Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

3 hours ago, Avocado рече

Iako su ranije tradicionalno podržavali demokrate, u poslednjih nekoliko decenija rasisti podržavaju republikance. To je činjenica. Na ovim izborima, rasisti podržavaju Trampa. To je takođe činjenica.

Вараш се. Највећи расисти у САД су тренутно "Black Lives Matter" и слични покрети који подржавају демократе и Хилари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Grizzly Adams рече

Није ти добар експеримент. Не можеш да замениш "ислам" (= идеологија) са "Срби" (= нација). Да си ставио "национализам" или тако нешто имало би више смисла.

Ako je svako ko se zove Nasir ili Amir i stiklira 'Muslim' na formularu automatski pripadnik militantnog islama kao ideologije, onda je svaki Srboljub ili Nemanja koji stiklira 'Serb' pripadnik ideologije velikosrpskog nacionalizma. Mehanizmi stereotipisanja su isti i podjednako neopravdani. Ja sam tako razumela Genija. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, RYLAH рече

То је као кад са ове дистанце погледаш оне који су својевремено "ослобађали Христов гроб". Ти данас видиш да је то био само параван за пљачку мега размера у којој су гинули ликови испраних мозгова којима је обећан опроштај свих греха после смрти, али да си живео у оно време, рекао би да је Католичка црква решила по сваку цену да шири своју веру и да неће стати све док и задњи муслиман не постане хришћанин. 

То кад би историју учили из Мики Мауса... А одакле муслимани у Јерусалиму, на Христовом гробу? И у свим осталим земљама које су пре тога биле хришћанске?

Крсташки ратови нису били никаква "пљачка", него покушај да се - са великим закашњењем - одговори на крвава муслиманска освајања хришћанских земаља. Нико не спори да крсташи нису били безгрешни, јесу чинили свакаква недела (а која војска није...), али сама мотивација за крсташке ратове била је оправдана и чак племенита - одбранити и ослободити хришћане од муслиманске најезде.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Grizzly Adams рече

То кад би историју учили из Мики Мауса... А одакле муслимани у Јерусалиму, на Христовом гробу? И у свим осталим земљама које су пре тога биле хришћанске?

Osvojiše brutalno teritorije planete Zemlje koja je od svog nastanka bila isključivo hrišćanska, te su svi ratovi koje su hrišćani ikada vodili bili oslobodilački.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Grizzly Adams рече

Проблем је управо са исламом. Јер ислам је политика, тј. политичка идеологија.

Удвостручава се.

У исто време је и религија и политичка идеологија - екстремна, супрематистичка, анти-слободарска, тоталитарна...  У суштини веома слична нацизму.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Grizzly Adams рече

Вараш се. Највећи расисти у САД су тренутно "Black Lives Matter" и слични покрети који подржавају демократе и Хилари.

Naravno. Uvek su njihovi koji ne vole naše mnoooogo gori od naših koji ne vole njihove.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Paradoksologija рече

Ako je svako ko se zove Nasir ili Amir i stiklira 'Muslim' na formularu automatski pripadnik militantnog islama kao ideologije, onda je svaki Srboljub ili Nemanja koji stiklira 'Serb' pripadnik ideologije velikosrpskog nacionalizma. Mehanizmi stereotipisanja su isti i podjednako neopravdani. Ja sam tako razumela Genija. 

Само што ја то нигде нисам рекао. Писао сам о идеологији.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Само што ја то нигде нисам рекао. Писао сам о идеологији.

Рекао си да уопште не разумеш шта један Муслиман има да тражи у САД. Ако се тако пише о идеологији...

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Grizzly Adams рече

Oni su prava retkost. Rasisticka, teroristicka organizacija koja poziva na ubijanje policajaca i na cijim demonstracijama policajci bivaju ubijeni a koju podrzava Predsednik (Obama) i predsednicki kandidat (Hilary). Uglavnom drzava ne voli kad joj se ubijaju policajci...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Naravno. Uvek su njihovi koji ne vole naše mnoooogo gori od naših koji ne vole njihove.

Нема везе који су "наши", а који "њихови", јер ту ни једни нису моји.

Има везе то што сам само са једне стране видео насиље, позиве да се запале "бела предграђа" итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Juan рече

Рекао си да уопште не разумеш шта један Муслиман има да тражи у САД. Ако се тако пише о идеологији...

Па ако си за исламску визију света, онда заиста немаш шта да тражиш у САД.

Ни било где у цивилизованом свету, for that matter.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

За убијање полицајца се добија смртна казна као један, било где у САД.

А шта ако се каубоји и реднеци позову на други амандман и крену да се бране од полицајаца? 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Juan рече

Наравно, реч "муслиман" не означава нацију него припадност једној политичкој идеологији.

Исто као што, на пример, не знам зашто би нациста или комуниста желео да дође у САД где се све супроти његовим идејама.

Напомена - нисам рекао "шта има да тражи", него "зашто би желео да дође". Те две ствари имају различиту конотацију.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juan рече

А шта ако се каубоји и реднеци позову на други амандман и крену да се бране од полицајаца? 

Док год не нападне полицајац тебе из чиста мира, мада не знам колико се то често дешава...

Много пута се деси да полицајац почне да прилази аутомобилу који је зауставио, и тај неко унутра само извади пиштољ и пуца.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...