Jump to content

Папа: Бог није мађионичар

Оцени ову тему

ПиП

Препоручена порука

Ja ti kažem da je prosečan životni vek mnogo porastao u poslednjih par vekova, ono nije neko nagađanje nego činjenica. A što se besmrtnosti tiče to da je nauka daleko od toga je tačno, mada sa druge strane kada pogledamo od čega je sve bila daleko i šta se sve činilo daleko pre samo par godina, a mi te stvari imamo danas, svašta može da se desi.

Имамо напредак само у стварима које ни за педаљ нису помериле проблем старења и умирања. "Просечан животни век",  сама реч каже просек а не правило. И тај просек нема везе са старењем и умирањем, него има везе само само са спречавањем прераног умирања (болести,повреде итд.) Када се то изузме, просек умирања од старости (отказивање рада виталних органа без  болести) није се продужио него се чак можда и скратио.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Имамо напредак само у стварима које ни за педаљ нису помериле проблем старења и умирања. "Просечан животни век",  сама реч каже просек а не правило. И тај просек нема везе са старењем и умирањем, него има везе само само са спречавањем прераног умирања (болести,повреде итд.) Када се то изузме, просек умирања од старости (отказивање рада виталних органа без  болести) није се продужио него се чак можда и скратио.

ma nemaju bjele veze ni sta uzrokuje starenje, tu je nauka podjeljena skroz, jednostavno im nije jasno

Подели на овим сајтовима

Dobro to jeste ali aj sam rekao da se ide prema tome eto problemi preradnog umirenja se rašavaju, znači došli smo do toga da veliki deo poulacije umire od starosti, sada treba da počne da se radi na usporavanju tog procesa. Nisam rekao da će se to sigurno uraditi niti da će ljudi živeti večno, samo kažem da smatram da je moguće da ljudi tj. nauka toliko napredi da će ljudi živeti skoro večno, naravno i dalje će tu biti umiranje zbog povreda itd. 

Takođe možda dođemo do stadiuma da prebacimo svest u mašine, mnogo manje održavanje itd, zamisli ogroman kompijuter sa ljudskim svestima, koji žive zauvek, dok upravljhaju spoljnim svetom i daju zadatke robotima, šta će da rade. Sve ovo liči na naučnu dantastiku i deluje nemoguće, ali opet kada pogledamo šta je sve delovalo nemoguće ko zna...

Подели на овим сајтовима

ma nemaju bjele veze ni sta uzrokuje starenje, tu je nauka podjeljena skroz, jednostavno im nije jasno

Ja čini mi se da sam čuo greške pri deobi ćelija, koje se zapravo mnogo dešavaju, samo postoji "sigurnosni mehanizam" i 99% tih grešaka se primeti i ukloni. Međutim neke prođu i tako se gomilaju dok pojedine stvari ne počnu da otkazuju, recimo i rak tako nastaje itd. Tako sam barem ja čuo čitao negde.

Подели на овим сајтовима

Једноставно, слободе нема ако не могу да бирам исто као и када немам између чега да бирам.

Mi smo tvorevina. Znači nismo mogli da biramo kakvi ćemo biti napravljeni. Ako sada primenim tvoju prvu rečenicu to bi značilo da mi nismo slobodni. Drugo zato što  smo tvorevina mi se ponašamo i mislimo onako kako nas je Tvorac zamislio. Znači mi mislimo da je sloboda ako možemo da biramo i da imamo između čega da biramo jer smo tako stvoreni (to mišljenje nam je unapred dato).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Mi smo tvorevina. Znači nismo mogli da biramo kakvi ćemo biti napravljeni.

Bili smo odlično napravljeni i živeli smo po zapovesti večno. Medjutim zapovest smo pogazili ali svest o tome, da smo iako smrtni stvoreni da bi živeli večno, nikad nije umrla u čoveku. To je prosto čovekovo biće i čovekova suština,koja se kasnije odražava Sinom Božjim i Njegovom blagodaću kao milost i oprost i priziv na večnu zajednicu Boga živoga. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Mi smo tvorevina. Znači nismo mogli da biramo kakvi ćemo biti napravljeni. Ako sada primenim tvoju prvu rečenicu to bi značilo da mi nismo slobodni. Drugo zato što  smo tvorevina mi se ponašamo i mislimo onako kako nas je Tvorac zamislio. Znači mi mislimo da je sloboda ako možemo da biramo i da imamo između čega da biramo jer smo tako stvoreni (to mišljenje nam je unapred dato).

Не, ниси разумео шта сам хтео да кажем. Слобода је када можеш да будеш вољом независтан од нечега и не везује се за спољашња ограничења. У овом случају иако је Бог творац, човек вољно може да одбаци и њега и његову творевину и мишљење о слободи (што потврђујеш тиме што кажеш да нам је то мишљење унапред дато), заначи има потпуно слободу воље да нешто изабере или не изабере.

Подели на овим сајтовима

Ja čini mi se da sam čuo greške pri deobi ćelija, koje se zapravo mnogo dešavaju, samo postoji "sigurnosni mehanizam" i 99% tih grešaka se primeti i ukloni. Međutim neke prođu i tako se gomilaju dok pojedine stvari ne počnu da otkazuju, recimo i rak tako nastaje itd. Tako sam barem ja čuo čitao negde.

to je samo ejdna hipoteza, postoji ih jos, recimo da je kriv ono medjucelijsko tkivo i slobodni radikali, posto se to ne obnavlja niakda i tako dalje, uglavnom postoje samo hipoteze i nista drugo, jednostavno ne znaju

Подели на овим сајтовима

Bili smo odlično napravljeni i živeli smo po zapovesti večno. Medjutim zapovest smo pogazili ali svest o tome, da smo iako smrtni stvoreni da bi živeli večno, nikad nije umrla u čoveku. To je prosto čovekovo biće i čovekova suština,koja se kasnije odražava Sinom Božjim i Njegovom blagodaću kao milost i oprost i priziv na večnu zajednicu Boga živoga. 

Vi stvarno ne vidite potpunu slobodu čoveka?

Подели на овим сајтовима

Bili smo odlično napravljeni i živeli smo po zapovesti večno. Medjutim zapovest smo pogazili

Ako su bili odlično napravljeni kako su mogli da naprave takvu glupost. Ja zapovest nisam pogazio (čak nisam ni imao prilike).

Ako su Adam i Eva pogrešili kakve veze mi imamo s tim.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Vi stvarno ne vidite potpunu slobodu čoveka?

Da li možeš da biraš gde i kako ćeš da se rodiš?

Da li su ljudi birali da ih neki lik na pešačko mprelazu pokupi?

Da li su birali koliko će visoki da budu?

Da li su birali boju kože?

ITd. itd. ima dosta stvari koje čovek ne bira već ih dobije.

Подели на овим сајтовима

Ako su bili odlično napravljeni kako su mogli da naprave takvu glupost. Ja zapovest nisam pogazio (čak nisam ni imao prilike). Ako su Adam i Eva pogrešili kakve veze mi imamo s tim.

Svakakve veze čovek ima sa svojim roditeljem i ne razumem tvoje pitanje. Adam i Eva su imali večnu zajednicu sa Bogom po zapovestima Božjim: ne jedite sa drveta poznanja. Tu svest su Adam i Eva prenela i na svoju decu jer je sama suština čoveka,dakle ne prolazna.Roditelji su prekršili zapovest i budući da su sami sebi ukinuli večnost,takve su nas dalje i radjali.

Razlika izmedju Adama i Eve i nas je ta da se po milosti i blagodati Boga uspostavlja nova večna zajednica sa Živim Bogom koja se temelji ne na zapovesti već na blagodati.

Подели на овим сајтовима

Da li možeš da biraš gde i kako ćeš da se rodiš?

Da li su ljudi birali da ih neki lik na pešačko mprelazu pokupi?

Da li su birali koliko će visoki da budu?

Da li su birali boju kože?

ITd. itd. ima dosta stvari koje čovek ne bira već ih dobije.

Bukvalno sve su birali.

Подели на овим сајтовима

Заситих се разговора а и спава ми се. Ево једне мисли Владике Николаја у којој се може нађи доста паралела са излагањима понеких форумаша на овој теми:

ТРАГЕДИЈА ЉУДСКОГ РАЗУМА

"Трагедија људског разума састоји се из два чина. Први чин се може назвати буквалност, а други вратоломност.

Буквалност је, када разум схвати један нижи свет пространијим од свих виших светова тако, да сматра све више светове збијене и потпуно садржане у томе нижем свету.

Вратоломност је, када разум превиди један свет, те везује онда први са трећим, или други са четвртим, без средњег беочуга.

Буквалисти и вратоломисти су највеће штеточине у човечанству.

Први су стеснили све више светове у свет природни и тако покушали идентификовати реч и смисао речи. Према њиховом схватању царство морално и царство духовно и царство небесно и сам Бог - све се садржи потпуно у царству природном. Природа је, према томе и реч и објект речи и знак и дух. Следствено, није дух речи реалност речи, но реч је реалност духа. Ако си и ти буквалиста, онда је твој разум неписмен. Онда ти, при читању природе, личиш на дете, које сриче стране речи без знања смисла тих речи.

Вратоломисти су они, који, рецимо прескоче царство морално, а признају царство природе и царство духовно; или пак, прескоче сва царства између царства природног и Бога. При овом фаталном скоку разум се спотиче и разбија два огледала, земаљско и небесно. Тада по разбијеним огледалу земаљском играју сенке неморалних богова и духова, а по разбијеном небесном огледалу играју неморални људи и животиње.

Ако си и вратоломиста, онда је твој разум разрок. Помешао си речи из разних језика и слажеш причу коју и сам не разумеш. Просуо си небо по земљи и развејао земљу по небу, и по том облаку од прашине танцујеш са шивом Танцером, крадеш ватру од богова са прометејом, и са Будом Гаутамом спасаваш богове!

Ово су два главна чина трагедије разума људског, уз безбројне остале сцене и слике."

Лаку ноћ свима.

Подели на овим сајтовима

Слобода је када можеш да будеш вољом независтан од нечега и не везује се за спољашња ограничења. У овом случају иако је Бог творац, човек вољно може да одбаци и њега и његову творевину и мишљење о слободи (што потврђујеш тиме што кажеш да нам је то мишљење унапред дато), заначи има потпуно слободу воље да нешто изабере или не изабере.

Ali zar ovo automatski ne izbacuje Boga iz cele priče tj. potpuno je nevažno postoji li ili ne.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...