Jump to content

Грешници у рукама гневног Бога

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@Kratos@@todor,

a sto vas dvojica ne kamenujete bludnice npr. ako vec smatrate da su svi oni zakoni dosli od Boga?  

Очекивао сам много раније овако глупав коментар, који обично долази одмах од атеиста и либерала. :)

Тај закон је имао смисла онда када је дат, јер је спасио небројано живота и читав један народ од нестајања. Је л' могуће да је толико тешко да се схвати нешто тако просто. Стварно нас каменујеш небулозама, засипаш. ХД

Подели на овим сајтовима

Pa ima kako nema.

Zašto kaže da ni najmanja titla iz zakona neće nestati i da ko tako nauči biće najveći u Carstvu nebeskom a ovi što uče kao ti najmanji? :bleh:

Zato sto previdjate sta je SVE Hristos podrazumevao pod Zakonom (jer Zakoni i Proroci o Njemu govore). :D Objasnite ovo: Јер вам кажем, да још и то што је написано: И уврстише га међу бе законике, треба да се изврши на мени; Јер што је о мени писано завршава се.

Kakav je ovo zakon (ako je zakon uopste): "Одговори им Исус: Није ли написано у Закону вашему: Ја рекох: богови сте ?

Али да се испуни ријеч написана у Закону њихову: Омрзнуше ме ни за што.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Zato sto previdjate sta je SVE Hristos podrazumevao pod Zakonom (jer Zakoni i Proroci o Njemu govore). :D Objasnite ovo: Јер вам кажем, да још и то што је написано: И уврстише га међу бе законике, треба да се изврши на мени; Јер што је о мени писано завршава се.

Kakav je ovo zakon (ako je zakon uopste): "Одговори им Исус: Није ли написано у Закону вашему: Ја рекох: богови сте ?

Али да се испуни ријеч написана у Закону њихову: Омрзнуше ме ни за што.

Podrazumevao je Toru ili ti Mojsijevo petoknjižje.Prorok nikada nije bio prihvaćen u svom selu pa je Hristos citirao to proročanstvo iz zakona.

Svi koji ispunjavaju Božije zapovesti su bogovi po blagodati,sinovi višnjega.

A zašto se u SP greh naziva bezakonjem?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

:-O Jesu i to ne "na kraju", jer je Hristos Bog, covece.

Не драми.  :) Погрешно си схватила, тј. ја сам се лоше одразио. Занима ме, кад већ све знаш, зашто се Христос није окренуо ка њима у том моменту и опростио, него моли Бога Оца да им опрости?

Подели на овим сајтовима

Todore: Mojsej dao zapovest, Mojsej dopustio... Ne znam, ti mi reci. :) Uostalom, cak se i Sveti apostol Pavle ogranicava: 1. Korincanima, glava 7 : "А осталима говорим ја, а не Господ: Ако неки брат . . . "

Podrazumevao je Toru ili ti Mojsijevo petoknjižje.

Zasto onda naziva Zakonom citate iz Psalama koje sam navela? :)

Подели на овим сајтовима

Занима ме, кад већ све знаш, зашто се Христос није окренуо ка њима у том моменту и опростио, него моли Бога Оца да им опрости?

Samo da bi nam je ostavio primer (da nije izgovorio - jevandjelisti ne bi zapisali i ne bi nam bilo jasno da je On vec oprostio, jer "Отац и ја једно смо"). Primer koji i prvomucenik arhidjakon Stefan sledi: "Oce, ne uracunaj im ovaj greh"...

Подели на овим сајтовима

Samo da bi nam je ostavio primer (da nije izgovorio - jevandjelisti ne bi zapisali i ne bi nam bilo jasno da je On vec oprostio, jer "Отац и ја једно смо"). Primer koji i prvomucenik arhidjakon Stefan sledi: "Oce, ne uracunaj im ovaj greh"...

Св. Стефан и није могао другачије, јер је само човек и нема власт да опрашта грехе. Али прихватљив је твој одговор за Христов опроштај, мада, мораћу да испитам то. :)  Дакле, ти тврдиш да Бог опрашта и без покајања, као што је фарисејима и римљанима? Чему покајање? 

Подели на овим сајтовима

" Zasto onda naziva Zakonom citate iz Psalama koje sam navela? :)

Pa koliko se sećam kada govori o pismu on kaže zakon i proroci..Nema spisa po njegovom shvatanju pa valjda zato i psalmi i ostali spisi ulaze u zakon.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1. Св. Стефан и није могао другачије, јер је само човек и нема власт да опрашта грехе.

2. Дакле, ти тврдиш да Бог опрашта и без покајања, као што је фарисејима и римљанима?

3. Чему покајање?

1. Da im I ON nije oprostio, ne bi se ni molio za njih u bolovima, na izdisaju. Da im nije oprostio ne bi bio Sveti. Prosto.

2. Da.

3. Isti je odgovor kao i na ovo: cemu molitva ako "зна Отац ваш шта вам треба прије но што заиштете од њега."? U pitanju je "istenje Carstva Nebeskog". Ako covek nece Carstvo, Bog ga nece terati.

Подели на овим сајтовима

Ako Bog oprašta bez pokajanja što je onda Isus počeo svoju propoved rečima ,, Pokajte se jer se približi carstvo Nebesko,,?

Подели на овим сајтовима

Pa koliko se sećam kada govori o pismu on kaže zakon i proroci..Nema spisa po njegovom shvatanju pa valjda zato i psalmi i ostali spisi ulaze u zakon.

Aham, znaci, ipak nije kao sto si napisao da je Gospod pod "Zakonom":

Podrazumevao je Toru ili ti Mojsijevo petoknjižje.

?

Zanimljivo... :) Sad je mozda nekome jasnije...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...