Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Jel to ono kako mali Perica zamišlja promet vakcina... ili znaš za neki konkretan "nedovoljno istražen novi proizvod" koji se daje pacijentima u Srbiji, a ne u zemljama EU? Samo malo, ne možemo sada ovde razgovarati o ozbiljnim stvarima na ovakav način. Dakle ima smisla, ja imam dva bebca koje sam uredno vakcinisao ali nisam koristio te obavezne vakcine nego sam nabavio u svom trošku francuske vakcine. Dakle hoću da čujem sve u vezi ove teme i ne bi trebalo da diskreditujemo nikoga na ovakav način, pogotovo što ponavljam imam iskustva koja idu u prilog svetlane. Dakle o nikakvom baš malom perici se ovde ne radi! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Meni je zanimljivo i to da kad odeš da vakcinišeš bebca, obavezno dobiješ informaciju i o postojanju francuskih stranih vakcina, koje su se pokazale mnogo bolje. E sada to je bilo pre 4 godine,pa mi sve ovo poprilično može ličiti na varjantu, da si obavešten o boljoj vakcini i niko te nije "primoravao" da koristiš vakcine koje su slabijeg kvaliteta. Pošto je sad sve to obavezno, nije mi glupo da pomislim da je ovakav način malo čudan, jer ukoliko se bilo šta desi sa detetom, oni mogu da se ograde, da su obavestili roditelje i o varjanti da u svom trošku kupe bolju vakcinu. Zašto naša država onda ima slabije obavezne vakcine i zašto naša država ne dozvoljava dobijanje vakcine iz EU standarda, jer imamo iskustva o 95% dobrovoljno vakcinisanih bebca iz EU. Dakle zašto nemamo iste standarde u pitanju su naša deca i naša budućnost, da ih imamo i da imamo bolju edukaciju u smislu dobrovoljnog vakcinisanja onda bi i mi imali 95% dobrovoljno vakcinisanih. Zašto to nismo uradili na taj način? Mi smo nekulturne stoke? Ne nekulturno i van civilizacijskih normi jeste upravo obavezno vakcinisanje van EU standarda. Te slabije vakcine možda nigde ne mogu biti ni prodane i na šta to onda liči? Mi smo manje vredni nego francusko dete? Ako ovde nije novac u igri a onda šta je u igri? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 https://zelenenovine.wordpress.com/zelena-apoteka/bih-hiljade-beba-umrlo-zbog-vakcinau-hrvatskoj-ih-ispituju-na-deci/ Imas li ti neki izvor informisanja a da se ne radi o sajtovima koji izmisljaju svoje vesti? Jesi cula nekada u zivotu izraz "kredibilan izvor informacija"? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Prepiši i klikni na ovaj link, pa ćeš videti šta je to hib i kako se leči. PDF]Haemophilus influenzae tip b (Hib) oboljenje - Vermont Department of Health healthvermont.gov › serbo › Hib.Serb.pdf U sivm medijma pominju meningitis. Zasto mi dajes da citam o respiratornoj upali? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Kratko rečeno, gde vakcina nije obavezna - farmaceutske industrije moraju mnogo više da paze da ne dodje do skandala zbog bilo kakvog njihovog propusta. Gde vakcina nije obavezna automatski se te zemlje ne biraju za nedovoljno istražene nove proizvode. Zato je takva politika bolja za pravu zaštitu stanovništva. Prosto ne znam odakle da krenem u objasnjavanju koliko je neukih tvrdnji izreceno u ovom postu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Meni je zanimljivo i to da kad odeš da vakcinišeš bebca, obavezno dobiješ informaciju i o postojanju francuskih stranih vakcina, koje su se pokazale mnogo bolje. E sada to je bilo pre 4 godine,pa mi sve ovo poprilično može ličiti na varjantu, da si obavešten o boljoj vakcini i niko te nije "primoravao" da koristiš vakcine koje su slabijeg kvaliteta. Pošto je sad sve to obavezno, nije mi glupo da pomislim da je ovakav način malo čudan, jer ukoliko se bilo šta desi sa detetom, oni mogu da se ograde, da su obavestili roditelje i o varjanti da u svom trošku kupe bolju vakcinu. Zašto naša država onda ima slabije obavezne vakcine i zašto naša država ne dozvoljava dobijanje vakcine iz EU standarda, jer imamo iskustva o 95% dobrovoljno vakcinisanih bebca iz EU. Dakle zašto nemamo iste standarde u pitanju su naša deca i naša budućnost, da ih imamo i da imamo bolju edukaciju u smislu dobrovoljnog vakcinisanja onda bi i mi imali 95% dobrovoljno vakcinisanih. Zašto to nismo uradili na taj način? Mi smo nekulturne stoke? Ne nekulturno i van civilizacijskih normi jeste upravo obavezno vakcinisanje van EU standarda. Te slabije vakcine možda nigde ne mogu biti ni prodane i na šta to onda liči? Mi smo manje vredni nego francusko dete? Ako ovde nije novac u igri a onda šta je u igri? Tacno je da postoje kvalitetnije vackine. I meni su predloene kada sam vakcinisao klinca pre 5 godina. Ali ja sam trazio da mi se objasni zasto uopste postoje vakcine koje su kvlaitetnije i zasto po zakonu u startu ne dobijamo te kvalitetne. Vakcine jesu kvalitetnije u smislu sto su daleko bolje od domacih jer kod njih ne postoje nikakve reakcije. Domace vakcine su starije generacije (ajde?) i nizeg su kvaliteta sto NE ZNACI da su opasne po decu nego da je veca verovatnoca da ce dete da- dobije crvenilo oko uboda ili temperaturu. Takodje sam dobio informaciju da te kvalitetnije vakcine u okolnim zemljama daju kao drzavne a da samo mi kasnimo sa njihovim uvodjenjem. U tom trenutku kao drzavnu te strane vakcine su davale i makedonija i albanija i bugarska npr. Tako da problem kod nekvalitetnih vakcina ne treba trtziti u "Stranim farma kompanijama" nego u nesposobnosti domacih vlasti. Druga stvar koju je neophodno reci, (jer svetlani treba dati sto veci post koji nece procitati) je da je Srbija brzo nakon toga i sama pocela, kao drzavne vakcine da daje te ISTE TE koje nasi susedi koriste odavno i koje se koriste i u evropi. Te mantre o koriscenju nerazvijenih zemalja kao poligonu za testiranje vakcina spadaju u grupu ideja o ravnoj zemlji- stvarno treba da budes BiiiiP pa da poverujes u takvu uvredu za inteligenciju.... A za vas koji ste i dalje ubedjeni da ste raskrinkali mafiju koja se vodi samo finansijkom dobiti pre negeo brigom o zdravlju, moram da ponovim- daleko je veca zarada od lecenja teskih bolesti nego od obavezne vakcine koja kosta 20-30e...Ja mislim da Grand kafa ostvari veci profit u toku godine od proizvodjaca vakcina... Ako vas teorije zavere uzbudjuju, razmisljajte o tome da ste i VI zrtva teroije zavere o unistenju ljudi zarad profita jer je farmkomafija pronasla nacin kako da vas izmanipulise da prestanete da koristite vakcine ne bi li poceli da se masovno razboljevate a oni da ulete kao spasioci sa svojim skupim lekovima... Paradoksologija and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Samo malo, ne možemo sada ovde razgovarati o ozbiljnim stvarima na ovakav način. Dakle ima smisla, ja imam dva bebca koje sam uredno vakcinisao ali nisam koristio te obavezne vakcine nego sam nabavio u svom trošku francuske vakcine. Dakle hoću da čujem sve u vezi ove teme i ne bi trebalo da diskreditujemo nikoga na ovakav način, pogotovo što ponavljam imam iskustva koja idu u prilog svetlane. Dakle o nikakvom baš malom perici se ovde ne radi! A tebi zvuci, ono bas, moguce da neka firma koristi nerazvineje zemlje za testiranje vakcina, iako za tu tvrdnju ne da ne postoje dokazi nego se iz avijona vidi da je izmisljotina. U sred evrope? Dok svi to mirno gledaju i nikoga nije briga? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Meni je zanimljivo i to da kad odeš da vakcinišeš bebca, obavezno dobiješ informaciju i o postojanju francuskih stranih vakcina, koje su se pokazale mnogo bolje. E sada to je bilo pre 4 godine,pa mi sve ovo poprilično može ličiti na varjantu, da si obavešten o boljoj vakcini i niko te nije "primoravao" da koristiš vakcine koje su slabijeg kvaliteta. Мени личи на варијанту да доктор/докторка ради у талу са фармацеутском кућом која дистрибуира те вакцине, које су скупље. Пре пар година, ортак ми причао како је био код докторке која му је преписала сируп, страни, много скупљи од наше варијанте. Оде човек у апотеку, тражи то, апотекарка му каже "Имамо то, али узмите ово наше, упола јефтиније, а потпуно исти ефекти". Ортак се бринуо, ипак дете у питању, узме скупљу варијанту. Кад је следећу пут дошао код докторке, обратио пажњу и видео блокче те фармацеутске компаније по ком је лекарка жврљала. А после сам упознао лика који ради за фармацеутску компанију, иде код лекара и нуди промоције робе. За лекаре организују бесплатне семинаре, плаћају им "стручна усавршавања", организују промоције својих лекова, а незванично и нуде проценат од преписаних лекова које они дистрибуирају (а то се договоре тако што ће у близини те и те болнице да буде само једна апотека која дистрибуира њихове производе, па ће да се зна тачно колико је ко преписао, један од начина). Значи, има манипулација колико год хоћеш, али све те манипулације, колико је мени познато, иду дотле да лекар препоручи један лек уместо другог. Што је исто катастрофа, јер значи да га баш брга за интерес пацијента, али не значи да ће лекар да иде дотле да неког свесно отрује, него само дотле да понуди скупљу алтернативу. Али и јефтинија је прошла све тестове да би уопште добила лиценцу и нашла се у апотеци. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Мани личи на варијанту да доктор/докторка ради у талу са фармацеутском кућом која дистрибуира те вакцине, које су скупље. Пре пар година, ортак ми причао како је био код докторке која му је преписала сируп, страни, много скупљи од наше варијанте. Оде човек у апотеку, тражи то, апотекарка му каже "Имамо то, али узмите ово наше, упола јефтиније, а потпуно исти ефекти". Ортак се бринуо, ипак дете у питању, узме скупљу варијанту. Кад је следећу пут дошао код докторке, обратио пажњу и видео блокче те фармацеутске компаније по ком је лекарка жврљала. А после сам упознао лика који ради за фармацеутску компанију, иде код лекара и нуди промоције робе. За лекаре организују бесплатне семинаре, плаћају им "стручна усавршавања", организују промоције својих лекова, а незванично и нуде проценат од преписаних лекова које они дистрибуирају (а то се договоре тако што ће у близини те и те болнице да буде само једна апотека која дистрибуира њихове производе, па ће да се зна тачно колико је ко преписао, један од начина). Значи, има манипулација колико год хоћеш, али све те манипулације, колико је мени познато, иду дотле да лекар препоручи један лек уместо другог. Што је исто катастрофа, јер значи да га баш брга за интерес пацијента, али не значи да ће лекар да иде дотле да неког свесно отрује, него само дотле да понуди скупљу алтернативу. Али и јефтинија је прошла све тестове да би уопште добила лиценцу и нашла се у апотеци. Da, ja ne mogu ništa da tvrdim, pišem iz svog vlastitog iskustva i pitam se. Meni je ovo jako bitna stvar. Hemja je čudo, nije više samo stvar boljeg ukusa a ne dejstva. Ovde je ipak stvar dejstva, pretpostavljam da te vakcine koje mi imamo, oni nigde ne mogu da ih prodaju, dakle onda prisila dodje u neku ruku fašizam. Vidi ako država odluči da svi građani moraju imati auto, onda ne sme da im nudi dobro očuvane polovnjake, već moraju biti u sigurnosnom i tehničkom standardu novih automobila. itd.... Dakle pitanje nije baš tako jednostavno i prosto jer se radi o zakonskoj obavezi. nadam se da nije ovo: Da dodam, ja sam svoju decu dobrovoljno vakcinisao francuskim vakcinama, dakle neću da mi neko odvede temu u da li je savremena medicina dobra ili ne. Naravno da je dobra i Bogom nadahnuta. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 A tebi zvuci, ono bas, moguce da neka firma koristi nerazvineje zemlje za testiranje vakcina, iako za tu tvrdnju ne da ne postoje dokazi nego se iz avijona vidi da je izmisljotina. U sred evrope? Dok svi to mirno gledaju i nikoga nije briga? Naravno, da i ako postoji manipulacija, računaju i te kako na tebe i tebi sličnim. (čuvari vremena) Dakle da se ja malo opet zapitam, zašto nemamo vakcine iz EU? I to usred evrope? Da svi mirno gledamo i da nikoga nije briga. Ja ovde nisam govorio o testiranju i ti si mene pomešao u tom pogledu sa nekim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Tacno je da postoje kvalitetnije vackine. I meni su predloene kada sam vakcinisao klinca pre 5 godina. Ali ja sam trazio da mi se objasni zasto uopste postoje vakcine koje su kvlaitetnije i zasto po zakonu u startu ne dobijamo te kvalitetne. Vakcine jesu kvalitetnije u smislu sto su daleko bolje od domacih jer kod njih ne postoje nikakve reakcije. Domace vakcine su starije generacije (ajde?) i nizeg su kvaliteta sto NE ZNACI da su opasne po decu nego da je veca verovatnoca da ce dete da- dobije crvenilo oko uboda ili temperaturu. I na kraju koju si vakcinu odabrao? Francusku ili domaću? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Samo malo, ne možemo sada ovde razgovarati o ozbiljnim stvarima na ovakav način. Dakle ima smisla, ja imam dva bebca koje sam uredno vakcinisao ali nisam koristio te obavezne vakcine nego sam nabavio u svom trošku francuske vakcine. Dakle hoću da čujem sve u vezi ove teme i ne bi trebalo da diskreditujemo nikoga na ovakav način, pogotovo što ponavljam imam iskustva koja idu u prilog svetlane. Dakle o nikakvom baš malom perici se ovde ne radi! Pa upravo sam i tražio da razgovaramo o ozbiljnim stvarima na ozbiljan način a ne na "kako mali Perica zamišlja" način i ne diskreditujem nikog, niti sam bilo kome bilo šta branio da priča... samo hajde da razlikujemo ozbiljnu priču od "ja nemam pojma kako to sve uopšte funkcioniše ali mi je dovoljno da znam da su farmaceutske kompanije zle i pohlepne da bi pričao da se u Srbiji eksperimentiše na ljudima". Takođe, ti nemaš iskustva koja idu u prilog Svetlanine poruke koju sam komentarisao, imaš dijametralno suprotno iskustvo. Njena priča se svodi na to da se ovde ljudima daju neproverene vakcine stranih kompanija. Tvoja priča se svodi na to da se ovde ljudima daju lošije domaće vakcine umesto boljih stranih vakcina. Dakle, upravo suprotne priče. Inače, što se tiče tvoje priče, ne razumem te. Odakle ti ideja da je država dužna da ti na osnovu socijalnog osiguranja obezbedi apsolutno najbolju moguću zdravstvenu zaštitu tj. da umesto dobre a jeftinije vakcine mora da kupi bolju i skuplju? Imaš besplatno dobru vakcinu, ako hoćeš bolju od nje imaš mogućnost da je kupiš. Pri čemu, ovde država (po mom mišljenju protivustavno) ograničava cene proizvođačima i marže apotekama i za one lekove koji ne idu na recept. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Inače, što se tiče tvoje priče, ne razumem te. Odakle ti ideja da je država dužna da ti na osnovu socijalnog osiguranja obezbedi apsolutno najbolju moguću zdravstvenu zaštitu tj. da umesto dobre a jeftinije vakcine mora da kupi bolju i skuplju? Imaš besplatno dobru vakcinu, ako hoćeš bolju od nje imaš mogućnost da je kupiš Uz dužno poštovanje tvoje ličnosti ali ovo što si sada napisao jeste jedan neverovatan kriminal koji se odvija pred mojim očima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Uz dužno poštovanje tvoje ličnosti ali ovo što si sada napisao jeste jedan neverovatan kriminal koji se odvija pred mojim očima. Šta je kriminal koji se odvija pred tvojim očima? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Šta je kriminal koji se odvija pred tvojim očima? Ne vredi da ti objašnjavam nemamo istu svest u ovom pitanju. Ako država zakonom uvede, da svaki građanin ove zemlje mora da poseduje i vozi automobil, onda je dužna, da poštuje veće standarde, odnosno ne sme dozvoliti da umesto standarda jednog novog i sigurnog automobila, dobiješ dobrog polovnjaka, koji je složićeš se u svim aspektima nesigurniji. Ali mislim da ćeš to ti sada pročitati i bukvalizovati svaki dalji razgovor. U medicini ima materijala, koji je dobar ali ne dovoljno standarizovan za ove uslove u kojima se danas nalazimo razlika izmedju standarda nove vakcine i ove koju mi imamo je kao razlika između polovnog i novog automobila. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука