Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

A zasto gledati na taj nacin.Politicka elita koja se vuce blizu 30 godina po raznim funkcijama u Srbiji ne dolazi u obzir.Zasto ne neko novi?Mozda Gospodom prosvecen  i najavljeni prorostvima Srpski Car ??

ако је тако рекао Дигиталац сутра идем да запалим завјесе у скупштини... ајде буди озбиљан...  :cheesy:

Nije bre ni u Digitalcu sve laz! Pa brate imas lepo prorocanstva Srpskih pozdviznika,a i neki Ruski isto sponju Srpskog Cara.Zar ne mislis,da drzave ne kontrolise takve zapise(tj.ako ih nema u javnosti,da oni ne postoje),kao sto je Kremansko prorocanstvo menjala kako joj se cefnulo.

Samo bih nesto da naglasim,Navijaci su gradjani ove zemlje,obicni ljudi,medju kojima,ima i doktora,i advokata,inzinjera,umetnik,al i onih neizivljenih.Dakle,Narod uvek pobedjuje! 4chsmu1

давно се упокојио Цар Душан а васкрснути сумњам да ће, против НАВИЈАЧА немам ништа ал оних правих , спортских навијача, људи који су поштовали кодексе и искрено вољели свој клуб а жестоки сам противник убица, наркомана и олоша разноразног накоћеног по нашим трибинама!!!

Пророчанство је да ће наш цар доћи из лозе Немањића.Већ постоје два потенцијална кандидата,а ни они сами не знају да су то они  :cheesy:

A to su? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/4chsmu1.gif

А ти су..не смем да кажем..ДБ и масони се налазе на форуму  zfwr6wr93456  0102_laugh  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Хулигани не иду у илегалу

Постављена слика

Уставни суд одбацио захтев Тужилаштва за забрану екстремних навијачких подгрупа. УСС се по други пут огласио ненадлежним јер ове групе нису правна лица

ПОСЛЕ више од годину дана најава да је борба против хулигана један од приоритета државе, Уставни суд Србије одбацио је на седници одржаној 17. марта предлог Републичког јавног тужилаштва за забрану рада екстремних навијачких подгрупа, наводи се на сајту УСС.

Захтев је одбачен због, како је наведено, непостојања уставних и законских претпоставки за вођење поступка пред Уставним судом и одлучивање о таквом захтеву. Суђењем је председавао председник УСС Драгиша Слијепчевић.

Како објашњавају извори "Новости", ова одлука значи да се Уставни суд, практично поново, огласио ненадлежним јер ове навијачке подгрупе нису правна лица.

У питању су подгрупе навијача Партизана, Звезде и Рада: "Ултра бојс", "Белгрејд бојс", "Ултрас", "Бригате", "Алкатраз", "Лудаци - Падинска Скела", "Анти-Роми", "Саут фемили", "Хед хантерс", "Иридућибили-Нбг", "Шедоус", "Икстрим бојс", "Чувари части", "Бреин демиџ" и "Јунајтед форс 1987".

Ово је други пут да се УСС огласи ненадлежним по овом питању. Иста ствар десила се и крајем прошле године. Тада су чак и оне судије које су сматрале, као на пример тадашњи судија известилац Драгиша Слијепчевић, да може да се забрани рад и нерегистрованих група, тврдиле да је тужилаштво поднело нетачан захтев у ком се наводи да је 14 од 15 група регистровано.

Слијепчевић је тада указао да је Уставни суд надлежан да доноси одлуке о забрани и нерегистрованих удружења, ако је њихово деловање усмерено на насилно рушење уставног поретка, кршење зајемчених људских права или изазивања мржње.

Захтев за забрану навијачких подгрупа поднео је тужилац Слободан Радовановић, који је у то време био на челу Републичког тужилаштва, 16. октобра 2009. Он је тврдио да чланове ових подгрупа треба третирати као чланове организованог криминала.

У предлогу за забрану рада, између осталог, наводи се да то нису "прави навијачи, поштоваоци и љубитељи спорта", већ "групно организовани насилници, разбијачи, носиоци и егзекутори нетрпељивости...“

На скуповима ових навијачких подгрупа догађали су се различити инциденти са "испољавањем ксенофобије, хомофобије и трансфобије, са тешким физичким насиљем према другим грађанима и странцима."

У последњих 12 година у нередима хулигана страдало је девет особа. Један од њих је Француз Брис Татон, за чије пребијање до смрти у септембру 2009. су, између осталих, осуђени Ђорђе Прелић, вођа "Алкатраза", Љубомир Марковић Кића, такође из "Алкатраза", Иван Грковић, вођа подгрупе "Ирудићибили"...

Међу осуђеним вођама навијачких група је и Иван Богданов, познатији као Ица Ултрас, један од вођа "Ултра бојса", који је у Италији добио три године и три месеца затвора због нереда на утакмици Србија - Италија.

МИНИСТАРСТВО БЕЗ КОМЕНТАРА

МИНИСТАРСТВО правде не може да коментарише судске одлуке, рекли су нам кратко у овом министарству, и подсетили да је РЈТ поднело иницијативу за забрану рада екстремних навијачких група управо на предлог њиховог министарства. Ни у Републичком јавном тужилаштву нико у петак није желео да коментарише одлуку УСС.

НОВОСТИ

Подели на овим сајтовима

Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  facenew22222222

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  facenew22222222

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  facenew22222222
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  0110_hahaha klapklap klapklap
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  319.gif

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  4chsmu1
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  joooj joooj joooj

Па некад и јесте..  prstgore

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  4chsmu1

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  joooj
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  joooj joooj :)

Па некад и јесте..  319.gif

сад би ти хтео пошто пото да покажеш да смо сви будале?  prstgore
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  joooj

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  joooj
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  joooj:) :)

Па некад и јесте..  4chsmu1

сад би ти хтео пошто пото да покажеш да смо сви будале?  prstgore

Па у сваком по нас постоји један будала,ако можемо да побегнемо од себе..  319.gif

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  .mislise.

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  .mislise.
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  .mislise. .mislise. .mislise.

Па некад и јесте..  :(

сад би ти хтео пошто пото да покажеш да смо сви будале?  0205_whistling

Па у сваком по нас постоји један будала,ако можемо да побегнемо од себе..  :cheesy:

као што рекох, нисмо сви будале.  .mislise.
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  .mislise.

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  .mislise.
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  .mislise. .mislise. .mislise.

Па некад и јесте..  .mislise.

сад би ти хтео пошто пото да покажеш да смо сви будале?  0205_whistling

Па у сваком по нас постоји један будала,ако можемо да побегнемо од себе..  :cheesy:

као што рекох, нисмо сви будале.   .mislise.

Као што нисам рекао-Извини Рамбо нисам те препозно  .mislise.  :(  .mislise.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  0110_hahaha

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  0110_hahaha
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  :group111: 0102_laugh 0102_laugh

Па некад и јесте..  :)

сад би ти хтео пошто пото да покажеш да смо сви будале?  :drugarstvo:

Па у сваком по нас постоји један будала,ако можемо да побегнемо од себе..  4chsmu1

као што рекох, нисмо сви будале.  0102_laugh

Као што нисам рекао-Извини Рамбо нисам те препозно  0110_hahaha  ekstra  0110_hahaha

па ја нисам ни навијач нити будала  0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

јао да ми је погледати вести метар дана без навијача  319.gif

Па у сваком нас је један навијач,ако ти можеш да побегнеш од себе..  4chsmu1
ма важи, најбоље да смо сви будале као ти ликови што се појављују на тевеу  joooj joooj joooj

Па некад и јесте..  prstgore

сад би ти хтео пошто пото да покажеш да смо сви будале?  0102_laugh

Па у сваком по нас постоји један будала,ако можемо да побегнемо од себе..  greengrin

као што рекох, нисмо сви будале.   dada

Као што нисам рекао-Извини Рамбо нисам те препозно  4chsmu1  greengrin  prstgore

па ја нисам ни навијач нити будала  4chsmu1

Pa ti si Rambo  4chsmu1  0102_laugh a Rambu ne bi smeo da kazem da je budala  crutches  smej.gif

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...