Ово име није заузето Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Једно је трпљење Хришћанско, а сасвим друго мазохизам.Ако ти себе не поштујеш, ни други те неће поштовати. И нема ни права ни разлога ни сврхе поштовати онога који себе не поштује.Ево, Маџари су ихахај откад направили овај цртаћ, просто једноставно, у 5 минута. verum est in beer, Tumaralo., Драшко and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Ако ти себе не поштујеш Како хришћанин поштује себе?Има једна прича о монаху који је дошао код брата ради поуке о смирењу. Овај скиде расу, баци је у прашину и изгази... Није баш најбоља интерпретација али смисао је ту. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Ми не можемо да утичемо на друге и ми треба да се понашамо сходно ситуацији .. Некада је немогуће испоштовати до краја све ,али треба да се трудимо у датим ситуацијама да што више испоштујемо. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Или: неко у твом окружењу ради шта хоће, не обазире се на друге; а теби ужасно смета. Добијеш савет да трпиш, јер ако кажеш нешто бива још гора ситуација? Оћу ли појест саму себе или рећи па куд пукло? Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Једно је трпљење Хришћанско, а сасвим друго мазохизам. da.....tesko je odrediti tu granicu....zavisi od okolnosti, situacije a i osobe koja je u pitanju....mislim da svako u sebi moze osetiti tu granicu.....prag osetljivosti nije za sve isti.....Gospod od nas ne trazi da trpimo necije maltretiranje, nipodastavanje, vredjanje i slicne situacije u kojima se mi , blago receno, lose osecamo...trpimo samo ono sto je u vezi sa ispovedanjem vere Gospodnje..... Ненад Р., Никола Поповић, Драгана Милошевић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Међу вуковима опстати овци је тешко, али није немогуће, јер нам Господ каже на који начин ми можемо и међу вуковима опстати као овце Његове. А то је: да будемо мудри као змије и безазлени као голубови. Мудрост ће нас сачувати да не постанемо плен, да нас вуци не раскину, односно да нас непријатељи не онемогуће. А безазленост и доброта ће нас сачувати да ми не постанемо вуци. Треба имати, дакле, мудрост. Развијати мудрост Богом дану, све више и више, а паралелно са тим развијати и доброту. Јер,мудрост без доброте прелази у злоћу, а безазленост без мудрости прелази углупост. Ни једно ни друго више, него да будемо "мудри као змије, а безазлени као голубови". Патријарх Српски Павле Данче*, verum est in beer, Зорица Бубало and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Уколико поседујем унутрашњи мир усуђујем се да реагујем, да објасним дотичнима да такви постопци или ијзаве заиста не приличе, и понекад ми заиста добро иде. Што би рекле колегинице: "Нас пет жена и не можемо њега једног да средимо". Ако сам упротивном раздражљив гледам да се искључим или да избегнем ситуацију. Milica89, Драгана Милошевић, verum est in beer and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Treba znati odreagovati. "U ljubavi podnosite jedan drugoga", kako reče apostol Pavle, ali teško je kad su u pitanju ljudi koje jedva poznajemo ili ne poznajemo. Onda trpeti, ali u tom trpljenju da ne izgubimo sebe... A imamo primer i od Hrista Gospoda, kad su ga prvosveštenici ispitivali, pa ga jedan od ljudi koji su stajali tamo udari i reče "Zar se tako obraća prvosvešteniku?" A On mu se okrenuo i rekao lepo: "Ako sam što loše uradio, dokaži, ako nisam zašto me udaraš?" Ne mogu bukvalno da citiram... Uglavnom, On se borio i zauzimao za sebe, lepo ste rekli iznad da se ne pretvori to u neki mazohizam. Никола Поповић, Иван Ивковић, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Већини људи ништа није свето , тако да се увек исто понашају без обзира који је верски празник . Најбоље је да се ћути све док се може јер , ако покушаш да им објасниш најчешће ћеш бити исмеван и ништа нећеш добити тиме што покушаш да им објасниш. Иван Ивковић, Milica89, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Ana Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Ja se slažem sa Željkom, samo što, ja lično, ne mogu baš uvek tako i da postupim. Dok mogu trpim, kad puknem, pukla sam i gotovo. Bog da prosti! Samo, malo mi je bezveze da stalno se nešto sklanjam i distanciram od ljudi koji ogovaraju, pričaju gluposti itd. Pa, mislim, i ja sam takva, šta sad?Zamislite da je Hristos tako razmišljao. Bi li onda sedeo sa "bolesnicima", delio im svoju ljubav? Dijasporka, Aleksandra_A and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 I got life, mother, i got laughs, sister, i got freedom, brother, i got good times, man...I got crazy ways, daughter, i got million-dollar charm, cousin, i got headaches and toothaches and bad times too like you... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Да би нешто трпео треба да имаш неки разлог за то, циљ. На пример, у браку често морају да се праве неки "компромиси", јер је циљ породица, заједница, брачна љубав. Е сад, трпети сваку будалу зато што си тако прочитао у некој монашкој књизи, то није добро. Монаси су посебни људи. Ми светски хришћани немамо времена за будале. Најбоље је једноставно се од таквих склонити и оградити. Свађе, расправе и истеривање правде са таквима су по дефиницији јалов посао и не треба превише покушавати. Milica89, JESSY, verum est in beer and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Џеси је то добро рекла, све зависи од ситуације. Данас када је его померен код већине људи, и хришћана и нехришћана и то ка самољубљу - егоизму, и ако реагујеш и ако не реагујеш питање је да ли си добро урадио. Не у односу на друге већ у односу на себе. Ако реагујеш, можда си реаговао зато што ти је повређен его, зато што си гордељивац. Већина људи данас реагује управо зато и стога је мира међу људима све мање, јер што би рекле бабе( а бабе су најбољи теоолози): "Данас нико више неће да оћути и отрпи. Така су времена." Опет ако не одреагујеш, не значи да имаш трпљење него је то опет данас у већини из егоизма и гордости. Знам многе који не одрегују јер презиру људе, гледају их као мраве. А постоји гордост и код кукавица који не одреагују на прву лопту него после смишљају неку пакост. Увек је било мало оних који оћуте, прогутају кнедлу и кажу ајд пусти будалу, проћи ће га. Опет, некад је добро одреаговати чак и ако ниси склон кавзи, чисто превентивно јер данас заиста има таквих будала и манијака усиљених и нападних који неће да те се окане ако помисле да не реагујеш из слабости. Ствар је искуства кад и како реаговати, то се просто вежба, као и сви други међуљудски односи. И што каже Гризли, на крају то све мора имати неког смисла. Ако се вежбаш у трпљењу онда се моли и стишавај страсти кад си у ситуацији да трпиш. Вежбај се, улази у себе, скрушавај се и наравно праштај. Али ако ти ова вежбанка баш и не иде, него још распирује страсти код тебе( без, гнев, мржњу, осуђивање итд) онда боље бегај одатле јер ниси ти још за ову врсту вежбанке. И да, не постоји немогућа ситуација, постоје само неодлучни људи. ivanaika, Aleksandra_A, Kaludjerovic Sreten and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Кад ми падне праг толеранције, ретко кога трпим. Тад ми одговара само да будем у природи. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 С` годинама се ваљда усавршава оно он/офф дугме... кад ми је "лични простор" угрожен, реагујем...за ближње сам толерантна до имбецилности Kaludjerovic Sreten, Човек Жоја and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Па ту би се ваљало подсетити и Христа кад истерује трговце из Храма Оца свог...... Zero, Иван Ивковић and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука