Jump to content

Zašto religija nije istinita?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa dobro, onda podseća na Gagarina iz anegdote... :)

Molim vas pogledajte ovo ljudi, baš je vrhunski i odgovara u srž ove diskusije:

"... looking for God or Heaven by exploring space is like reading or seeing all Shakespeare's plays in hope that you will find Shakespeare as a character. Shakespeare is in one sense present in every moment in every play, but he is never present in the same way as Falstaff or Lady Macbeth.

My point is, that if God exists, he is related to the Universe more as an author is related to a play than one object in the Universe is related to another. If God created Universe, he created space-time. To look for Him as an item within the framework he himself invented is nonsensical."

Подели на овим сајтовима

da bi mogli da budu daleko efikasniji kada bi bili redizajnirani u potpunosti (što dizajner može a priroda ne može).

Znači da Bog izmeni ove naše (u jednoj dimenziji, na jedan način) nesavršene bubrege savršenijim i boljim?

Pročitaj šta smo Ivica i ja pisali iznad.   :)

Ne razumem baš poentu sa n. laryngeus reccurens. 

Sećam se iz anatomije kad smo učili, da samo levi ide ispod aorte i da je dosta duži od desnog koji nema takav put. Interesantno je da iako imaju puteve različite dužine, signal stiže u isto vreme od oba.  :)   To je zato što imaju različite debljine mijelinskog omotača pa je fino usklađeno (brže se prenosi signal ako nerv ima više mijelina).  A još jedan dokaz evolucije (ako ga iko više i zahteva...) bi bio da i čovek i žirafa imaju 7 vratnih pršljenova, eto.

Подели на овим сајтовима

Znači da Bog izmeni ove naše (u jednoj dimenziji, na jedan način) nesavršene bubrege savršenijim i boljim?

Ne da izmeni naše, već da u startu (kada je stvorio čoveka i sve životinje takve kakvi su i danas) stvori/dizajnira bubrege tako da izgledaju kao da su dizajnirani za sadašnje okolnosti a ne da izgledaju kao da su izmenjeni (nekoliko puta) da se prilagode novonastalim okolnostima.

Pročitaj šta smo Ivica i ja pisali iznad.   :)

Pročitao.

Ne razumem baš poentu sa n. laryngeus reccurens. 

Sećam se iz anatomije kad smo učili, da samo levi ide ispod aorte i da je dosta duži od desnog koji nema takav put. Interesantno je da iako imaju puteve različite dužine, signal stiže u isto vreme od oba.  :)   To je zato što imaju različite debljine mijelinskog omotača pa je fino usklađeno (brže se prenosi signal ako nerv ima više mijelina).  A još jedan dokaz evolucije (ako ga iko više i zahteva...) bi bio da i čovek i žirafa imaju 7 vratnih pršljenova, eto.

Poenta je da je iz dizajnerskog aspekta jedino logično rešenje da napraviš taj nerv tako da ide što direktnijim tj. kraćim putem.

Sa strane TE, kada putanja tog nerva prestane da bude direktna, organizam ne može da prespoji nerve tako da idu najkraćim putem, može samo da se prilagodi novoj okolnosti - npr. promeni se debljina mijelinskog omotača...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ne da izmeni naše, već da u startu (kada je stvorio čoveka i sve životinje takve kakvi su i danas) stvori/dizajnira bubrege tako da izgledaju kao da su dizajnirani za sadašnje okolnosti a ne da izgledaju kao da su izmenjeni (nekoliko puta) da se prilagode novonastalim okolnostima.

Ovo onda znači da je taj "start" bio pre oko 6000 godina i da je (šatro) TE netačna jer je inkompatibilna sa tim, što je sve naravno netačno...

Ako generalno misliš da smo kreacionisti ili IDovci, onda sam iskreno razočaran. :)

Poenta je da je iz dizajnerskog aspekta jedino logično rešenje da napraviš taj nerv tako da ide što direktnijim tj. kraćim putem.   Sa strane TE, kada putanja tog nerva prestane da bude direktna, organizam ne može da prespoji nerve tako da idu najkraćim putem, može samo da se prilagodi novoj okolnosti - npr. promeni se debljina mijelinskog omotača...

Znači nazad na priču od pre 5 godina o TE i veri i tobožnjem isključujućem odnosu?  

A ja mislio mišljenja evoluirala... :)

Подели на овим сајтовима

Na šta konkretno misliš sa ovim 'sve'? Ako misliš na fizičke pojave - pošto pominješ 95%, verovatno misliš na tamnu materiju i energiju - one trenutno ne mogu da budu objašnjene u potpunosti jer nemamo dovoljno dobru tehnologiju, ali u principu su objašnjive jer su fizički deo svemira i nauka može i treba da se bavi time.

Ја са овим кажем да Наука не може да све објасни и да је далеко од теорије свега . Ја је са овим не оспоравам јер и сам користим њене плодове , али мислим да ће на крају доћи до доказа да Бог постоји.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ovo onda znači da je taj "start" bio pre oko 6000 godina i da je (šatro) TE netačna jer je inkompatibilna sa tim, što je sve naravno netačno...

Ako generalno misliš da smo kreacionisti ili IDovci, onda sam iskreno razočaran. :)

Ma naravno da ne mislim to, nego ti objašnjavam kontekst argumenta... tj. već sam pokušao ali se izgleda nismo razumeli... Babić je to (o bubrezima, nervu, kičmi) pisao kao kontra-argument tezi da su živa bića dizajnirana u ovom obliku pre nekoliko hiljada godina....

BTW Griša koji je ovde započeo tu priču o Babićevim stavovima o kičmi, bubrezima, itd. jeste kreacionista i IDovac (ili IDovca ;)

Znači nazad na priču od pre 5 godina o TE i veri i tobožnjem isključujućem odnosu?  

A ja mislio mišljenja evoluirala... :)

Ko priča o isključujućem odnosu TE i vere?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Babić je to pisao kao kontra-argument tezi da su živa bića dizajnirana u ovom obliku pre nekoliko hiljada godina....

Aha, u redu. :)

Sta pricate to ?   Majko moja mila ....  

Izvolite? :)

A BTW Griša koji je ovde započeo tu priču o Babićevim stavovima o kičmi, bubrezima, itd. jeste kreacionista i IDovca.

Pa šta da mu radimo mi što je neprijatelj istine i što neće da čuje ništa što mu se priča? :)

Mislim da smo jasno pokazali da ne moraš da budeš kreacionista i da misliš da je Univerzum star 6000 godina da bi bio Hrišćanin...

(ovaj vladika je završio i fizički fakultet pored teološkog)

Подели на овим сајтовима

Mislim da smo jasno pokazali da ne moraš da budeš kreacionista i da misliš da je Univerzum star 6000 godina da bi bio Hrišćanin...

Ja i ne mislim da je univerzum star 6000 godina. Ja sam pristalica teorije konkordizma,koji na dane stvaranja gledaju kao na periode. Jedino sa cime imam problem,to je pitanje smrtnosti pre Adamovog pada. U univerzum koji je star 6000 godina veruju adventisti zbog praznovanja subote,i po neki pravoslavac prota Konstantin Bufejev iz ne znam kog razloga.

Подели на овим сајтовима

Ja i ne mislim da je univerzum star 6000 godina. Ja sam pristalica teorije konkordizma,koji na dane stvaranja gledaju kao na periode. Jedino sa cime imam problem,to je pitanje smrtnosti pre Adamovog pada

Pa da to i jeste problem.Po ucenju Crkve i Bibliji smrt je usla u tvorevinu Adamovim padom a po TE ona je postojala i pre prvog coveka.

Подели на овим сајтовима

Pa da to i jeste problem.Po ucenju Crkve i Bibliji smrt je usla u tvorevinu Adamovim padom a po TE ona je postojala i pre prvog coveka.

Sreca sto postoji NOMA pa izmedju ta dva nema sukoba...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...