Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

13 minutes ago, Grizzly Adams рече

Не знам зашто би била различита. Можда има неке везе са тим где човек живи, па ако је у крају који је познат по криминалу, онда је полиција наравно опрезнија.

Да је ту у питању некакав "системски расизам" једноставно није тачно.

А шта је дефиниција системског расизма? Наравно да полицајцима нико није рекао да пуцају на црнце више него на реднеке у идентичним ситуацијама. Изгледа да теби ништа није проблем осим ако држава не изда директну наредбу? Селективна примена силе (нарушавање слободе појединца) на основу статистике уопште није проблем и није неопходно ништа учинити да се то промени. Кад би полиција селективно више грешила на реднецима, па се они побунили, то би онда било ОК, јер други амандман. Кад се буне они који немају исте политичке ставове, онда су то размажене социјалистичке будале, треба да буду срећни што су се родили у најбољој земљи на свету!

Лично наравно не подржавам никакве оружане побуне и револуције ма од кога долазиле и грозим се сваког насиља (подједнако се плашим црнца и реднека који у колима држе сачмаре), само морам да приметим да су либертаријанци изразито недоследни... Мирне протесте, с друге стране, подржавам. Пошто и сам припадам групи која је често дискриминсана због статистике јер долазим из ”дела света који је познат по клању, па су онда западни цивилизованији другари мало опрезнији”. Јер се они уопште до скора нису понашали дивљачки и нису поробили и крваво терорисали пола света... То је и онако прошлост, какве то везе има с било чим. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

i ja tebi! :)

:smeh1:

Па стварно брате, узми прво па прочитај како хришћани тумаче Библију, а како муслимани Куран. Постоји велика разлика како ислам и хришћанство гледају на своје "свете књиге". А то је тек почетак...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, cloudking рече

kako ne uci kad to pise u vasoj svetoj knjizi?

mozes ti da se vadis da su to "samo" hronike baje patka ali na koricama pise "sveto pismo".... eno ima ga i na ovom sajtu pod tim imenom

Свето Писмо је део Свете Традиције, то је оно што је важно.   

"Бат иц ин д Бајбл" аргумент уопште не пролази овде.

1 minute ago, Grizzly Adams рече

Брате, не може стварно тако површно да се гледа на ствари... Паметан си човек, штета је да траћиш IQ поене на површност. :)

Ма зна он одлично, веруј ми... :)

Подели на овим сајтовима

И да ли онда црнац или латино имају право да буду мало опрезнији у Тексасу или Аризони, па им се прашта ако случајно грешком смакну неког из страха?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juan рече

И да ли онда црнац или латино имају право да буду мало опрезнији у Тексасу или Аризони, па им се прашта ако случајно грешком смакну неког из страха?

Ја не мислим да расизам уопште не постоји, тако да нека припазе. :)

Али да то не буде полицајац само, написао сам пре неку страницу да за то деле смртне казне...

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Juan рече

А шта је дефиниција системског расизма? Наравно да полицајцима нико није рекао да пуцају на црнце више него на реднеке у идентичним ситуацијама. Изгледа да теби ништа није проблем осим ако држава не изда директну наредбу?

Не само то, него не верујем уопште да полиција има различит однос према људима зависно од расе.

Ако има различит однос, онда је то из неких других разлога. Јер у многим од тих инцидената где су у контакту са полицијом страдали црнци, полицајци су такође били црнци. Значи, у питању је нешто друго.

9 minutes ago, Juan рече

Селективна примена силе (нарушавање слободе појединца) на основу статистике уопште није проблем и није неопходно ништа учинити да се то промени. Кад би полиција селективно више грешила на реднецима, па се они побунили, то би онда било ОК, јер други амандман. Кад се буне они који немају исте политичке ставове, онда су то размажене социјалистичке будале, треба да буду срећни што су се родили у најбољој земљи на свету!

Наравно да је примена силе велики проблем и полиција јесте понекад веома насилна. Мислим да сам о томе некад и овде писао са гађењем. Само не прихватам претпоставку да је у питању расизам. Они јесу насилни, насилни су према свима. Скоро је полицајац из чиста мира убио дечака зато што није имао возачку дозволу и понашао се "непослушно". Белог дечака. Бели полицајац.

Значи, ако треба да критикујемо полицију за насиље и боримо се против тога - I'm all in! Али ко ту хоће да ми продаје некакву своју идеологију и убеђује да је то некакав "расизам", онда у томе не желим да учествујем. То је једноставно лаж.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juan рече

Кад би полиција селективно више грешила на реднецима, па се они побунили, то би онда било ОК, јер други амандман.

Реднеци статистички и у апсолутном броју не крше закон колико га црнци генерално крше. У томе је цака. Полиција у САД јесте бандоглава и сад се дешава да се та бандоглавост истреса на црнцима - јер су најпогоднији за то - јер највише крше закон.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Господин Дареалис рече

Има и других ствари које заиста превазилазе ниво дискусије у којем објашњавамо да Хришћанство не учи да треба убити онога ко удари родитеља или учини прељубу или спава са истим полом. :)

?

Stagod, upozorila sam te.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Господин Дареалис рече

А ако мислиш на Стари Завет, то је само јеврејска историја и ништа више. 

Retko koji bi se hrišćanski teolog bilo koje denominacije s ovim složio.

A jesi li ti, biva, relativno nedavno meni citirao iz Starog Zaveta argumente zašto žena mora biti pokorna mužu?

A što se tiče položaja žena u islamu, znam feministkinje koje su daleko žešće od mene i istodobno se smatraju pobožnim muslimankama. One se daleko više i od mene i od tebe bore protiv ovih interpretacija islama.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

?

Stagod, upozorila sam te.

Све оно што је цитирао је дескриптивни део Писма, не знам шта је проблем... :)

Управо сада, Paradoksologija рече

A jesi li ti, biva, relativno nedavno meni citirao iz Starog Zaveta argumente zašto žena mora biti pokorna mužu?

Ја сам цитирао из Посланица апостола Павла, не из Старог Завета.

Big difference.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Paradoksologija рече

A što se tiče položaja žena u islamu, znam feministkinje koje su daleko žešće od mene i istodobno se smatraju pobožnim muslimankama. One se daleko više i od mene i od tebe bore protiv ovih interpretacija islama.

Ако познају ислам, а логично би било, онда би требало да знају да је борба против "таквих интерпретација ислама" потпуно узалудна.

Јер тако је интерпретирао ислам сам његов оснивач "пророк" Мухамед, као и утемељивачи - аутори тумачења, пророкових животописа итд. То ти је као да се бориш против "интерпретација хришћанства" које кажу да је Христос васрксао из мртвих. Значи, таква "борба" била би потпуно узалудна. Јер Христово васкрсење је темељ хришћанства. Без тога хришћанство не постоји.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Ћириличар рече

Реднеци статистички и у апсолутном броју не крше закон колико га црнци генерално крше. У томе је цака. Полиција у САД јесте бандоглава и сад се дешава да се та бандоглавост истреса на црнцима - јер су најпогоднији за то - јер највише крше закон.

А да ли је легитимно да се они невини црнци који су жртве тог истресања побуне? И шта каже закон о дискриминацији на основу статистике? На пример, баш данас прочитах о једној судској пресуди везаној за овакве дискриминације и малтретирања. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...