Гости Guest Написано Април 28, 2015 Гости Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Мислим да нисам добио одговор да ли данас негде у православљу постоји институција хороепископа или сеоских владика? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Моје незнање сте протумачили као мржњу. Хвала вам на томе. Не знам само по ком основу га и даље зовете владиком, јер то није више. Судите неком ком очи нисте видели, а овамо позивате на одговорност. Ако, тако се понашају истински хришћани. Браво! Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Моје незнање сте протумачили као мржњу. Хвала вам на томе. Не знам само по ком основу га и даље зовете владиком, јер то није више. Судите неком ком очи нисте видели, а овамо позивате на одговорност. Ако, тако се понашају истински хришћани. Браво! Сад кад си модератор мораш да се навикнеш на строжије погледе на тебе, тако то иде. Нека те утеше ове речи: А Исус им рече: нигдје није пророк без части до у постојбини својој и међу родбином и у дому своме. (По Марку 6, 4) Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Знам то. ал као хајд да им гледам кроз прсте. Не знам да ли сте свесни који је следећи корак Синода у Марковом случају. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Има ли какве користи од подсмеха? Нема. А од бриге? Па нема. Оставимо Богу управљање Васељеном. Драгана Милошевић and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 шта ће ми уопште Ја..... 8086.gif ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 A voleo bih tvoj stav po pitanju zasto je to tako Ne bih se drznuo da olako dajem izjave na ovu temu. Možda zato što ti koji sisaju dve majke (kao ono umijato jagnje) u jednoj strani (artemix i obeliks) nalaze zadovoljenje potrebe da se primaju na staro, drevno, svetosavsko, bahato i tvrdoglavo, kanonsko, neotesano itd. sve u tom smislu (začinjeno dverima) što pomenuta duhovnost ovaploćuje. Sa druge strane u SPC vide čovečansku a ne bogočovečansku instituciju ali su kanda neki od njih po navici ili zbog ljudi vezani za neke od svojih hramova, popova itd. sve u tom smislu... pojma nemam, patologija je to koja smrdi od glave preko medjunožja pa sve do patika Лазар Нешић, Јефимија Крунић, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Мислим да нисам добио одговор да ли данас негде у православљу постоји институција хороепископа или сеоских владика? Ниђе, мислим да нема баш нигде! Иначе, баш су испрозивали ЖРУ ових дана на оној ниховој ФБ страни: подкачили чак и Џесику @@JESSY, Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Avatar ti je hit ! nana, Плутон, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Хвала! Ипак, није тако неодољив као ти : ) nana је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Ниђе, мислим да нема баш нигде! Иначе, баш су испрозивали ЖРУ ових дана на оној ниховој ФБ страни: подкачили чак и Џесику @@JESSY, A da li ima nedje vladike da kaze da se njegova eparhija prostire na citavu vaseljenu - svet? :fmqmtx: To je izjavio bivsi vladika rasko-prizrenski Artemije. Ima i na youtube. Dakle, papomisleci "vladika" par exellence Nema sta, stvarno su cirkus! Habemus Papam!!! Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 I tzv. vikarni episkop je nonsens ako cemo pravo! Лазар Нешић, Zoran Đurović and Ламех је реаговао/ла на ово 3 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Мислим да нисам добио одговор да ли данас негде у православљу постоји институција хороепископа или сеоских владика? Кипарска Православна Архиепископија има хорепископи. Е сада да ли су заиста хороепископи (сеоски епископи) или су викарни не знам. Знамо да хороепископи су се постављали за да може да се служи света лиругија и по села, а не само у градове. Данас и свештеник у име свога епископа може да служи света литургија. Благовесник and feeble је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Е сада да ли су заиста хороепископи (сеоски епископи) или су викарни не знам Vikari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Иначе, баш су испрозивали ЖРУ ових дана на оној ниховој ФБ страни: подкачили чак и Џесику @JESSY, https://sr-rs.facebook.com/pages/%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%98%D0%9D%D0%90-%D0%88%D0%95-%D0%A1%D0%90%D0%9C%D0%9E-%D0%88%D0%95%D0%94%D0%9D%D0%90-%D0%92%D0%9B%D0%90%D0%94%D0%98%D0%9A%D0%90-%D0%90%D0%A0%D0%A2%D0%95%D0%9C%D0%98%D0%88%D0%95/93589526605 Недуго после форумских заташкивања, али и негодовања због "дирања у највеће чудо у женском монаштву"(Јessy-форумска београдска новотарка која сања да се замонаши, али ако би постала ђакониса тог момента), ) ) ) odsada da mi se obracate sa "djakonisa"... w.a.mozart, Јефимија Крунић, Лазар Нешић and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука