keka Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Одлично. Ове дефиниције ће нам бити од велике помоћи. Хвала. Moj skroman doprinos - "Porodica je temelj kulture zdravog zivota. Ona je jednostavno jedno bice. Jedan bolestan-svi bolesni. Jedan pusi- svi se truju. Jedan pije- svi pate. Jedan narkoman- pakao. Jedan covek necovek, najveca nesreca." MIlutin Djordjevic "Kultura zdravog zivota" preporucujem odlicna knjiga zlata, Драгана Милошевић and мирођија је реаговао/ла на ово 3 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Ја сам онда болестан јер тренутно не могу да купим апарат за еспресо који желим? Мало ми је ова дефиниција здравља преширока... i meni fali dva miliona pa ne smatram da sam bolesna "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Nema mnogo smisla govoriti sta je to zdrav covek. Sta je to zdrav covek danas a sta za 50-60 godina kad ce genetika omoguciti da covek koj ije izgubio ruku u saobracajnoj nesreci istu regenerise poptu gustera. Bolest je fizicko stanje organizma koje coveka onemogucuje da vrsti svoje svakodnevne aktivnosti. sqny, Sir Oliver and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saša.B Написано Јануар 20, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2013 Sjajan tekst na Svetosavlju, pod nazivom "Bolesti prema shvatanju svetootackih ucenja" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Ја сам онда болестан јер тренутно не могу да купим апарат за еспресо који желим? Мало ми је ова дефиниција здравља преширока... pa ako se opterećuješ, onda si u problemu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Bolest je fizicko stanje organizma koje coveka onemogucuje da vrsti svoje svakodnevne aktivnosti. mnoge su bolesti i pored kojih možeš da vršiš svakodnevne aktivnosti, fizičke i psihičke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Ускоро настављам са овом темом. Нисам заборавио... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 mnoge su bolesti i pored kojih možeš da vršiš svakodnevne aktivnosti, fizičke i psihičke Verovatno mislis na mentalne bolesti. Ali ja sam naglasio na fizicko stanje. Dakle bolesti, ukljucujuci i mentalne koje direktno zavise od nervnos sistema, koja su uzrokovane fizikim stanjem organizma svakako ne dozvoljavaju coveku da obavlja svoje svakdonevne aktivnsoti. Medjutim imamo kao sto ti kazes mentalne poremecaje kod kojih ljudi mogu da obavjaljuje svoje fizicke aktivnosti ali mi o uzrocima tih bolest i skoro apsolutno nista ne znamo. To je jedan od razloga zasto sam ja ostro protiv smrtne kazne nad psihopatama koji izmaskariraju neke nevine ljude. Jer mi njihovim ubistvom bacamo u mrak uzroke tog njihvog ludila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 @@Aquilius Cratus, mislio sam na karijes, a možemo dodati i: gljivice, bubuljice, reuma, kriva kičma, kratkovidost, dalekovidost a i psihičkih ima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 @@Aquilius Cratus, mislio sam na karijes, a možemo dodati i: gljivice, bubuljice, reuma, kriva kičma, kratkovidost, dalekovidost a i psihičkih ima Karijes jos nije bolest to je vise ostecenje. Da se u sa gljivicama, sad opet zavisi kakvim, moze normalno funkcionisati se bas ne bih slozio posto sam trenirajuci plivanje 90ih (higjena na nivou) zapatio iste vise puta. Bublujice opet nisu bolest nego nusrpoduk metabolizma. Ako krivu kicmu, kratkovidost i dalekovidost uracunamo u bolesti to potaje dosta problematicno jer onda moramo ubrojati i visoke i niske ljude. Odredjeni visoku ljudi imaju slicne probleme te vrste kao i niski sa druge strane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Veliki umovi iz oblasti medicine odvajkada su ukazivali na činjenicu da svaka bolest ima svoj dublji uzrok i da tek poznavanje i osvešćivanje tog uzroka vodi do istinskog izlečenja. Holističko-humanistički psiholog Torvald Detlefsen i lekar i psihoterapeut Ridiger Dalke ovim pionirskim delom iz oblasti psihosomatike ukazuju na put koji vodi ka dubljem razumevanju bolesti. Autori, naime, nastoje da pokažu šta žele da nam poruče infekcije, glavobolje, srčana i stomačna oboljenja, ali i teške bolesti kao što su sida i rak. Važno je da znamo da svi simptomi imaju dublji smisao za naš život: oni nam prenose dragocene poruke iz sfere duševnog. Ako im ne posvetimo pažnju, ili ako pokušavamo da ih potisnemo lekovima umesto da se ozbiljno njima pozabavimo, ukazuju nam se sve jasnije, sve dok na kraju ne budemo prinuđeni da ih shvatimo ozbiljno. Stoga uzroke koji vode do bolesti, nesvesne i često destruktivne impulse, treba pronaći, upoznati i razrešiti, a to je moguće samo ako smo spremni na određene promene u svom životu. U tom slučaju, bolest nam postaje prijatelj, i vodi istinskom zdravlju, to jest isceljenju. http://www.laguna.rs/v1937_vest_promocija_knjige_bolest_kao_put_do_izlecenja_laguna.html Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Ево нашла сам једну дефиницију болести и мислим да је то дефиниција СЗО ''Ако је здравље стање потпуне хармоније и исправности структуре животних процеса организма из чега произилази његово успешно прилагођавање променљивим условима социјалне и материјалне средине, волест би било стање оштећења материјалног супстрата, поремећаја хемизама, функције и регулације организма под утицајем неповољних унутрашњих и спољашњих фактора што повлачи са собом смањење способности прилагођавања и радне способности'' - MORBUS медицина има проблема и око дефинисања здравља и око дефинисања болести јер не може у дефиницији да укључи све факторе, па се користи овим дефиницијама, са назнаком да нису свеобухватне... дефиниција здравља СЗО је да је здарвље стање потпуног психичког, физичког и социјалног благостања а не само одсуство болести и изнемоглости. поздарав свима колико вас има!!! bighugbighug keka, Александар Милојков and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 U tom slučaju, bolest nam postaje prijatelj, i vodi istinskom zdravlju, to jest isceljenju. Od pravih prijatelja se treba blagovremeno otarasiti. RYLAH, Golub and zlata је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 možda bi mogli da uopštimo ovako: da je bolest sve što raslabljuje i razgrađuje, i što u krajnjem i ekstremnom ishodu ima smrt Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Nešto sam jednom razmišljao na tu temu i pada mi nešto na pamet, da bi se odgovorilo na pitanje šta je bolest treba prvo reći šta je to normalno stanje u kojem čovek može biti. Šta je normalno? Ovo je pitanje na na koje na jednostavno ne postoji odgovor. Ili dalje, postoji li recimo u evoluciji neki pravac kojim čovečanstvo treba ići, koji je normalan? Ili koja je to hrana prirodna a koja nije? Itd... Zamislite život bez smrti, bolest bi bila samo jedan od načina postojanja. Ono na šta se stavlja naglasak u moderno vreme jeste patnja. To je ono prvo na šta se udara u bolesti, pokušava se umanjiti bol, patnja, a uzrok se često zanemaruje ili ga je nemoguće uspešno otkloniti. Ovo je simptomatično jer vredi i van bolnica, ljudi ne prihvataju patnju kao način postojanja. keka and zlata је реаговао/ла на ово 2 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука