Jump to content

Mirjam

Члан
 • Број садржаја

  78
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Mirjam

 1. И идеш на игнор јер ме не занимаш у животу. Настави да уживаш у самом себи (да не кажем да се самозадовољаваш) на форуму и на твом клеветничком фб налогу и твоји фанови који немају свој став и мишљење.
 2. Ја немам јеретичке ставове, бесрамни попе! А нисам ни талибан. Не знаш ни ко сам. Има ко ме познаје на форуму. Твоју титулу можеш да окачиш о реп, јер си клеветник и охол човек. Држи се патристике, јер си само у томе добар. Остали текстови за потпалу.
 3. Ниси се оградио код њега на зиду, него си се још надовезао. Значи подржаваш ону сплачину од објаве, где се мени приписује нешто нисам рекла уз исмевање, плус називање јеретиком. Свака част! Мислила сам да си ти барем фер човек. Групни булинг. Ма прави сте хришћани и теолози.
 4. Ја сам на форуму од 2010. Немам намеру никог да кротим, али уличарски начин комуникације не прихватам нити ћу да прећутим. Свиђају ми се његови патролошки текстови, прецизани су и научно поткрепљени. Радо сам их читала.
 5. Ништа чудно за њега. Што је најгоре, мени приписује оно што нисам ни рекла. Још помиње неку прву брачну ноћ. Ниво хумора Радоша Бајића, а фанови у трансу.
 6. То све стоји и слажем се, треба подвиг. Понављам стоти пут, пошто ме је сам Ђуровић бестидно оклеветао, нисам нигде рекла да је сексуална привлачност између мушкарца и жене грех. Може Александар Милојков да потврди, јер смо се сложили. А Ви се надовезујете на нешто што ја нисам рекла. Нисам груба уопште. Односи се на прељубу, дакле ожењен мушкарац- неудата или удата жена, удата жена- ожењен/ неожењен мушкарац. Дакле, престаните сви да ми убацујете оно што нисам рекла.
 7. Не, ти си само лош администратор и обичан фанбој.
 8. Или ако ти је лакше, бануј ме заувек.
 9. Не разумем шта хоћеш од мене и зашто си тако непријатан? Не желим више да учествујем на форуму где је бели медвед свештеник који клевета наводећи нешто са форума што уопште нисам рекла. Ти твојим понашањем исто доприносиш томе и лош си администратор јер дозвољаваш вређање других чланова форума. Плус понашате се као група тинејџера који се у средњој школи иживљавају над оним који није у милости вашег аве. Ја сам од 2010. на форуму. Читала сам неке текстове и дискусије са уживањем, било некада Желим да ми угасите налог.
 10. @Дејан Може да ми се само свиђа како изгледа и да апсолутно ништа друго не осетим. Не разумем чему такво питање. Ево и Александар је исто рекао о прељуби па настави с њим. Ја даље нећу да учествујем на овом форуму после овог што се десило. Не знам како да обришем профил. Ваљда администрација то може да уради. Лаку ноћ и свако добро.
 11. Могуће је. Нисам стигла све да ишчитам и упала сам.
 12. Нисам на тебе ни мислила, него нисам таговала кога треба. А и не треба ми његов одговор.
 13. Шта сам рекла? Читаш ли уопште како треба? Сексуална привлачност између слободног мушкарца и жене је природна. Ако желиш сексуално да општиш са туђом или слободном женом, иако си ожењен, то јесте грешна помисао и прељуба Шта ту није јасно?
 14. Послали су ми скрин шта је о. Зоран Ђуровић написао на фб-у, јер ми је на блоку. Бестидна лаж! Апсолутно нигде нисам рекла да је привлачност и жеља између мушкарца и жене грех, већ сам причала о прељуби! Одакле Вам уопште тако нешто и кога Ви називате Манихејцем?!!! Срамотна објава од једног свештеника који и не зна са ким разговара.
 15. Свашта. Зна се шта значи погледати са жељом, желети је сексуално. Може свако да се окрене за лепом женом и да јој се диви. Идем са теме. Ви наставите да тешите једни друге да желети сексуално другу жену поред ваших супруга није погрешно и врста прељубе. ?
 16. Ја ово у цитату иопште нисам рекла, тако да не знам откзд моје име тамо. Сексуална жеља и привлалност је дата од Бога.
 17. Да на сваку, уколико се ради о прељуби, односно ако је та жена туђа или ако је мушкарац који је жели у браку. Можете да се смејете колико желите и правите блесави, али се односи и на вас ако погледате другу жену са жељом, а у браку сте.
 18. Хвала на појашњењу. Поменула сам само због тумачења Св. Никодима Агиорита. Овде се помињао више пута, нарочито у вези са праксом причешћивања оболелих у време епидемија.
 19. То сам и написала, на жену (не само удату) и да се односи на сваку прељубу. Не на слободне мушкарце и жене/девојке, јер је природно да се роди жеља.
 20. Као прво, нисмо заједно чували овце, дакле паламуђење и такво изражавање можете другом. Много Вам се овде дозвољава. Друго, Христос се придржавао закона, али је и Законодавац. Да је како Ви тврдите онда би дозволио да се прељубница каменује, јер је било по Закону. Не можете да тумачите Свето Писмо по својим жељама, сада овако а сада онако. Мислио је на сваку врсту прељубе. Треће, небитно је ко је написао те каноне у овом сличају, само сам нагласила мишљење Св. Никодима Агиорита. Мрзи ме да куцам цитат. Немам намеру да гледам Ваше снимке нити имам недоумице, које бисте Ви могли да ми решите.
 21. Прво и основно значење речи γυνή је жена. Сигурно је мислио на сваку жену уколико је прељуба у питању, а не само на удату, иначе би ожењени мушкарци могли да гледају са жељом неудате жене и девојке. Што се тиче онаније, св. Никодим Агиорит је сматра грехом мрским Богу у свом тумачењу канона Јована Посника у Пидалиону.
 22. То је друга тема. Нисам пратила вашу полемику. Можда касније прочитам, делује занимљиво.
 23. Опростите што овако упадам у вашу дискусију. Немам времена да ишчитам све. Што се тиче умирања човека и његовог буђења на Страшном суду као да је већ васкрсао телом, та теорија нема потпору код отаца. Нађите једног светог оца да је подржава. Ја не верујем да постоје митарства, али ни у ту теорију јављања Богородице и светих из Есхатона, коју називам по филму "Повратак у будућност".
 24. Ја нисам рекла да су духовни чинови "надвладали магијско техничко и лажно повезивање бића у свет", тако да не видим разлог да одговорим на то питање, које је, чини ми се, постављено провокативно. Моје питање је искрено, јер има теолога који не верују у постојање анђела и демона и писало се овде на форуму.
 25. Питање за све који учествују у овој теми: да ли верујете да постоје ангелски чинови и ако верујете да постоје где обитавају?
×
×
 • Креирај ново...