Jump to content

Папа: Бог није мађионичар

Оцени ову тему

ПиП

Препоручена порука

Zašto bi morao da dodje do drveta i da odluči? Šta da odluči? Otkud da se morala donositi ikakva odluka?  Otkud u slobodi moranje?

Zato što je to priroda izbora. Tvoje pitanje je isto kao i - zašto bi morao da se odlučiš između Hrista i Sotone?...Pa jednostavno, jer ne možeš sa obojicom, moraš da se odlučiš za jedno. Sloboda NIJE :) neograničena :) znaš? Pa čak i ova drovana nam od Boga. Ona se odnosi NA ODREĐENE stvari, ne na sve. Apsolutna sloboda bi bila, recimo, da ja mogu da se rešim da sam živim večno, bez Božje intervencije - a to ne biva - tu slobodu nemamo. 

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Pre će biti da je to zapovest a ne puko upozorenje. Inače bi imali deset Božjih upozorenja.

Upravo to i imamo! Mi ih nazivamo deset Božjih zapovesti, a Hebreji NIKAD. Pogledaj Pismo - to su deset Božjih REČI, preporuka, učenja, a ne zapovesti. 

Подели на овим сајтовима

I da, nisu oni upoznali smrt zato što su probali plod. To nije bila kazna za prekršaj, već jer sam plod u sebi nosi smrt.

Utoliko je ozbiljnija zapovest Boga,jer im je i objašnjeno da postoji smrt u plodu,koju ne mogu da kontrolišu. To se provejava duhom Pisma sve vreme.

Sve mi je dozvoljeno ali nije mi sve na korist. Nema tu izbora tu ima samo poslušnosti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Utoliko je ozbiljnija zapovest Boga,jer im je i objašnjeno da postoji smrt u plodu,koju ne mogu da kontrolišu. To se provejava duhom Pisma sve vreme.

Sve mi je dozvoljeno ali nije mi sve na korist. Nema tu izbora tu ima samo poslušnosti.

Poslušnost u strahu čini ROBA, a ne slobodnoga. Poslušnost u ljubavi čini slobodnoga. Ljubav je IZBOR a ne poslušnost.

Подели на овим сајтовима

Zato što je to priroda izbora. Tvoje pitanje je isto kao i - zašto bi morao da se odlučiš između Hrista i Sotone?

Naravno da je moje pitanje ispravno. Ko je bre ta sotona da se ja sad odlučujem izmedju sotone i Hrista???

Ko me bre tera da se odlučujem? Ja živim u Hristu to je moje prirodno stanovište. 

Ko traži od mene da se odlučujem izmedju sotone i Hrista? Meni ne treba odluka,meni treba pokajanje i povratak od Njega samog obećanje u okrilje večnoga Carstva.

Kakva sad sotona? Od kad postoji opšte sotona?

Подели на овим сајтовима

Naravno da je moje pitanje ispravno. Ko je bre ta sotona da se ja sad odlučujem izmedju sotone i Hrista???

Ko me bre tera da se odlučujem? Ja živim u Hristu to je moje prirodno stanovište. 

Ko traži od mene da se odlučujem izmedju sotone i Hrista? Meni ne treba odluka,meni treba pokajanje i povratak od Njega samog obećan u okrilje večnoga Carstva.

Kakva sad sotona? Od kad postoji opšte sotona?

E moj dragi brate. Svaki dan biraš između Isusa i Sotone, makar i ne prepoznavao. Fraze ostavi za kaficu, to nas Bog neće pitati na sudu.

Подели на овим сајтовима

E moj dragi brate. Svaki dan biraš između Isusa i Sotone, makar i ne prepoznavao. Fraze ostavi za kaficu, to nas Bog neće pitati na sudu.

Samo ti birkaj izmedju djavla i Hrista svaki dan. 

Ja ću se pozabaviti šarekolikim opcijama života (a ne smrti)    životnih plodova  koje dobih Blagodaću na izbor i odabir kako bi mi život bio bogatiji. Tu postoji izbor i predivan je svaki plod život znači.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...