Grizzly Adams Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Nije dokazano, u tome je stvar, i ne zna se jos kako bi libertarijanske ideje radile na nivou drzave jer jos nigdje nisu implementirane na takav nacin. Samim tim sto nisu dosad implementirane, govori u prilog tome da dustvo ne prihvata takve ideje jer nisu realne. Inace mogli bi smo pomisliti da postoji nekakva globalna zavjera koja sprecava da se to ostvari. Шта ту није релно? Наравно да су реалне. Као што сам лепо написао - свуда где су ти принципи бар делимично имплементирани дали су изузетне резултате. Слободно тржиште јесте добрим делом имплементирано на западу, у земљама које зато зовемо "капиталистичке" и резултати су очигледни. Ronald је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Nije dokazano, u tome je stvar, i ne zna se jos kako bi libertarijanske ideje radile na nivou drzave jer jos nigdje nisu implementirane na takav nacin. Samim tim sto nisu dosad implementirane, govori u prilog tome da dustvo ne prihvata takve ideje jer nisu realne. Inace mogli bi smo pomisliti da postoji nekakva globalna zavjera koja sprecava da se to ostvari. Ali te ideje se tek u poslednje vrijeme sire internetom ranije nisu ni bile poznate uopste. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Принцип није "морамо сад одма да укинемо све регулације или пропаде свет". Принцип је - што мање регулација, што већа слобода у међуљудским односима, то ће друштво бити економски ефикасније. И то не да је доказано, него и највећи противници те идеје тешка срца признају да је исправна. Јер су резултати толико очигледни да се виде из Космоса. Дословно. Аурор and Ronald је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Принцип није "морамо сад одма да укинемо све регулације или пропаде свет". Принцип је - што мање регулација, што већа слобода у међуљудским односима, то ће друштво бити економски ефикасније. И то не да је доказано, него и највећи противници те идеје тешка срца признају да је исправна. Јер су резултати толико очигледни да се виде из Космоса. Дословно. Postepeno ukidati, pa normalno, nije mi jasno zasto ljudi odmah skoce I uhvate se za neku krajnost. Izgleda da su to posledice komunizma, na koje niko nije imun:-) Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Ма неће да се потруде да разумеју него смисле неку своју карикатуру и онда то критикују. Још се људи често плаше да их неко случајно не сврста у неку "екстремну групу", па се онда бране на тај начин. А то не ваља, јер сам себе затвориш за идеје које су можда добре. Видео сам људе који су читав живот све избегавали само да случајно не буду "ово или оно" и на крају су постали - ништа. Осим тога, треба да будеш довољно храбар да те баш брига у коју групу те неко сврстава, његов проблем. Мене овде сматрају за некаквог "либертаријанца" и шта ти ја знам. Ја себе не сматрам, нити сам "члан" било чега. Једноставно сам у животу отворен за све идеје, сваку преиспитам, уложим труд да разумем, па онда прихватим оно што сам закључим да је добро. Тако сам постао хришћанин, онда сам прихватио неке економске и филозофске идеје, многе ствари у животу. А и даље сам само ЈА. Нисам никакав "изиста", нити прихватам етикете. Ronald, -Владимир-, cloudking and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 - Е б'ате, јеси видо оне што нам лепе етикете? Неће да чују шта причамо, него нас одма сврставају у неки -изам. - Ма видо сам, б'ате. Комунизам је то, тешко се лечи... Avocado, RYLAH, Grizzly Adams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Ма неће да се потруде да разумеју него смисле неку своју карикатуру и онда то критикују. Још се људи често плаше да их неко случајно не сврста у неку "екстремну групу", па се онда бране на тај начин. А то не ваља, јер сам себе затвориш за идеје које су можда добре. Видео сам људе који су читав живот све избегавали само да случајно не буду "ово или оно" и на крају су постали - ништа. Осим тога, треба да будеш довољно храбар да те баш брига у коју групу те неко сврстава, његов проблем. Мене овде сматрају за некаквог "либертаријанца" и шта ти ја знам. Ја себе не сматрам, нити сам "члан" било чега. Једноставно сам у животу отворен за све идеје, сваку преиспитам, уложим труд да разумем, па онда прихватим оно што сам закључим да је добро. Тако сам постао хришћанин, онда сам прихватио неке економске и филозофске идеје, многе ствари у животу. А и даље сам само ЈА. Нисам никакав "изиста", нити прихватам етикете. Koristis neke politike I filozofske ideje kao osnovu, na kojoj ces dalje razvijati svoja gledista na odredjene probleme u drustvu. Svemu prilaziti kriticki. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Istu takvu pricu iznose i komunisti. А ово је најтрагичније кад неко каже... Илустрација до каквих контрадикторности може да доведе та "игра неутралности". Значи, са једне стране имаш људе који те поробе и силом наметну да живиш онако како они кажу, а са друге стране људе који би дали живот да одбране твоје право да живиш како сам желиш и одлучиш - макар се и не слагали са твојим одлукама. И то је "иста прича"... никакве разлике нема... сто му громова... Ronald је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Дошао на право задњу страницу о вакцинама а тамо либертаријанизам. Како вам успева? Grizzly Adams, GeniusAtWork, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Дошао на право задњу страницу о вакцинама а тамо либертаријанизам. Како вам успева? Па дискусија ти иде одприлике овако. Јави се Гризли као сви нормални форумаши да каже своје мишљење о насилној вакцинацији, па овако како је скроман и стидљив, тихо промуца - "ја сам против". А онда крену љутити одговори типа: 1. Ти хоћеш да сви поумиру од вариоле! 2. Хоћеш децу да затвориш у руднике да раде по 12 сати дневно! 3. Хоћеш да болесни умиру по улицама док се ти чвариш по плажама! 4. Хоћеш да сиромашни умиру од глади док им се богаташи смеју из лимузина! 5. ... (већ видиш шему) - "Ма нећу бре људи, само мислим да не мора силом... људи смо, цивилизовани..." 6. Ћути барабо! Ти си беше онај либратијанац!? - Ма нисам бре, хришћанин сам човек... 7. Ви сте бре исти ко комунисти! Улази у камион! - Само тетки да однесем лек... Paradoksologija and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 - Е б'ате, јеси видо оне што нам лепе етикете? Неће да чују шта причамо, него нас одма сврставају у неки -изам. - Ма видо сам, б'ате. Комунизам је то, тешко се лечи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Већ сто пута виђено Чуди ме да имаш снаге за још једну рунду. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Што рече наш велики филозоф Роки Балбоа: “It Ain’t How Hard You Hit…It’s How Hard You Can Get Hit and Keep Moving Forward. It's About How Much You Can Take And Keep Moving Forward!” Јанко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 И Роки је оматорио, а камо ли нећемо ми... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Шта је бре ово, Звоне кука да је жртва и како га нико не воли?! Шта је следеће, Плутон се учланио у СНС, а Парадоксологија на штиклама спремила и сервирала мужу вечеру? Сад озбиљно, проблем је конкретна ствар - вакцинација. Дакле не принципи, већ врло конкретна примена тих принципа на вакцинацију и спречавање заразних болести, о којима имамо сасвим довољно веома чврсто заснованог научног знања за доношење рационалних одлука. Већина људи, укључујући и мене, сматра да ту принцип апсолутне слободе не може да функционише. Ретко ко је на овој теми доводио у питање сам принцип и тежњу ка њему. А либертаријанци су споменути у контексту инсистирања за апсолутном применом тих принципа, чак и у случају вакцинације, па се тек после тема раширила на феудализам, али то је ЖРУ. Јефимија Крунић, Grizzly Adams, Јанко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука