Marjanovic Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Наравно, увек је лакше неког другог послати у пакао, него себе. Прво, Коптске мученике канонизовала је тзв. оријентална Коптска православна црква, а не источна Православна црква. Друго, мало је и "неукусно" рећи за оне који су онако зверски заклани и обезглављени да нису у Царству Небеском, што наравно значи да су у паклу. Бар из елементарног пијетета према жртвама тако нешто не би требало писати у ово тренутку. Треће, одлука ко ће у Царство Небеско, а ко не, припада Богу. Бог је тај који о томе одлучује, а не ми људи. Милан Ракић, horatio, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Христос је испунио све старозаветне а могу скоро слободно да кажем и Храмовне законе и наставио своју проповед, међу свим народима света. И на тргу и на гори, тамо није пламен који гори, тамо је сам самцати Христос, скупља људе који ће се Црква звати. Zoran Đurović and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjam Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Слава Богу те није онакав како га православни зилоти (читај фарисеји) представљају! И слава Богу што неће њиховим судом судити људском роду! Zoran Đurović and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Koliko je miliona onih za koje ne znamo i koje Crkva zvanično nije proslavila? Потпуно си у праву. Сви који су спашени су свеци (различити по рангу, у складу са оном да су различите собе...). Црква је узела само један мали део да прославља. Оне из вишег ранга, односно оне за које постоје посебна сведочанства. Некада пак и ту погреши. Mилена КШ, Млађони, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Мож мислити гужву коју праве ови мученици, пред вратима Царства Божјег, где им се и поред давања своје крви Христа ради тражи још и то да правилно науче Христологију, па јадници држе оне одсечене главе и уче богословије по васцели дан, како би "православно начитани" ушли коначно тамо где их срце вуче. Стефан Ђуричковић, Јанко, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Zoran Djurovic Sta vi oce mislite o ovim argumentima iznetim na pocetku teme? http://www.svedokverni.org/ne-moze-biti-mucenistva-van-pravoslavne-crkve/ Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ја бих рекао да ми не знамо за спасење ван православља. Ми знамо само за спасење у Цркви, у православљу. Да није тако, Црква не би постојала, већ би свако тражио свој индивидуални начин за спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ово је подметање и није достојно Ваших школа. Тада је и Рим био православан. Ево да те последњи међу аввама приведе познању права. Наиме, SHADOWS OF THE LIGHT, писа: "Zar nije saborni um Crkve neke ljude najpre osudjivao neke kao jeretike pa ih kasnije proglasavao za Svece i mucenike"? Ти одговори: "Таквих случајева је било код римокатолика. Свету браћу Ћирила и Методија су прогласили за јеретике... Па Јованка Орлеанка, дуго времена вештица и јеретик па исто након много векова проглашена за светитељку". Ја, да бих дао пример за Сенке, наведох како је "Саборни ум" осудио Исповедника и Златоустог. Те примере сам навео, а има их још много, због тога што безобзирно лажеш како тога није било на Истоку него само код "римокатолика". Онда, зато што немаш дисциплиновану мисао, делирично помињеш како нешто подмећем, јер је тада "Рим био православан". Па зар је био "римокатолички" кад је осудио св. Браћу? Да ли знаш када су живели Кирил (не називај га по хрватском Ћирило) и Методије? На страну што ништа не знаш о динамикама из овог времена и због чега је дошла ова политичка осуда... Авва би ти саветовао да узмеш неког духовника из градске цркве, да се посветиш посту и покајању, јер ако наставиш у овом смеру, буди сигуран да ће те ђаво узети сасвим под своје и да онда никакав егзорцизам неће бити могућ. Постаћеш један дух са њиме. Већ се авва плаши да је мало касно за тебе - иначе не би хулио на православље које не познајеш и представљао се за експонента истог. Стефан Ђуричковић, Јанко and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Zoran Djurovic Sta vi oce mislite o ovim argumentima iznetim na pocetku teme? http://www.svedokverni.org/ne-moze-biti-mucenistva-van-pravoslavne-crkve/ Хвала на овом. Први пут видим. Не знам ко је ово написао?! Да ли су ово у Синоду видели? Или се ови лажно издају за припаднике СПЦ? О чему је реч? туриста је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Хвала на овом. Први пут видим. Не знам ко је ово написао?! Да ли су ово у Синоду видели? Или се ови лажно издају за припаднике СПЦ? О чему је реч? Svedok verni strnici posvecena Svestenomuceniku Danilu Sisojevu. Tu se pozivaju na Laodekijski sabor i Svetog Kiprijana Kartaginskog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Svedok verni strnici posvecena Svestenomuceniku Danilu Sisojevu. Tu se pozivaju na Laodekijski sabor i Svetog Kiprijana Kartaginskog. Остаје ми нејасно ко су? Шта је то "стрници"? Је ли то нека од секти, зашто имају да су при Синоду? Појасни мало више, а онда ћу се осврнути на Лаод. и КК. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Остаје ми нејасно ко су? Шта је то "стрници"? Је ли то нека од секти, зашто имају да су при Синоду? Појасни мало више, а онда ћу се осврнути на Лаод. и КК. Sajt svedok verni i njegov osnivač su članovi misonarskog odeljenje Spc, isto kao i Pouke. Tekst ko tekst, nadam se da je neka greška u pitanju. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Потпуно си у праву. Сви који су спашени су свеци (различити по рангу, у складу са оном да су различите собе...). Црква је узела само један мали део да прославља. Оне из вишег ранга, односно оне за које постоје посебна сведочанства. Некада пак и ту погреши. :aplauz: 8086.gif facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 :aplauz: 8086.gif Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Сајт "сведок верни" је одличан мисионарски и апологетски сајт. Ставио сам га и у потпису. Ово је једини текст до сада који нисам лајковао и шеровао. Једноставно не разумем због чега тако. Да поновим. Могу се сложити да они не смеју бити канонизовани као мученици Православне Цркве, јер нису њени чланови. Али негирати мучеништво за Христа и због Христа, искључиво због тога су убијени јер су хришћани, нема логике. Zoran Đurović and feeble је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Текст и тема су дегутантни илити одвратни "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука