Grizzly Adams Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Да помогнем. Рецимо, то би по Максиму Исповеднику било одсуство гномичке воље тј. слобода од гномичке воље. Ма мени то ништа није јасно, немој да ме нервираш да опет кренем да постављам голе женске, молим те... Јанко, Човек Жоја, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Кад ти (рандом пример, вероватно не најбољи) разредна у средњој каже "Ако не будеш имао све закључене петице на крају све четири године, нећеш моћи да добијеш Вукову диплому", је л' то диктаторска забрана или... ? То је потпуно фер понуда. Јер мени та вукова диплома није уопште неопходна за живот. Могу да кажем ”нека хвала” и да и даље лепо завршим школу, упишем (или не упишем) факс, запослим се, радим, живим... С друге стране, ако ми неко каже да радим то и то, иначе гинем, то се зове уцена, нарочито ако је тај неко измислио и направио систем. dzo ni је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Али зато мораш да будеш у цркви и слушаш владику. Naravno, jer da bi dosao do praaave slobodne volje, onda moras i to. I dok ne dodjes do nje, onda ti se sve cini kao namet i moranje. Tvoja neslobodna volja te zavodi da je slobodna volja, ali ako istrajes onda ces da vidis da si bio u Matrici. CecaV, Juanito and dzo ni је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Да помогнем. Рецимо, то би по Максиму Исповеднику било одсуство гномичке воље тј. слобода од гномичке воље. И да додам. Простор и време су категорије створеног, а како је Бог творац створеног тако је и изнад/изван створеног као нестворен. A da li postoje dokazi za postojanje vanvremena? Ili mozda da preformulisem pitanje,sta je postojalo pre vremena onako cisto naucno ne teoloski? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 С друге стране, ако ми неко каже да радим то и то, иначе гинем, то се зове уцена, нарочито ако је тај неко измислио и направио систем. Је л' се осећаш мртво тренутно? Или осећаш да се мучиш толико да би употребио реч "пакао"? Не. Јеси ли у Цркви и слушаш свог владику? Можда, али тешко да ти од тога зависи сва животна срећа. (Ако грешим праштај. ) Ето, тако ће бити заувек. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 pre vremena Па ако је време почело да постоји у једном тренутку, није ли бесмислено питати шта је било пре тога? Пре и после су временске одреднице... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Је л' се осећаш мртво тренутно? Или осећаш да се мучиш толико да би употребио реч "пакао"? Не. Јеси ли у Цркви и слушаш свог владику? Можда, али тешко да ти од тога зависи сва животна срећа. (Ако грешим праштај. ) Ето, тако ће бити заувек. Ах, па изгледа да нисам био довољно јасан. Није у питању моја лична мука. Ја (већ годинама) нисам у цркви и не верујем уопште да црква има монопол на спасење. Чак сам, како време одмиче, све више на страни мишљења да је у питању чиста политичка организација, од самих почетака, па до данас, која са Христом везе никакве нема (има сјајних појединаца, наравно). Само ме нервира кад неко нуди уцену и назива је слободном вољом, па онда морам да коментаришем ко бабе из комшилука. dzo ni је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Па ако је време почело да постоји у једном тренутку, није ли бесмислено питати шта је било пре него што је уопште и било времена? Пре и после су временске одреднице... Dakle mozemo da kazemo bila je vecnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Pouke - mesto na kome vernici postaju ateisti i ateisti vernici. CecaV, ivanaika, Плутон and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Али зато мораш да будеш у цркви и слушаш владику. Не мораш да слушаш владику. Можеш и да га не познајеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Pouke - mesto na kome vernici postaju ateisti i ateisti vernici. Важно да се пара врти... Sherlock H., Плутон, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Pouke - mesto na kome vernici postaju ateisti i ateisti vernici. Чисто ради записника, ја баш и нисам атеиста, а Поуке тешко да имају везе са мојом ”конверзијом”, која вуче корене из времена када сајт није још био ни основан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Само ме нервира кад неко нуди уцену и назива је слободном вољом Имаш western поимање ствари... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A sta si, ako nije tajna? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Имаш western поимање ствари... Ајде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука