Jump to content

Džim Keri: Primoravanje na vakcinaciju je korporativni fašizam

Guest

Препоручена порука

U tom slučaju je svaki zakon varvarski - što je već svojevrsna kontradikcija.

Nije onaj koji brani privatnu imovinu... taj je bogomdan iz Biblije i prirodnog prava direktno!!

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Да нико никоме ништа не намеће.

Kako funkcioniše saobraćaj ako niko nikome ne nameće pravila i svako ima različite ideje o tome kojom stranom puta je lepše voziti i ko ima prednost na raskrsnicama?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Tacno je da uvek imas nekolicinu nezadovoljnu sistemom. Ali ti ljudi imaju punu slodu i pravo da ode gde god zele u koji kog drugi sistem bile gde na planeti...

Imaju puno pravo i slobodu jedino da umru i da plate porez.I jedno i drugo rade iz čiste slobode. ;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Meni to deluje kao tako mali namet, a poztivne posledice su ogromne.

Zasto biti zadrti ideolog, pa nista lepse od malo nedoslednosti :) .

Ajde onda da zabranimo i da se mnogo jede masno, i to bi imalo pozitivne posledice, stetno je.

Ili zabranimo da se bilo gde pusi, to je uzas za zdravlje.

The list goes on and on... :)

Подели на овим сајтовима

У суштини, људи могу да направе путеве какве желе и да сами одреде којом страном ће се возити.

Ali zar nije prakticnije propisati opsta pravila kojih svi moraju da se pridrzavaju?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Kako funkcioniše saobraćaj ako niko nikome ne nameće pravila i svako ima različite ideje o tome kojom stranom puta je lepše voziti i ko ima prednost na raskrsnicama?

Веровала или не, сва та правила настала су пре било каквих закона као конвенције - у потпуно приватним и слободним - ауто-клубовима. Први ентузијасти, док је аутомобил још био нова ствар, су на потпуно добровољној бази то све уредили сами, без икаквог "наметања".

Сврати у Мерцедесов музеј у Штутгарту па можеш да се увериш сама.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ali zar nije prakticnije propisati opsta pravila kojih svi moraju da se pridrzavaju?

Па јесте, али оно што је практичније обично се на крају само уреди јер људима се више исплати.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Mislim da nije najbolji primer jer nevezivanjem pojasa zapravo ugrozavas jedino sebe. Drugi ucesnici u saobracaju namju ni stete ni koristi od tvog pojasa...

Да, мало боља варијанта би била "Да ли родитеље треба присилити законом да везују појас својој деци када их возе у колима?"

Значи, сад не одлучујеш само о себи, већ и о другоме...

Подели на овим сајтовима

Ajde onda da zabranimo i da se mnogo jede masno, i to bi imalo pozitivne posledice, stetno je.

Ili zabranimo da se bilo gde pusi, to je uzas za zdravlje.

The list goes on and on... :)

Ali ovi tvoji primeri nemaju onaj prvi uslov - da budu jako mala neugodnost... zato je moj primer idelan za zbacivanje stega potrebe za apsolutnom doslednoscu. Pridruzi mi se... vise cu te ceniti ako si hrabar da budes makar malo nedosledan :P

Подели на овим сајтовима

Нажалост, колико год уживао у друштву и дискусији, морам на пут...

Господине Бореалис, преузмите палицу. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Imas eksperimenata u u gradovima kad ukinu sve semafore i ljudi bez problema nastavljaju da voze, nema incidenata. Postoji odredjene pravila koja su dosla iz centrale I bila su dobra, pistigla svrhu I nisu vise potrebna. Ovo zavisi od kulturnog napretka gradjana jednog grada ili zemlje. Tesko to mozes uraditi u Bg, gdje su vozaci cini mi se po mom subjektivnom sudu duplo nervozniji i bahatiji nego u drugim gradovima, taksisti pogotovo.

Подели на овим сајтовима

Шалиш се?

Uopste. Ja mogu da navedem utilitaristicke i konsekvencijalisticke argumente protiv  sprovodjenja bilo kakvog robovlasnista i u odbrani svog etickog stava po tom pitanju bih to uvek uradio ali to ni na koji nacin ne bi zaslo

u pitanje prirode coveka. Ima li covek po priroda ista prava kao svaki drugi ili ne. Ja mislim da za odbacivanje robovlasnistva to nije ni potrebno ali bi takvo znanje bilo sustinsko za iznalazenja odgovora na ovo pitanje, jesu li parava po prirodi ili po nasoj konstrukciji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...