cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 NOMA je samo pojasnila pravo stanje stvari NOMA je ista ko religija... super je u teoriji... potpuno neprimenjiva u praksi пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 NOMA je ista ko religija... super je u teoriji... potpuno neprimenjiva u praksi Dobro si nam rekao svima, mnogo ti hvala... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Dobro si nam rekao svima, mnogo ti hvala :P Nema mesta cinizmu :* Svaka religija pociva na odredjenim pravilima, smernicama, postulatima.... Sta covek moze da ocekuje kao odgovor na pitanje "Gde ja to sve mogu da vidim?" (a da odgovor nije, "pa imas jednog starca sto ziveo pre 800 godina, on se najvise priblizio tom idealu") Da pojasnim, kad pitam gde to mogu da vidim" ne mislim na boga, nego mislim na primer na "ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe" ili "kad ti opale samar okreni drugi obraz" ili "voli, ceni i postuj sve ljude"... Eto vec 2000 godina pricate o tim stvarima pa ko velim, bar bi negde to moglo da se vidi na delu... i zasto ne? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Da pojasnim, kad pitam gde to mogu da vidim" ne mislim na boga, nego mislim na primer na "ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe" ili "kad ti opale samar okreni drugi obraz" ili "voli, ceni i postuj sve ljude"... Eto vec 2000 godina pricate o tim stvarima pa ko velim, bar bi negde to moglo da se vidi na delu... Проведи неко време у неком од манастира СПЦ, видећеш људе који се из све снаге труде, а често и успевају, да живе сходно том идеалу. Врло просто, само тебе не интересује. Аурор, Gordana ., Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Nema mesta cinizmu :* Brate, osmi put sve isto tandrljamo... Da pojasnim, kad pitam gde to mogu da vidim" ne mislim na boga, nego mislim na primer na "ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe" ili "kad ti opale samar okreni drugi obraz" ili "voli, ceni i postuj sve ljude"... Eto vec 2000 godina pricate o tim stvarima pa ko velim, bar bi negde to moglo da se vidi na delu... i zasto ne? https://www.youtube.com/watch?v=gx7hJp1BsBw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Проведи неко време у неком од манастира СПЦ, видећеш људе који се из све снаге труде, а често и успевају, да живе сходно том идеалу. Врло просто, само тебе не интересује. Citava religija, 2000 godina, milijarde sledbenika da bi par stotina ljudi odsecenih od sveta moglo da kaze da je pronaslo svoj mir sa bogom? Ne mislis li da je to malo... Ono...? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A cekaj, objasni mi onda koja je svrha necega sto postoji i funkcionise JEDINO u teoriji? Cak ni Isus nije uspeo da ostane hriscanin do kraja jer je i on sam podlegao strastima i nije uspeo da se otrgne besu i da ga pobedi smirenjem nego je napao ljude i fizicki uz verbalno nasilje isterao one trgovce iz hrama... Svrha mu je da pridje toj teoriji ili idealu. Ako ja u praksi ne sprovodim zapovest: okreni levi obraz kad te neko opajdari po desnom, ne znaci da ja ne zelim tako nesto da dostignem. I zaista zelim, samo sto je volja slaba i stotine drugih razloga i motiva je pritiskuju da to ne radim, da kad me neko udari po obrazu, ja ga zavalim pesnajom. Madami se to nikad nije desavalo osim kao klinac kada sam se sibao da ne ispadnem kukavica Treba razlikovati hriscanina i hriscanstvo. Hriscanin moze biti u sukobu sa naukom, moze reci: Nauka je glupost. Dok hriscanstvo kao i cela religija nije. Hriscanin je covek koji nastoji da u praksi primeni hriscanstvo, a ono naravno nije relativno pa vazi od protestanta do pravoslavca. Ako pogledas postoje potpuno suprotna shvatanja hriscanstva kod pravoslavaca i kod protestanata. Jedni kazu ovo, drugi ono. Sta je hriscanstvo? Pa ti bi rekao: Svi ste vi za mene isti. Tako po tebi bi hriscanin bio i onaj fundamentalista koji ubija drugog i onaj koji tom drugom pomogne. A to naravno nije tako, jer takvo relativizovanje dovodi do apsurda. Ne moze hriscanin biti i jedan i drugi koliko god obojica tvrdili da jesu. Samo je jedan od njih hriscanin i samo je jedno shvatanje od te dvojice hriscanstvo. kerberus and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Svrha mu je da pridje toj teoriji ili idealu. Ako ja u praksi ne sprovodim zapovest: okreni levi obraz kad te neko opajdari po desnom, ne znaci da ja ne zelim tako nesto da dostignem. I zaista zelim, samo sto je volja slaba i stotine drugih razloga i motiva je pritiskuju da to ne radim, da kad me neko udari po obrazu, ja ga zavalim pesnajom. Madami se to nikad nije desavalo osim kao klinac kada sam se sibao da ne ispadnem kukavica Treba razlikovati hriscanina i hriscanstvo. Hriscanin moze biti u sukobu sa naukom, moze reci: Nauka je glupost. Dok hriscanstvo kao i cela religija nije. Hriscanin je covek koji nastoji da u praksi primeni hriscanstvo, a ono naravno nije relativno pa vazi od protestanta do pravoslavca. Ako pogledas postoje potpuno suprotna shvatanja hriscanstva kod pravoslavaca i kod protestanata. Jedni kazu ovo, drugi ono. Sta je hriscanstvo? Pa ti bi rekao: Svi ste vi za mene isti. Tako po tebi bi hriscanin bio i onaj fundamentalista koji ubija drugog i onaj koji tom drugom pomogne. A to naravno nije tako, jer takvo relativizovanje dovodi do apsurda. Ne moze hriscanin biti i jedan i drugi koliko god obojica tvrdili da jesu. Samo je jedan od njih hriscanin i samo je jedno shvatanje od te dvojice hriscanstvo. Znaci poenta je da bez obzira koje religije bio dobar covek je dobar covek... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ovo je neki ateisticki bolesnik koji se sprda sa Ivicom i njegovim naucnim titulama Miles Babbage e pa vidis Андреј Бановић zna tog nekog dr mr fizike i hemije, nekog Ivana sa pouka koji tamo pise....Znaci za njega je potop stvaran onda ili ti ne znas hemiju i fiziku Miles kao on? Za koga ja sad da navijam sto bi rekao Bogdanovic hehehhe. https://www.facebook.com/SatchVaiHalen?fref=ufi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 13, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Znaci poenta je da bez obzira koje religije bio dobar covek je dobar covek... Са православне тачке то није довољно. вера је ту да човека-биће најпре води ка добром бићу а онда увођењем у мистагогију ка вечном бићу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 kad se sabiraju rezultati popisa onda smo svi hriscan Pa sta sa tim? Eto Vucic kaze da je veberovac, pa sad ti meni reci jel on zaista veberovac? ako hoćeš da nesofisticirane religijske ideje i doktrine izbaciš iz opšteg pojma religije, lako upadaš u No True Scotsman fallacy. Ne vidim kako. Ako ja kazem da Vucic nije veberovac, jesam li ja napravio logicku gresku? Eto pitanje vazi i za tebe kao za cloud-a. Meni je ceo koncept NOMA prilično glup, osim kao (neuspeo) pokušaj Gulda da američke vernike okane od mešanja u nauku... zašto bismo uopšte proglašavali da li religija jeste ili nije u sukobu sa naukom i pravili tu nekakve veštačke navodno nepremostive barijere? Sto samo americke vernike? Pa koliko ateista ima stav da su nauka i religija u sukobu. NOMA je koncept kreiran i za njih, da pokaze da nije tako. I to je citava poenta. Sad sta radi vecina i sto jedni tvrde suprotno je njihova stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Samo je jedan od njih hriscanin i samo je jedno shvatanje od te dvojice hriscanstvo. Sad će on da tu negde vidi "no true Scotsman fallacy"... Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Svrha mu je da pridje toj teoriji ili idealu. Ako ja u praksi ne sprovodim zapovest: okreni levi obraz kad te neko opajdari po desnom, ne znaci da ja ne zelim tako nesto da dostignem. I zaista zelim, samo sto je volja slaba i stotine drugih razloga i motiva je pritiskuju da to ne radim, da kad me neko udari po obrazu, ja ga zavalim pesnajom. Madami se to nikad nije desavalo osim kao klinac kada sam se sibao da ne ispadnem kukavica Treba razlikovati hriscanina i hriscanstvo. Hriscanin moze biti u sukobu sa naukom, moze reci: Nauka je glupost. Dok hriscanstvo kao i cela religija nije. Hriscanin je covek koji nastoji da u praksi primeni hriscanstvo, a ono naravno nije relativno pa vazi od protestanta do pravoslavca. Ako pogledas postoje potpuno suprotna shvatanja hriscanstva kod pravoslavaca i kod protestanata. Jedni kazu ovo, drugi ono. Sta je hriscanstvo? Pa ti bi rekao: Svi ste vi za mene isti. Tako po tebi bi hriscanin bio i onaj fundamentalista koji ubija drugog i onaj koji tom drugom pomogne. A to naravno nije tako, jer takvo relativizovanje dovodi do apsurda. Ne moze hriscanin biti i jedan i drugi koliko god obojica tvrdili da jesu. Samo je jedan od njih hriscanin i samo je jedno shvatanje od te dvojice hriscanstvo. Pa recimo pozoves nekog brata hriscanima pa ti on pali jednu petardu.Pa kad te krene zelja za uzvracanjem ti se seti zapovesti i vezbaj svoje smirenje. Ponavljati sve dok strast za osvetom ne iscezne iz tebe i dok ne postanes krotak i celomudren. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Pa sta sa tim? Eto Vucic kaze da je veberovac, pa sad ti meni reci jel on zaista veberovac? Ne vidim kako. Ako ja kazem da Vucic nije veberovac, jesam li ja napravio logicku gresku? Eto pitanje vazi i za tebe kao za cloud-a. Pa nista... oces ti da pozoves vladike i da im objasnis da to sto vecina srba govori za sebe da je pravoslavlno zapravo ne znaci da jesu pravoslavni i da ona stara mantra tipa "abortus i gej brakovi u Srbiji ne smeju biti legalni jer je to stav VECINE pravoslalvnog stanovnistva" zapravo jedna teska zamena teza da ne kazm cista laz...? Crkva vrlo pametno i svesno koristi tu svoju politicku moc koju krije iza te pseudo masovnosti i naravno da nisu ludi da se te moci odricu... moc je slatka, znas ... zato je u srbiji dovoljno da izgovoris "ja sam pravoslavac" i da se automtaski svrstas u tu skupinu iako si u crkvu usao cela dva puta u zivotu i to jednom da pitas za uputstva kako da nadjes neko selo... i kad vec jeste tako i kad je slatko koristiti tu moc masovnosti onda treba biti od principa i stati iza nedostataka koje sa sobom nosi takav odnos prema "stadu" a to je vec nesto sto verujucima na pamet ne pada, al sta da vam radim ja sad... tako je kako je... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Znaci poenta je da bez obzira koje religije bio dobar covek je dobar covek... Zavisi kako gledas na to biti dobar covek. Ako gledas sa etike, onda je poptuno nebitno koje religije je dobar covek. Ako gledas sa ontologije (ono sto su ovde pisali razni a najvise Milojkov), onda je bitno. Jer u hriscanstvu nije poenta moral, nego slobodna volja. Ako cinim dobro delo ne cinim ga jer je to moralno i jer me tera neki moral, nego iz ljubavi prema tom coveku sto znaci bez ikakvih motiva i razloga. Nekom spolja to deluje kao moral, ali u hriscanstvu je poenta na necem visem od morala. Mada ja iskreno ne volim to konkretizovanje i pravljenje od hriscanstva jedinu istinitu religiju. Po meni trunke istine imamo i u drugim religijama i nisu sve bazirene na moralu nego na slobodnoj volji. Npr. u budizmu postoji koncept saosecanja, slican nasoj ljubavi. Jedino je problem sa onim religijama koje ne veruju u postojanje slobodne volje, nego sudbine i slicnog. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука