Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Управо сада, Ненад Р. рече Ја те разумем, али је ипак чињеница да чак и у ово време чешћа појава више деца код сиромашних него богатих породица. Могуће да је то због тога што се лако склизне у некакву размаженост, па се људи не одлучују за децу уколико не могу да им пруже разне луксузе, што је погрешно за мене, наравно... Или људи који много имају много и раде, па не стижу, не знам... Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 1 минут, Ненад Р. рече Ја те разумем, али је ипак чињеница да чак и у ово време чешћа појава више деца код сиромашних него богатих породица. А може бити да људи који имају лоше навике, неодговорни су, не планирају, не воде рачуна о својим могућностима и слично буду због тога сиромашни. А из истог разлога имају пуно деце. Срђан Шијакињић and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 8 минута, Grizzly Adams рече А може бити да људи који имају лоше навике, неодговорни су, не планирају, не воде рачуна о својим могућностима и слично буду због тога сиромашни. А из истог разлога имају пуно деце. А може бити да су они који имају пуно пара и велике каријере опседнути тиме, парама, каријером, итд, и да због тога не желе децу, јер не желе ни за кога да се жртвују да се не би одрекли својих пара и каријере (пошто имати децу, а поготово имати више деце, подразумева извесна одрицања и жртву). И ти људи (опет не кажем сви, јер у принципу никад не волим да генерализујем) који имају пуно новца, богати су, имају импозантне каријере-управо због тога немају деце. Ето, знам и неке примере. Јер, једноставно, не желе никакву заједницу, постају егоистични, итд. Док, они који немају пуно пара и велике каријере, су више спремни на жртву, имају можда и више љубави, па зато имају више деце. Јеси ли некад размишљао у том правцу? Да не буде баш да сву кривицу свалимо на те, наводно, ,,неодговорне" који не планирају, па имају пуно деце. А што онда богати, врло често, немају деце? Они би могли да им пруже све услове, али их немају. Није баш све тако како ти мислиш, да они који немају баш пуно пара, имају пуно деце јер су ,,неодговорни" и не планирају. Не кажем да нема и тога, али сматрам да је погрешно да сад целу причу сведемо на то. АлександраВ, kopitar and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 48 минута, Ненад Р. рече Ја те разумем, али је ипак чињеница да чак и у ово време чешћа појава више деца код сиромашних него богатих породица. Jedan dr mi je rekao da je plodnost obrnuto proporcionalna obrazovanju. Vrlo istinito, Ciganke vs bele obrazovane žene. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 1 hour ago, Православни Србин рече А може бити да су они који имају пуно пара и велике каријере опседнути тиме, парама, каријером, итд, и да због тога не желе децу, јер не желе ни за кога да се жртвују да се не би одрекли својих пара и каријере (пошто имати децу, а поготово имати више деце, подразумева извесна одрицања и жртву). И ти људи (опет не кажем сви, јер у принципу никад не волим да генерализујем) који имају пуно новца, богати су, имају импозантне каријере-управо због тога немају деце. Ето, знам и неке примере. Па не да може бити, него је сасвим логично да онај ко се одрекне породице и посвети послу има више могућности да успе, јер има више времена, мање обавеза итд. 1 hour ago, Православни Србин рече Ето, знам и неке примере. Јер, једноставно, не желе никакву заједницу, постају егоистични, итд. Док, они који немају пуно пара и велике каријере, су више спремни на жртву, имају можда и више љубави, па зато имају више деце. Јеси ли некад размишљао у том правцу? Па не бавим се тиме, ја не знам људска срца. Ко има више љубави, а ко мање - то зна само Бог и Он нека суди. То је за мене невидљиво. Ја коментаришем оно што могу да видим - обрасце понашања и њихове последице. Јасно је да одређене навике и одлуке утичу на ток човековог живота. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 57 минута, Natasa. рече Jedan dr mi je rekao da je plodnost obrnuto proporcionalna obrazovanju. Vrlo istinito, Ciganke vs bele obrazovane žene. АлександраВ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Управо сада, kopitar рече Jaaaaoooo nemoj molim te samo da se sablažnjavaš na očigledne životne činjenice. Je l rekao čovek nešto pogrešno? Je l život to demantovao? Batali me molim te tog lupanja o zid i političke korektnosti. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 kakve veze plodnost ima sa tim? Ima mozda korelacije u tome sto ne znaju za kontracepciju, rano stupaju u brak i sve redom. Al sama plodnost ko plodnost s tim veze nema. kopitar, Paradoksologija and sqny је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 10 минута, Јелена011 рече kakve veze plodnost ima sa tim? Ima mozda korelacije u tome sto ne znaju za kontracepciju, rano stupaju u brak i sve redom. Al sama plodnost ko plodnost s tim veze nema. Pa normalno. Plus što su totalno neopterećene bilo čime, stress free kad ulaze u seksualne odnose, jako mlade i samo nek' je veselo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 14 минута, Natasa. рече Pa normalno. Plus što su totalno neopterećene bilo čime, stress free kad ulaze u seksualne odnose, jako mlade i samo nek' je veselo. Зар не би онда старлете требало да буду најплодније? Него, што ти толико сметају цигани? Контам све и знам како живе, али зашто су ти лично стално на памети на оваквим темама? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 8 минута, Juanito рече Зар не би онда старлете требало да буду најплодније? Него, што ти толико сметају цигани? Контам све и знам како живе, али зашто су ти лично стално на памети на оваквим темама? Ko kaže da nisu, samo ne rađaju, a i valjda im je kondom obavezan. Ne smetaju mi uopšte, dosad ih pomenula nisam. Nadovezujem se na post o vezi između siromaštva i velikog broja dece. Oni dođu samo kao primer, ali nema tu meni šta da smeta. Jedino je žalosno kad ih vidim kako vucaraju bebe kad prose. Kakvi god da su uslovi, sedi ona i prosi sa sve bebom koja uvek spava. Juanito је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 2 часа, Grizzly Adams рече А може бити да људи који имају лоше навике, неодговорни су, не планирају, не воде рачуна о својим могућностима и слично буду због тога сиромашни. А из истог разлога имају пуно деце. Dobro statistika: bogati ,siromašni , odgovorni , neodgovorni, obrazovani neobrazovani to sve znamo. Znamo i da je to stvar odluke svakog čovjeka , svako ima pravo na svoje mišljenje i odgovorno , mi smo odlučili dvoje , prema našim mogućnostima ,nismo ovo , ono , karijera. Ovo je zapravo jedna prozirna filozofija i obmanjivanje kvazi intelektualaca koji znaju ( pazi oni znaju ) urediti i isplanirati svoj život.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 2 минута, kopitar рече Ovo je zapravo jedna prozirna filozofija i obmanjivanje kvazi intelektualaca koji znaju ( pazi oni znaju ) urediti i isplanirati svoj život.. А има и она друга филозофија обмањивања где се велича само број и људи цене према томе колико су деце направили. Па се "многодетна породица" без икакве основе људима подмеће некакав идеал и велика врлина. А да се размножава може свако. За то не треба ни памет ни врлина. Срђан Шијакињић, kopitar, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 13 минута, Natasa. рече Ko kaže da nisu, samo ne rađaju, a i valjda im je kondom obavezan. Ne smetaju mi uopšte, dosad ih pomenula nisam. Nadovezujem se na post o vezi između siromaštva i velikog broja dece. Oni dođu samo kao primer, ali nema tu meni šta da smeta. Jedino je žalosno kad ih vidim kako vucaraju bebe kad prose. Kakvi god da su uslovi, sedi ona i prosi sa sve bebom koja uvek spava. Е, код нас у цркви има једна са укупно деветоро деце која проси и увек има неко мало. Води ону децу којој је још потребна. А сва деца увек будна, весела, она с њима нежна, смирена, боља бар од мене. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 5 минута, Paradoksologija рече Е, код нас у цркви има једна са укупно деветоро деце која проси и увек има неко мало. Води ону децу којој је још потребна. А сва деца увек будна, весела, она с њима нежна, смирена, боља бар од мене. А могла би нешто и да ради... Већина њих су здраве и праве младе девојке. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука