Jump to content

Заборављени и напуштени јунаци отаџбине

Оцени ову тему

Препоручена порука

Darko Stanojevic <[email protected]>

коме: predstavkegrad.

ЈА ВАС МОЛИМ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ОД 2002 НЕМАМ НИКАКВА ПРИМАЊА У СПОРУ САМ СА МИНИСТАРСТВОМ ОДБРАНЕ ИМАМ ДВЕ ПРЕСУДЕ У МОЈУ КОРИСТ АЛИ ОНИ УВЕК СЕ ЖАЛЕ БИЛО ЈЕ ЗАКАЗАНО РОЧИШТЕ ЗА 06.04 ОДЛОЖЕНО ЈЕ ЈЕР МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ НИЈЕ УРУЧЕН ПОЗИВ НОВО РОЧИШТЕ ЈЕ ЗАКАЗАНО ЗА 22.06 ИСТИ ПРОБЛЕМ ОДЛОЖЕНО ЈЕ ЗА 13.10 ЈА СУД НЕ КРИВИМ ВЕЋ МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ЈА ВАС МОЛИМ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ЈЕР ОВАКО ВИШЕ НЕ МОГУ ЗА МОЈ РОЂЕНДАН ИМАО САМ ЈАКО ПУНО НАПАДА ЕПИЛЕПСИЈЕ ПРЕБАЧЕН САМ У БЕОГРАД У БОЛНИЦУ И ТАМО У ЧЕКАОНИЦИ ИМАО САМ 7 НАПАДА ДОКТОР МИ КАЖЕ ДА МИ ЛЕКОВИ ВИШЕ НЕ МОГУ ПОМОЋИ ДА МОРАМ ДА СЕ ОПЕРИШЕМ ЖИВИМ СА ОЦЕМ У ЈЕДНОЈ ТРОШНОЈ КУЋИ САМО ШТО СЕ НЕ СРУШИ БЕЗ ХИГИЈЕНСКИХ УСЛОВА !!!

БРОЈ ПРЕДМЕТА: П-14891/2014

ПРИЛАЖЕМ:

ПРВОСТЕПЕНУ ПРЕСУДУ.

НАЛАЗ СУДСКОГ ВЕШТАКА 

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

МИН ОДБРАНЕ УПРАВА ЗА ВОЈНО ЗДРАСТВО ПОНОВО СУ МИ ИЗДАЛИ ПОТВРДУ АЛИ ФОНД ,,СОВО" НЕ ЖЕЛИ ДА МИ ИЗДА НОВУ ЗДРАСТВЕНУ КЊИЖИЦУ МАЛТЕ НЕ СКОРО СВАКИ ДАН ИМАМ НАПАДЕ...

post-17495-0-40264300-1437739184_thumb.j

СКОРО СВАКИ ДАН ИМАМ НАПАДЕ НЕ МОГУ ДА ОПИШЕМ КАКО СЕ ОСЕЋАМ АЛИ ШТА ДА РАДИМ ТО ЈЕ МОЈ КРСТ!!!post-17495-0-30630800-1437739254_thumb.j

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Кабинет председника је послао одговор Дарку. Рекли су да су његову молбу проследили Високом савету судства. Дарко је захвалан на свакој помоћи, али ипак његов проблем није са судом, он ниједну примедбу нема на досадашње поступање суда већ на понашање Министарства одбране које већ више од деценије нема слуха за његов проблем, већ наставља да води спор.

Одговор кабинета:

odgovor-predsednika.jpg

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

РВИ Иван Матузовић тренутно има потребе и за храном, гардеробом, средствима за хигијену и лековима.

Отворен је рачун у поштанској штедионици:

IBAN
Poštanska štedionica a.d. Beograd

rs35200000010703351338

Ivan Matuzović

Cara Lazara 37, Pančevo

sbporsbgxxx
Postal Savings Bank
Kraljice Marije 3, Beograd

(instructions for euro transfer)

Подели на овим сајтовима

20150820090200.jpg

Дарку нажалост синоћ, као и скоро па свакодневно, није било добро... Помолимо се за њега.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Дарку је рочиште било заказано за 13. октобар, тада померено за новембар, од новембра за март. Има ли ко да помогне?

post-17495-0-26692700-1447472449_thumb.j

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Јавио нам се Дарко...

Драга браћо и сестре, сада имам проблем са адвокатом. Са њим сам се договорио за 20% од судског спора и да наплати судске трошкове по завршетку судског спора. Требало је пре два месеца да се уплати судско вештачење у износу од 25.000 динара и није уплатио. Адвокат сада тражи од мене специјално овлашћење да оверим у општини, када се спор заврши, да он може да подигне сву своту новца а већ има оверен уговор да по завршетку спора наплати 20% и судске трошкове. Када 2012. донета пресуда његови трошкови су износили 297.700,00 динара. Он би да ја платим вештачење а он би све то наплатио!!!

sc6flu.jpg

@@ RYLAH, какво је твоје стручно мишљење о овој ситуацији?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Дарков адвокат је послао формулар којим би се њему на располагање дао сав новац који иначе Дарку следује. Дакле не 20%, не 30% него све!

330u1w9.jpg

Подели на овим сајтовима

Ово је пуномоћје да подигне сав новац у име Дарка, од ког ће за себе да узме трошкове поступка, а остатак да да Дарку.

Уколико му новац не би вратио, у тој хипотетичкој ситуацији би Дарко могао да тражи од адвоката свој новац.

Ово је стандардно пуномоћје на крају поступка, које је у складу са законом, јер је адвокату лакше да подигне новац и после странци да шта је њено, него да се надгорњава са странкама за свој новац.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

&amp;nbsp;

Ово је пуномоћје да подигне сав новац у име Дарка, од ког ће за себе да узме трошкове поступка, а остатак да да Дарку.

&amp;nbsp;

Уколико му новац не би вратио, у тој хипотетичкој ситуацији би Дарко могао да тражи од адвоката свој новац.

&amp;nbsp;

Ово је стандардно пуномоћје на крају поступка, које је у складу са законом, јер је адвокату лакше да подигне новац и после странци да шта је њено, него да се надгорњава са странкама за свој новац.

...ma u redu je to što se advokat osigurava,...kako se ovako formulisanim punomoćje osigurava klijent ?.....zar ne bi trebalo precizirati kolikoi u kom roku, od ukupne sume koju će podić,i mora predati Darku a koliko zadržati za sebe (makar u procentima ako ne u ciframa)?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

...ma u redu je to što se advokat osigurava,...kako se ovako formulisanim punomoćje osigurava klijent ?.....zar ne bi trebalo precizirati koliko od ukupne sume koju će podići mora pripasti Darku a koliko advokatu (makar u procentima ako ne u ciframa)?

Клијент се осигурава самом пресудом, у којој пише шта је његово, а шта адвокатово.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Darko kaže ::

Драга браћо и сестре, сада имам проблем са адвокатом. Са њим сам се договорио за 20% од судског спора и да наплати судске трошкове по завршетку судског спора. Требало је пре два месеца да се уплати судско вештачење у износу од 25.000 динара и није уплатио. Адвокат сада тражи од мене специјално овлашћење да оверим у општини, када се спор заврши, да он може да подигне сву своту новца а већ има оверен уговор да по завршетку спора наплати 20% и судске трошкове. Када 2012. донета пресуда његови трошкови су износили 297.700,00 динара. Он би да ја платим вештачење а он би све то наплатио!!!

sc6flu.jpg

A kako sagledavaš ovo predhodno što je napisao Darko, ... kakav bi savet za to mogao dati za to što Darko očigledno nema poverenja u svog advokata?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Darko kaže ::

sc6flu.jpg

A kako sagledavaš ovo predhodno što je napisao Darko, ... kakav bi savet za to mogao dati za to što Darko očigledno nema poverenja u svog advokata?

1. Уговор који су потписали не може бити достављен суду као доказ да овај има пуномоћје да наплати све ово преко свог рачуна.

2. Уплата вештачења је нормална ствар, и странка обично сноси те трошкове, сем ако се са адвокатом не договори другачије. Не знам какав је био договор између њих двојице, па не могу ни да коментаришем. Али се вештачење враћа касније уколико странка успе у спору.

3. Као што сам већ рекао, специјално овлашћење за наплату само значи да ће сав новац да прво легне на рачун адвоката, па после да се подели на начин на који су се већ договорили. То практикују сви адвокати, јер има милијарду несавесних клијената. Доста пута се дешава да клијент све наплати, па после адвокату не да онолико колико је овај зарадио, јер сматра да му је то "много", него плати адвокату колико мисли да је "адвокат заслужио". 

4. Клијента штити пресуда и уговор између њих двојице. У случају да му адвокат не исплати по том уговору, може да га пријави комори и да га тужи суду и наплатиже на крају поступка све што му овај дугује, а може да тражи и накнаду нематеријалне штете обзиром на природу онога што се овим спором тражи.

5. То што су адвокатски трошкови до сада 297.000 динара или колико већ, нема везе са Дарком, јер ће то на крају поступка све да плати страна која изгуби, и то Дарка уопште не треба ни да интересује. Трокшови су толики обзиром на предмет спора и на то шта је све адвокат у међувремену урадио. Управо због таквог става, адвокати се осигуравају, да неко од клијената не помисли да им је то "много", посебно кад друга страна плаћа. Њега треба да интересује став 2 пресуде, где пише колико се пара њему додељује, од тога 20% иде адвокату, и став 3 пресуде, где пише који му се износ трошкова признаје, да види ако је нешто плаћао да се од тога наплати, а да за остало што му се ставом 3 додели плати трошкове поступка (у ставу 1 се утврђује да је тужба основана и да се усваја тужбени захтев).

Подели на овим сајтовима

Hvala ti Ryl na ovako jasnom i sveobuhvatnom odgovoru. Čini se sada da je ova zabrinutost i sumnja u advokata proizvod one narodne "kog zmija ujede i guštera se plaši".

Neka bi Bog dao da između Darka i advokata ne bude više nikakvih naknadnih sporenja.

• Волим 1

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...