Jump to content

ЖРУ заједница подршке - речи утехе

Препоручена порука

1. ГОСПОДЕ, ко ће се настанити у насељу Твоме?

Или ко ће се населити на гори светој Твојој?

2. Који ходи непорочно и чини правду,

који говори истину у срцу своме.

3. Који не слага језиком својим,

и не учини ближњему своме зла,

и поругу не прими на суседе своје.

4. Унижен би пред њим лукави,

а оне који се боје Господа (он) прославља,

који се куне ближњему своме, и не одриче;

5. који новац свој не даде на камату,

и мито за невине не прими.

Који тако чини, неће се поколебати до века.

psalm 14.

http://www.svetosavlje.org/bibliotekA/Svetopismo/Psaltir/Psaltir014.htm

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

И ти Сунцокрећанине што жудиш да пијеш са извора Истине

светлиш сад нама овде и страхове нам рестерујеш

и крчиш коров празнословља сам самцијат по киши по снегу по жези

а цитате си оставио крај узглавља у својој пустари

имамо ли довољно љубави

да зидамо и премостимо поноре грехопада

чујеш ли ме из моје пустаре у којој не свањава

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Dva dana svet obilazi poruka glumca Kijanu Rivsa, koja je oduševila ljude širom sveta. Glumac je na svom Fejsbuk profilu objavio sliku i poruku koja motiviše svakoga da bude bolji prema sebi i drugima, i svom životu.

"Vidite li sve ove ljude iza mene? Žure na posao i ne obraćaju pažnju ni na šta. Ponekad smo toliko uhvaćeni u zamku svakodnevnog života, da zaboravljamo da malo zastanemo i uživamo u lepoti.

Kao da smo zombiji. Pogledajte oko sebe, izvadite slušalice iz ušiju. Javite se svakome koga vidite ili zagrlite nekoga ko vam delujekao da je povređen. Pomozite nekome. Treba da živimo svakog dana kao da nam je poslednji. Ljudi ne znaju da sam do pre nekoliko godina bolovao od depresije. Nikome nisam pričao o tome. Morao sam da se borim, na svoj način. Osoba koja me je delila od sreće bio sam ja. Svaki dan je dragocen, i hajde da se tako i ponašamo. Nikom nije garantovano "sutra" i zato živite danas", poručio je glumac putem društvene mreže.

Njegova poruka je naišla na veliki odjek, stotine hiljada ljudi su podelile njegovu objavu, koja i dalje kruži širom sveta.

12390929_1533309086985415_22790384136208

https://www.facebook.com/KReevesFans/photos/a.1532828037033520.1073741828.1532826863700304/1533309086985415/?type=3&theater

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Псалам 20.
За крај, Псалам Давидов.(МТ: Псалам 21)

1. ГОСПОДЕ, силом Твојом узвеселиће се цар,
    и спасењу Твоме обрадоваће се веома.
  2. Жељу срца његовог Ти си му дао,
    и хтења (=молитве) усана његових ниси га лишио.
  3. Јер си га предусрео благословом добротним,
    ставио си на главу његову венац од драгог камења.
  4. Живота је тражио од Тебе,
    и дао си му дужину дана у век века.
  5. Велика је слава његова у спасењу Твоме,
    славу и величанство ставићеш на њега.
  6. Јер ћеш му дати благослов у век века,
    развеселићеш га радошћу лица Твога.
  7. Јер се цар узда у Господа,
    и милошћу Вишњега неће се поколебати.
  8. Нека се окрене рука Твоја на све непријатеље Твоје,
    десница Твоја да нађе све који Те мрзе.
  9. Јер ћеш их учинити као пећ зажарену,у време (гњева) лица Твога.
    Господ ће их гњевом Својим смутити,
    и огањ ће их прогутати.
  10. Род њихов са земље погубићеш
    и семе њихово између синова човечијих,
  11. јер подигоше зло на Тебе,
    смислише замисао коју не могу извршити.
  12. Јер ћеш их натерати у бекство,
    с осталима Твојима погодићеш лице њихово.
  13. Уздигни се, Господе, снагом Твојом,
    певаћемо и псалмопојати силе Твоје.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Psaltir/Psaltir020.htm

Подели на овим сајтовима

Dva dana svet obilazi poruka glumca Kijanu Rivsa, koja je oduševila ljude širom sveta. Glumac je na svom Fejsbuk profilu objavio sliku i poruku koja motiviše svakoga da bude bolji prema sebi i drugima, i svom životu.

"Vidite li sve ove ljude iza mene? Žure na posao i ne obraćaju pažnju ni na šta. Ponekad smo toliko uhvaćeni u zamku svakodnevnog života, da zaboravljamo da malo zastanemo i uživamo u lepoti.

Kao da smo zombiji. Pogledajte oko sebe, izvadite slušalice iz ušiju. Javite se svakome koga vidite ili zagrlite nekoga ko vam delujekao da je povređen. Pomozite nekome. Treba da živimo svakog dana kao da nam je poslednji. Ljudi ne znaju da sam do pre nekoliko godina bolovao od depresije. Nikome nisam pričao o tome. Morao sam da se borim, na svoj način. Osoba koja me je delila od sreće bio sam ja. Svaki dan je dragocen, i hajde da se tako i ponašamo. Nikom nije garantovano "sutra" i zato živite danas", poručio je glumac putem društvene mreže.

Njegova poruka je naišla na veliki odjek, stotine hiljada ljudi su podelile njegovu objavu, koja i dalje kruži širom sveta.

12390929_1533309086985415_22790384136208

https://www.facebook.com/KReevesFans/photos/a.1532828037033520.1073741828.1532826863700304/1533309086985415/?type=3&theater

Живот је највећи Божији дар, који на земљи кратко траје, а кад видиш како га људи користе, то је заиста жалосно.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Живот је највећи Божији дар, који на земљи кратко траје, а кад видиш како га људи користе, то је заиста жалосно.

najčešće kako smo prisiljeni da ga koristimo, da bi preživeli

Подели на овим сајтовима

Moram samo da pohvalim ovaj forum!Od kad sam se registrovala nikada nisam ovo smatrala za nesto sto moze stvarno da mi pomogne(mimo informacija i nekih korisnih tekstova i misljenja) a kamo li da me utesi i razume.Gledala sam na ovo kao na cistu razbibrigu.Prvo zato sto je internet u pitanju to mi je skroz nelogcno ni ja ne mogu nikoga da razumem potpuno preko teksta kako bi neko mene.A da stvar bude bas neverovatna nit sam pisala o tome niti sta.Vec je samo provejavalo kroz moj stav odgovore onako izmedju redova,,al i to ko bi mogao znati sta je zaista.E da bi neko to samo prepoznao i poslao takve reci utehe kave nisam dozivela cini mi se nikad (u smislu da toliko gadja u centar ,ko tim vrsnih psihijatara da me istrazivao ceo zivot pa seli i srocili).Za mene je ovo cist znak da je blagoslov Bozji uz ovaj projekat zvani ZRU kao sto ga naravno i imaju oni koji su ga osnovali.Ovo je zaista spasonosno,onome koji veruje.Cvrsto sam verovala da ce mi pomoc doci u vezi toga,nisam znala kako i od koga,najmanje sam to ovde ocekivala,ali cudni su putevi Boziji,a posebno hvala toj osobi!A Bog nagradjuje svoje sluge i nikome ne ostaje duzan!Ima divnih ljudi,toliko empaticnih osecajnih,covecnih,velikog srca,a na to gledaju kao na najnormalniju obicnu stvar u cemu je posebna velicina.Na radost Bogu i narodu!Divota!Ziveli 100 godina!

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

I jos nesto vazno naucih.Koliko ziva rec utehe moze da znaci u odredjenom trenutku,vise nego bilo sta sto ti neko moze uciniti ili dati.Mozda je to zapravo i jedino sto od sebe i mozemo dati,jer Gospodnja je zemlja i sve sto je na njoj,nista nije nase osim nase volje.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Mozda je to zapravo i jedino sto od sebe i mozemo dati,jer Gospodnja je zemlja i sve sto je na njoj,nista nije nase osim nase volje.

Амин, сестро!!! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...