Дидим Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Људи из струке поготово медицинске наравно да неће скакати себи у стомак и ризиковати губитак посла.Када им је добро зашто би пишали уз ветар. Неко ко има плату 50,60 или више хиљада у Србији, њега више ништа не интересује од тога, сем где ће паре најбоље потрошити /уложити/ Управо то је оно што ме брине. Људима је савршено "логично" да од 20 или 50 хиљада стручњака не може да се нађе њих 50 који ће стати у одбрану лекарске етике због страха од отказа, већ ће направити колективну заверу против читаве нације, али зато ће твитераши и фејсбукаши од са 40 хиљада плате без проблема открити ту заверу. Заверу која је толико јака да држи под контролом и у страху једну ВМА, КЦ у Новом Саду, Медицински факултет у Београду и Новом Саду и целу приватну праксу, а није у стању да ућутка неке писце памфлета против вакцинације. Та логика је страшна. Свако од нас познаје бар једног лекара, такве ствари да су истините могле би да се кажу и усмено, али их нико не говори. Вера у такве ствари и да је тако нешто могуће више личи на делузију и социјалну параноју него на нормалну грађанску свест. Ми смо имали једну аферу са вакцинама које су скупо плаћене и око којих се вртео крупан капитал и моћни политичари (оно за свињски грип) где се чак и преко ТВ Дневника позивало на вакцинацију, али су лекарска и стручна јавност одмах изашли са оценом да је та вакцина непотребна и да носи више ризика него користи. Плутон, Justin Waters and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Не знам откуд ти то................ Стварно не знам одакле ми Није проблем примити вакцину.Проблем је чију и какву . Зашто да више будемо испитни полигон развијених земаља. У том грму лежи зец и то је суштина проблема. На нама пробају, виде реакције ...........па ако иде........ако су нус ефекти занемарљиви......користе и они................. јел треба да наставим да те цитирам да би дошли до тога одакле ми ? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Знам их многе и неки су ми добри пријатељи.............па баш зато и причам из прве руке................ Те неке које и лично знам....................увек ми препоруче онако на увце нешто од алтернативне медицине...........оно није да не смеју и да им неко брани..............него ето ............тако............више онако.......... Једна од баш добрих мојих пријатеља је лекар ................. Odavde. Lekari navode na vakcinaciju jer su deo zavere; ali dobri prijatelji na uvce šapnu nešto od alternativne medicine. Kontekst je jasan. Jedino si ti nešto drugo izgleda stavila - bez ikakvog opravdanja - u kontekst teme o kojoj pričamo. A tema su ozbiljne bolesti trenutno još uvek delimično iskorenjene vakcinacijom - ko zna dokle i u kojoj meri dok ima teoretičara zavere. Плутон, Снежана and feeble је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Сви ви што сте против вакцина радите за антивакцерску мафију која има план да смањи популацију! Човек Жоја, RYLAH and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Стварно не знам одакле ми јел треба да наставим да те цитирам да би дошли до тога одакле ми ? Рекла сам већ да сам направила дигресију на тему, везано за алтернативу. А што си ти повезала вакцине и алтернативу.............и то пришила / додала мени / ....................питај себе.............. Мени је јасно..................... Постић да се не понављам................три четири реда горе. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 ...............Ми смо имали једну аферу са вакцинама које су скупо плаћене и око којих се вртео крупан капитал и моћни политичари (оно за свињски грип) где се чак и преко ТВ Дневника позивало на вакцинацију, али су лекарска и стручна јавност одмах изашли са оценом да је та вакцина непотребна и да носи више ризика него користи. апсолутно тачно. ова под-тема је мала дигресија, али вреди поменути: неко веома моћан је прогурао хистерију у вези свињског и птичијег грипа по скоро целом свету. то није могла само једна фарм.кућа, већ су у питању многи медији. то је делимично раскринкано пар година касније, али се о томе није много писало. фокус јавности се изгубио, тако да је мало ко схватио размере преваре. /////// ово наравно нема везе са оправданом вакцинацијом против одређених опаких заразних болести /////// Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 @Мирослав Ј. да ли је могуће да постоји тема у којој се слажем с тобом? хвала тетки педијатру која је ауторитет! Paradoksologija and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Odavde. Lekari navode na vakcinaciju jer su deo zavere; ali dobri prijatelji na uvce šapnu nešto od alternativne medicine. Kontekst je jasan. Jedino si ti nešto drugo izgleda stavila - bez ikakvog opravdanja - u kontekst teme o kojoj pričamo. A tema su ozbiljne bolesti trenutno još uvek delimično iskorenjene vakcinacijom - ko zna dokle i u kojoj meri dok ima teoretičara zavere. Опет си Парадоксална, осмислила шта ја мислим...................................... Истумбала моје речи......наводе, и конструисала оно што мислиш да сам ја хтела да кажем.................. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 I kako se alternativno leče difterija, dečija paraliza, veliki kašalj, rubeole, tuberkuloza, hepatitis B, zauške? Umre se. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Знам их многе и неки су ми добри пријатељи.............па баш зато и причам из прве руке................ Те неке које и лично знам....................увек ми препоруче онако на увце нешто од алтернативне медицине...........оно није да не смеју и да им неко брани..............него ето ............тако............више онако.......... Једна од баш добрих мојих пријатеља је лекар ................. Само пази шта подразумеваш под алтернативном медицином. Ако мислиш на биљне препарате, чајеве, биљне тинктуре, јапанске печурке и сл., то одавно није алтернативна медицина већ испитане ствари. Нпр. чајеви инстута "Јосиф Панчић", као и шведен-битер и други препарати, продају се на рафовима апотека. Алтернативна медицина су биоенергија, акупунктура, киропрактика, тајни мелеми травара и сл. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 За то први пут чујем од тебе, да те болести, алтернативна лечи................али зато холестерол скида алтернативни лек од белог лука и лимуна....... Znas gde je razlika? Sto doktori svoje tvrdnje potkrepljuju analizama, definicijama i teorijom. Ajmo ovaj tvoj primer. Holesterol. Doktor ce mi reci da se visok holesterol najadekvatnije skida promenom nacina zivota. Ja pitam kako to? A onda mi on objasni sta je to holesterol, zasto se pojavljuje, gde se pojavljuje od cega je napravljen i ZASTO ga zdrav zivot i ishrana unistavaju. Ako pitam tebe i tvoju doktorku da mi objasnite KAKO limun i beli luk smanjuju holesterol... kakav cu odgovor da dobijem? Mozes li mi dati ista sto makar izdaleka izgleda kao objasnjenje delotvornosti tog leka? A allternativna medicina je u 99% slucajeva izmisljena zvbog lenjosti. Skidanje holesterola promenom nacina zivota je tesko i zahteva ogromna odricanja i napore... ali zato krckas beli lukac i limun i boli te uvce. Sedis uvece u fotelji krkas przena krilca dok gledas Dekstera, i na kraju samo stučeš limunadu i lukac i osecas kako sav holesterol prosto odlazi iz tebe... u vasionu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Светлана, једно питање (крајње добронамерно): У Југославији је 1972. локално избила епидемија вариоле вере за коју се сматрало да је искорењена и против које људи нису били вакцинисани. Иако је била локализована и спречено њено ширење (свега 175 људи је било заражено), била је обавезна колективна вакцинација и то вакцином за коју је доказано била забележена мала могућност одређеног броја нежељених ефеката и која је остављала широк ожиљак на надлактици, који су смели да проверавају чак и полицајци на улици и приводе на обавезну вакцинацију. Не знам да ли си генерација која то памти, али ако јеси, да ли си се тад позивала на право да одбијеш медицински третман? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 USTAV REPUBLIKE SRBIJE ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006) Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta Član 25 Fizički i psihički integritet je nepovrediv. Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka. Pravo na obrazovanje Član 71 Svako ima pravo na obrazovanje. Osnovno obrazovanje je obavezno i besplatno, a srednje obrazovanje je besplatno. Svi građani imaju, pod jednakim uslovima, pristup visokoškolskom obrazovanju. Republika Srbija omogućuje uspešnim i nadarenim učenicima slabijeg imovnog stanja besplatno visokoškolsko obrazovanje, u skladu sa zakonom. Osnivanje škola i univerziteta uređuje se zakonom. http://paragraf.rs/propisi/ustav_republike_srbije.html Da ne citiram sve, evo samo ovaj tvoj post nema AMA BAS nikakve veze sa vakcinacijama. Ne razumem zasto sve ovo radis? Jel te farmakomafija placa da siris paniku kako bi se sto manje ljudi vakcinisalo kako bi oni zgrnuli lovu od lecenja izlecivih bolesti? Jel to? Ajd priznaj lepo i Rylah ce ti oprostiti sto te tukao... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Мислим да се нама црно пише. Сад гледам по фејсу, сви су запенили око вакцинација, ударна тема данима...позиви на револуцију, отпор, завере на све стране, трују нас, не дамо децу, итд. Већина људи које познајем, доста њих су и поприлично образовани (чак су неки и професори на факултетима). Нису страначки острашћени, нормални људи што би се рекло. Тако да...не знам шта да кажем. Плутон, RYLAH, cloudking and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 27, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2016 Светлана, једно питање (крајње добронамерно): У Југославији је 1972. локално избила епидемија вариоле вере за коју се сматрало да је искорењена и против које људи нису били вакцинисани. Иако је била локализована и спречено њено ширење (свега 175 људи је било заражено), била је обавезна колективна вакцинација и то вакцином за коју је доказано била забележена мала могућност одређеног броја нежељених ефеката. И то вакцином која је остављала широк ожиљак на надлактици, који су смели да проверавају чак и полицајци на улици и приводе на обавезну вакцинацију. Не знам да ли си генерација која то памти, али ако јеси, да ли си се тад позивала на право да одбијеш медицински третман? Najveci neprijatelj vakcinama je njihova delotvornost. Toliko su dobro delovale na civilizaciju da se danas i ne secamo boelsti koje su kosile i desetkovale populacije. Bas zato sto ih se ne secamo nemamo odnos prema toma koliko su opasne pa danas sebi dajemo za pravo da lupamo gluposti o tome kako vakcine nisu nista dobro donele. Zato je ovja tvoj primer sa variolom dobar. Izbila epidemija i svi su panicno potrcali da se vakcinisu. Mani nezeljena dejstva, bolest je pred vratima nema se vremena za filozofiranje, bodi! Zato sam i ja skoro pomenuo vakcinu protiv raka... ili HIV-a. Kada bi se takva vakcina desila, antivakceri bi zakrcili bolnice da je prime... bolelo bi ih uvo za nezeljena dejstva... Medjutim ono sto ne valja je sto ce ponovo za 50 godina, drustvo koje ne poznaje bolest koja se zove rak, da iznedri novu generaciju pametnjakovica koji ce pozivati na bojkot vakcine protiv raka... garantujem... zivi bili pa videli... Paradoksologija and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука