VaSa110 Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Svakakve veze čovek ima sa svojim roditeljem i ne razumem tvoje pitanje. Adam i Eva su imali večnu zajednicu sa Bogom po zapovestima Božjim: ne jedite sa drveta poznanja. Tu svest su Adam i Eva prenela i na svoju decu jer je sama suština čoveka,dakle ne prolazna.Roditelji su prekršili zapovest i budući da su sami sebi ukinuli večnost,takve su nas dalje i radjali. Ako imam slobodnu volju zar ne bi trebalo JA da se pitam da lil ću da jedem sa drveta spoznaje. Kažeš to je suština i nije prolazna. Evo ja biram da poslušam Boga i ne bi uradio to što su uradili Adam i Eva. i Šta sad zašto sam kažnjen što neko drugi svojom slobodnom voljo odlučio drugačije. To je istio kao kada bi moj sin bio kažnjen jer sam ja nepažnjom zgazio autom nekog. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Bukvalno sve su birali. Ja ništa nisam birao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Ja ništa nisam birao A da mi napišeš koje su to slobode tebi ugrožene od Boga? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Први су стеснили све више светове у свет природни и тако покушали идентификовати реч и смисао речи. Према њиховом схватању царство морално и царство духовно и царство небесно и сам Бог - све се садржи потпуно у царству природном Mnogo lepo rečeno . Ima samo jednu manu "царство морално и царство духовно и царство небесно и сам Бог" bi trebalo da postoje a kolliko se do sada zna to nije baš najsigurnije. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 A da mi napišeš koje su to slobode tebi ugrožene od Boga? Pa ja ti rekoh, niti sam birao koja ću rasa biti, niti na kom mestu ću se roditi, niti koliko ću visok da budem, dakle nemamo. Da te podsetim konverzacije, ako si zaboravio Da li možeš da biraš gde i kako ćeš da se rodiš? Da li su ljudi birali da ih neki lik na pešačko mprelazu pokupi? Da li su birali koliko će visoki da budu? Da li su birali boju kože? ITd. itd. ima dosta stvari koje čovek ne bira već ih dobije. Bukvalno sve su birali. Ja ništa nisam birao Kada sam rekao ja ništa nisam birao mislio sam od navedenog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Evo ja biram da poslušam Boga i ne bi uradio to što su uradili Adam i Eva. i Šta sad zašto sam kažnjen što neko drugi svojom slobodnom voljo odlučio drugačije. To je istio kao kada bi moj sin bio kažnjen jer sam ja nepažnjom zgazio autom nekog. 1. ne možeš da poslušaš Boga jer je to delo tvojih roditelja. Možeš da poveruješ ono što nam je ovaploćeni Logos doneo a to je usinovljenje,večni život ne više po zapovestima no po blagodati dela Spasenja. 2.Dumrem numem da razumem tu filosofiju. Neće tebi biti sin kažnjen,već će dobiti Carstvo po blagodati a ne po nasledstvu tvom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Pa ja ti rekoh, niti sam birao koja ću rasa biti, niti na kom mestu ću se roditi, niti koliko ću visok da budem, dakle nemamo. Da te podsetim konverzacije, ako si zaboravio Ozbiljno te pitam, smeta li ti tvoje biće? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 1. ne možeš da poslušaš Boga jer je to delo tvojih roditelja. Možeš da poveruješ ono što nam je ovaploćeni Logos doneo a to je usinovljenje,večni život ne više po zapovestima no po blagodati dela Spasenja. Eto ti odgovora koja mi je sloboda od Boga uskraćena. 2.Dumrem numem da razumem tu filosofiju. Neće tebi biti sin kažnjen,već će dobiti Carstvo po blagodati a ne po nasledstvu tvom. Nije u pitanju filozofija. Moj sin nema veze sa mojim delom kao što ja nemam veze sa Adamovim delom (ali ispaštam zbog toga) пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Ako imam slobodnu volju zar ne bi trebalo JA da se pitam da lil ću da jedem sa drveta spoznaje. Kažeš to je suština i nije prolazna. Rekao sam da svest o tome da su ljudi stvoreni iako smrtni za večnu zajednicu sa Bogom Živim,nije umrla jer je to sama suština čoveka. Ako hoćeš malo bukvalnije Adam i Eva su tu svest preneli svojoj deci,otuda nama znanje da ona postoji i da je u svakom od nas. Ja ne umem da rasparčavam moje postove.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Eto ti odgovora koja mi je sloboda od Boga uskraćena. Nije u pitanju filozofija. Moj sin nema veze sa mojim delom kao što ja nemam veze sa Adamovim delom (ali ispaštam zbog toga) dobro Adam nas je malo zgazio trociklom ako me razumeš. Bog nije što svedoči i sam stari Adam. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Prijalo mi je ovo ćaskanje ali prilično je kasno. Laku noć. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Ako su bili odlično napravljeni kako su mogli da naprave takvu glupost. Ja zapovest nisam pogazio (čak nisam ni imao prilike). Ako su Adam i Eva pogrešili kakve veze mi imamo s tim. Tricky question, što bi rekli kinezi Teolozi lome koplja od kako se čita sv. Pismo oko toga kako se preneo izvorni greh na sve ljude, ali da probam da uprostim Uzmimo da su Adam i Eva postojali - meni nije problem da u to verujem. E sad, Bog ih je stvorio slobodne, ali slobode nema bez izbora. Izbor, kako je prikazan u Rajskom vrtu se sastoji ne od izbora između ploda drveta i Boga, već između ljudske volje i volje Božje. Čovek je stvoren savršen - i slobodan da odluči. Kao što je i anđelima stavljen izbor, jer su i oni slobodna bića, pa su jedni izabrali Božju volju a drugi sopstvenu - i otpali, tako je i pred čoveka stavljen taj izbor, upravo da bi se sloboda održala. Nema ljubavi sa prisilom, ma kakvom, pa bila ona i ogromna privlačnost Božje ljubavi. Dakle, kao što su Adam i Eva morali da izaberu, u slobodi, koju će volju slediti i vršiti - da li volju Tvorca, koja nije diktatorska, već, jednostavno, uputstvo kako smo napravljeni i ko smo, ili našu volju koja čini da ne funkcionišemo dobro jer nismo tako sastavljeni, tako i svako od nas mora da donese istu odluku - u slobodi. E takve veze imamo sa Adamom i Evom. Ne odlučuju praroditelji za nas ko smo i šta smo, već svako od nas mora sam da donese tu odluku - BIRAJUĆI! Mislim, da smo se i svi rodili u Vrtu, svako od nas bi morao da dođe do drveta i da se odluči. Prototip priča koja važi sa sav ljudski rod, pojedinačno. A što se tiče ovoga što je papa rekao - pa opet, ništa novo. Bog je stvorio svet i sva pravila kako svet funkcioniše. Zašto bi bilo potrebno da je odredio za svako ljudsko biće da bude baš takvo, kad istu stvar čini i proces razvoja - i proces razvoja, zakonitosti je On ustanovio, pa je, na kraju i taj proces Njegovo delo. Obratite pažnju da je Bog stvorio svet za ŠEST dana, a sedmi je počinuo. Broj šest je simbol nezavršenog posla Što će reči, dok su u pitanju dani, tj vreme, tj stvorenje, očigledno je da je Bog razvoj uključio u stvaranje, do potpunog završetka u Hristu i Kraljevstvu. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Uzmimo da su Adam i Eva postojali - meni nije problem da u to verujem. E sad, Bog ih je stvorio slobodne, ali slobode nema bez izbora. Izbor, kako je prikazan u Rajskom vrtu se sastoji ne od izbora između ploda drveta i Boga, već između ljudske volje i volje Božje. Čovek je stvoren savršen - i slobodan da odluči. Kao što je i anđelima stavljen izbor, jer su i oni slobodna bića, pa su jedni izabrali Božju volju a drugi sopstvenu - i otpali, tako je i pred čoveka stavljen taj izbor, upravo da bi se sloboda održala. Nikakav akcenat ovde ne treba da se stavlja na izbor.Čovek ima neograničenu slobodu medjutim čoveku je jasno stavljena do znanja zapovest Oca Nebeskog i ništa ga nije sprečavalo da pod tom zapovešću živi večno. Adam i Eva su znali šta je večnost. Nije Bog postavio izbor,nego zapovest,koja ne ograničava slobodu života.Potpuno su bili slobodni i imali su različitih izbora u plodovima sa drveta života koliko god su hteli. Kršenje zapovesti je donelo smrt a kasnije možda i moguće naglasiti i staviti akcenat na izbor i to onaj izbor posle blagodatnog obećanja večnosti. Izbor da li sa Hristom ili bez njega. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Nisi shvatio Pismo ...Nema zapovesti, već upozorenja. Ako pogledaš hebrejski izvornik, videćeš. Sa druge strane, kad nekog voliš, onda je i njegova preporuka za tebe zapovest, ali ne u pravom smislu.Dakle, ipak se radi o izboru. U ostalom, pogledaj i svoj život - sve je u izboru. A što se tiče toga kako ti gledaš na izbor u vrtu - plodovi drveta života nisu izbor, jer nije bilo ničega da se bira. Ovo drugo drvo je pozivalo na izbor i te kako. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Mislim, da smo se i svi rodili u Vrtu, svako od nas bi morao da dođe do drveta i da se odluči. Prototip priča koja važi sa sav ljudski rod, pojedinačno. Zašto bi morao da dodje do drveta i da odluči? Šta da odluči? Otkud da se morala donositi ikakva odluka? Otkud u slobodi moranje? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука