледају са гнушањем, непоштовањем, мржњом... Стравично. Тако мала деца, а већ научена да мрзе. Иначе нисам баш вешт у "невербалној комуникацији" (тј. глуп сам као точак за то), па сам чак и ја приметио колико је било изражено. Проверио сам после са фамилијом да ли и они то примећују и добио потпуно исто мишљење. Ал` добро, није битно... Опет кажем, мене не интересују примери. Важна је идеологија. I to su jedini primeri muslimana koje poznaješ? Nisi upoznao ni jednog koji se druže sa nemuslimanima, koji nisu neprimereno ushićeno pričali o svom proroku (šta god to značilo), koji ne prezire alkohol i nedozvoljena jela i ne gledaju nevernike sa gnušanjem i mržnjom? Zaista? Juanito and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 Stvarno ne razumem cemu ovolika rasprava. Ako su kroz Evropu i Ameriku prosli toliki narodi, imigranti, raznih vera, ubedjenja, boje koze itd a jedino muslimani u ime Alaha prave teroristicke napade, onda neka mi molim vas neko objasni kako to da tumacim drugacije osim da je islam glavni uzrok i problem. Ne postoji apsolutno nijedan razlog na strani muslimana koji opravdava njihov bes a da ne moze da se nadje na strani bilo kog drugog imigranta. Ali samo muslimani izvode teroristicke napade i ubijaju neduzne ljude bez potrebe. Evo, ako je neko mudar, neka slozi jednacinu pa da dobijemo neki drugi rezultat osim da je islam problem. Аурор је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 1 minute ago, Avocado рече Ja imam prijatelje muslimane pa mogu da ih pitam šta misle i nemam ama baš nikakvog razloga da im ne verujem... Ако ти неко каже да мисли сасвим супротно од онога што учи идеологија коју заступа, онда имаш пуно разлога да му не верујеш. Ај, на пример, разговараш са неким ко је члан нацистичке партије и питаш га да ли мрзи Јевреје и црнце, а он каже "не". Да ли имаш разлога да му не верујеш? 3 minutes ago, Avocado рече a kao što već rekoh, kad bi se držao toga šta piše u svetim knjigama ne bi imao razloga da poštujem vas ništa više nego njih... Не знам шта друго да ти кажем осим да се ради о незнању. Без намере да те вређам, једноставно види се да не познајеш ту тему, да ниси читао нити се потрудио да сазнаш нешто више. Онда би бар требало да мало опрезније пишеш овде... 4 minutes ago, Avocado рече Ostavio je ali se ne pita ništa o tome ko je danas musliman a ko nije. Pita se islamska zajednica koja muslimanima smatra i one ljude koji po tvojoj teoriji Muhamedovih merila nisu muslimani... tako da "po tebi" ništa se on ne pita... Види претходни коментар. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 7 minutes ago, Avocado рече Ja imam prijatelje muslimane pa mogu da ih pitam šta misle i nemam ama baš nikakvog razloga da im ne verujem... a kao što već rekoh, kad bi se držao toga šta piše u svetim knjigama ne bi imao razloga da poštujem vas ništa više nego njih... Samo se nadam da je van Starog Zaveta, koga niko ne cita kako sugerises, a definitivno ne kako muslimani citaju Kuran... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 1 minute ago, florenntina рече kako to da tumacim drugacije osim da je islam glavni uzrok i problem Немаш појма. То је све глобално загревање... florenntina and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука