Zayron Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Nije tacno. Odbacuju ga fizikalisti i pozitivisti. To jest oni koji veruju da je sva umetnost samo zabava a metafizika bilo koje vrste debilna bajka iz bronzanog doba. (kad vec potezes Kaspera a znam od koga si to cuo) Da, metafizika kao plod priča dokonih baba i djedova koji su onda mladencima u dugim zimskim noćima izmišljali kraj ognja bajke u vilama, vješticama, andjelima i ostalim nevidljivim bićima u vrijeme kad nije bilo još ni struje, ni televizije a ni interneta i video games. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Zato sto je cilj vecno postojanje iskljucivo kroz slobodnu zajednicu sa Bogom. A slobodno znaci da je slobodno izabrana od onoga kome se nudi, coveka, sto zahteva da on od starta nije u njoj. Primer A : Otac nudi sinu da zajedno ofarbaju ogradu da ga pri tome nauci kako se farbara ograda. Pozove sina i pokaze mu vec ofarbanu ogradu. Primer B Otac nudi sinu da zajedno ofarbaju ogradu da ga pri tome nauci kako se farba ograda. Pozove sina pred neofarbanu ogradu i pocinje da farba i pokazuje mu kako se radi. U kom primeru je otac dao slobodu sinu da uzme ucesce u farbanju ograde? U primeru ofarbana ograda je besmrtan tvorevina, u potpunoj zajendici sa Bogom. Ako je covek provosvestenik tvorevine koji tvorevinu prinosi slobodno postavlja se pitanje kako on u takvu zajednicu moze uopste uci slobodno ako tvorevina pre njegovog pristanka nije smrtna. To je potpuno nemoguce. Нисам ја брате баш разумео шта си овим хтео да кажеш. Него да те питам нешто друго. - Шта се дешава са оним човеком који не жели заједницу са Богом (мислим после смрти)? - Који је мотив човека у овом животу да пожели заједницу са Богом у вечности? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Ne mozes da ga volis kao saucesnika evolucije ali mozes kao nalogodavca citavih genocida, silovanja, prinosenja ljudskih zrtava? Dobri su ti ti standardi za voljenje, ali neka hvala na takvoj doslednosti. Poredis Boga i satanu na osnovu broja ubijenih i tako razlucujes zlo i dobro? Mozes ali nemoj se cuditi kad dosta ljudi kaze neka hvala takvoj doslednosti i moralu. Naravno da je covek stovren smrtan kao i citava tvorevina. Jer je to elementarni preduslov ulaska u slobodnu zajednicu licnosti sa Bogom. To je samo tako moguce i nikako drugacije. Ko veruje u neku drugu vrstu zajednice ili nekog metafizickog moralno ugovora ne mora toga da se drzi ali hriscani bi trebalo. Сад мене занима, то сам питао и Милојкова, али није стигао да одговори, а зашто је Бог дозволио да животиње милијардама година пре човека пате, страдају и умиру? Ајд човек је крив за свој грех, али животиње? Што оне пате? Друго, кажеш није могло другачије. Како то за Бога није могло другачије? АКо сам ја рецимо бог и креатор неке своје творевине, онда ја не зависим ни од каквих спољних закона и нужности да мора тако и никако другачије. Могао је лепо да створи творевину где нема смрти, патње и страдања и да постоји слобода, колико год логички изгледало бесмислено, а Бог свакако не зависи од логике. Надам се да ме разумеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 jos me nesto zanima, jel mozes da pojasnis sta mislis pod umjetnik vjerovatnoce? Да је Богу све могуће као и у науци - квантној космологији -, а све се дешава онако како Бог допусти или благоизволи. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Нисам ја брате баш разумео шта си овим хтео да кажеш. Него да те питам нешто друго. - Шта се дешава са оним човеком који не жели заједницу са Богом (мислим после смрти)? - Који је мотив човека у овом животу да пожели заједницу са Богом у вечности? - To se drugim recima zove pakao. - Kog coveka? Ja mogu reci za sebe. Moj motiv je bio sticanje prave Volje. Staje prava Volja po sv. Maksimu Ispovedniku mozes procitati ovde. Ako ti je engleski problem mogu napisati svojim recina ali to ce malo potrajati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Ај' баш реци својим речима. Не замери за смајли. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 pogresio si brate, nemoguce je suncu bez gravitacije da u svojoj zoni zadrzi objekte koji se krecu, da sunce nema gravitacije, zemlja bi otisla od njega iha ha.... Da li ti stvarno toliko naivno citas moje postove... ne razumejuci uopste sta sam hteo reci. Rekao sam ne treba gravitaciji Bog da bi radila, isto kao sto evoluciji ne treba. To sto za teoriju gravitacije ili teoriju evolucije ne treba Bog da bi bile legitimne i ispravne naucne teorije, ne znaci da Bog ne postoji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Сад мене занима, то сам питао и Милојкова, али није стигао да одговори, а зашто је Бог дозволио да животиње милијардама година пре човека пате, страдају и умиру? Ајд човек је крив за свој грех, али животиње? Што оне пате? Друго, кажеш није могло другачије. Како то за Бога није могло другачије? АКо сам ја рецимо бог и креатор неке своје творевине, онда ја не зависим ни од каквих спољних закона и нужности да мора тако и никако другачије. Могао је лепо да створи творевину где нема смрти, патње и страдања и да постоји слобода, колико год логички изгледало бесмислено, а Бог свакако не зависи од логике. Надам се да ме разумеш. A jel sva ova pitanje postavljas i pri bukvalnoj interpretaciji biblije? Recimo zasto je Bog pobio tolike ljude i zivotinje u potopu? Ajde ljude ali zasto tolike zivotinje? Secas se sta sam ti rekao na temi o Bozijoj nemoci? Ne moze Bog nikad da bude tako mocan koliko mi mozemo da fantaziramo. Zato je On pred nasima fantazijam totalno nemocan. Ti si takodje apsolutni kreator sa olovkom i praznim papirom pa hajde spoji dve tacke najkracom putanjom a da to ne bude linija. Nema sanse, kao ni da nacrtas jednakostranicni pravougli trougao. Zakljucak, nije moguce svoriti apsurde ma koliko da je kreator mocan. Bozija promisao je da bude u slobodnoj zajednici sa covekom. Ne da bude slobodan od coveka i obratno nego a bude u zajednici sa covekom koji na to slobodno pristaje. Da je stvorio tog besmrtnog coveka u besmrtnoj tvoreviniu mimo zajednice sa njima time bi rekao da mu nije cilj nikakva zajednica sa covekom. Zajednica sloboda podrazume zajednicu kao cilj a smrtnost kao preduslov. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Rekao sam ne treba gravitaciji Bog da bi radila, isto kao sto evoluciji ne treba. To sto za teoriju gravitacije ili teoriju evolucije ne treba Bog da bi bile legitimne i ispravne naucne teorije, ne znaci da Bog ne postoji. Рећи да не треба Бог за било шта може само атеиста. Вера управо значи да на пример гравитација постоји самим дејством Божијим - да била шта постоји самим дејством Божијим. А то што се неки саблажњени од присутног зла, последица је неразумевања и неразликовања ,допуштења' и ,благовољења' Божијег. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Ne moze Bog nikad da bude tako mocan koliko mi mozemo da fantaziramo. Zato je On pred nasima fantazijam totalno nemocan. Ti si takodje apsolutni kreator sa olovkom i praznim papirom pa hajde spoji dve tacke najkracom putanjom a da to ne bude linija. Nema sanse, kao ni da nacrtas jednakostranicni pravougli trougao. Zakljucak, nije moguce svoriti apsurde ma koliko da je kreator mocan. Апсурд је реалност физике. Зато не говоримо да је нешто немогуће. Закривљености су много чудне. Не треба изиграти релативност. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Da li ti stvarno toliko naivno citas moje postove... ne razumejuci uopste sta sam hteo reci. Rekao sam ne treba gravitaciji Bog da bi radila, isto kao sto evoluciji ne treba. To sto za teoriju gravitacije ili teoriju evolucije ne treba Bog da bi bile legitimne i ispravne naucne teorije, ne znaci da Bog ne postoji. ne, ne , nisam te razumio, procitao sam sto si ti napisao, ali sam morao i gornje od ignjatija procitati da skontam, posto sam citao sve redom mislio sam nema potrebe i citate detaljno da citam, izvinjavam se, moja greska Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Рећи да не треба Бог за било шта може само атеиста. Pa dobro onda sam za tebe ateista, sta ja tu mogu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 A jel sva ova pitanje postavljas i pri bukvalnoj interpretaciji biblije? Recimo zasto je Bog pobio tolike ljude i zivotinje u potopu? Ajde ljude ali zasto tolike zivotinje? Secas se sta sam ti rekao na temi o Bozijoj nemoci? Ne moze Bog nikad da bude tako mocan koliko mi mozemo da fantaziramo. Zato je On pred nasima fantazijam totalno nemocan. Ti si takodje apsolutni kreator sa olovkom i praznim papirom pa hajde spoji dve tacke najkracom putanjom a da to ne bude linija. Nema sanse, kao ni da nacrtas jednakostranicni pravougli trougao. Zakljucak, nije moguce svoriti apsurde ma koliko da je kreator mocan. Bozija promisao je da bude u slobodnoj zajednici sa covekom. Ne da bude slobodan od coveka i obratno nego a bude u zajednici sa covekom koji na to slobodno pristaje. Da je stvorio tog besmrtnog coveka u besmrtnoj tvoreviniu mimo zajednice sa njima time bi rekao da mu nije cilj nikakva zajednica sa covekom. Zajednica sloboda podrazume zajednicu kao cilj a smrtnost kao preduslov. Пусти сад буквално тумачење Библије, ово је нешто друго. Имамо на једној страни то да је Бог добар и пун љубави, а на другој страни патњу и умирање по свету. Како то спојити? Људе сам изоставио зато што ајд сами смо криви, али шта су диносауруси били криви да пате, умиру? Бог пун љубави прави једно биће које се мучи, пати и умире на крају. Зашто? То биће није равноправно са Богом, нит је разумно, нит је слободно. Говорим о сваком појединачном бићу. Јел би ти направио биће којем би као услов за заједницу са тобом поставио то да пати, страда и умире? Иначе, ја нисам атеиста, али ме интересују одговори на ова питања. Имам нека своја, али бих да их упоредим са другим. У вези овог другог, па не значи ли то да је опет некаква нужност и законитост изнад Бога, да Он не може против закона логике? kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Апсурд је реалност физике. Зато не говоримо да је нешто немогуће. Закривљености су много чудне. Не треба изиграти релативност. Nije apsurdna nego je kontraintuitivna (pozdrav Kordun ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Pa dobro onda sam za tebe ateista, sta ja tu mogu. Можда си само нешто другачије. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука