Jump to content

Da li je freelance posao budućnosti?

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

Evo veoma sam blizu da započnem prvi posao kao freelancer, neki test koji su mi dali sam prošao, samo još da razgovor prođe dobro i biće extra.

A sta radis bese?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A sta radis bese?

Evo juče mi je čovek poslao detaljno šta treba da radim i treba da se čujemo na skype da mi objasni kako se radi u programu koji će da mi da. Posao mi je da uživo gledam utakmice i najbolje poteze da sečem (najbolje po njihovom kriterijumu koji su mi poslali, a test koji su mi dali jje bila provera da li ocenjujem po njihovom kriterijumu), kada isečem onda ocenim i to je to. E sada bitno je da gledam meč uživo i da sve bude gotovo ubrzo nakon meča. Video ne treba ja da sklapam automatski odradi program nakon što ja ocenim i isečem.

Radi se jedna utakmica dva do dva ipo sata i plaćanje je 20$+ bonus (bonus maksimalno može da bude 25$ i zavisi od kvaliteta odrađenog sečenje i ocenjivanje). E sada nema ništa ograničeno koliko moram da radim, jernostavno javim koji meč hoću da radim oni mi daju može da se radi 3 meča sedmično može 7. S'tim što će najboljima biti omogućeno da odrade i dva meča istog dana kada su oni razdvojeni (da može da se rade oba uživo).

Tako da je meni ovo super došlo, posao traje od kraja oktobra do sredine aprila 8koliko traje i NBA liga).

Подели на овим сајтовима

Ekstra... a koje je to kategorija poslova... vrlo "cudan" posao.

Pa našao sam ga u "Admin support", znaš kako tražio sam ja baš dugo, ono tipa 3 sata sam bio na elance i gledao poslove i dao svoju ponudu za 10 njih i ovaj čovek mi se javio porukom da mu dam mail, pa mi onda dao tačnije informacije šta treba da seradi i da li se ja slažem sa tim (ja se složio), onda mi poslao test da vidi da li dobo radim (ja ga dobro uradio) i poslao mi poruku da se dogovorimo za skype meeting da mi objasni kako program radi.

U suštini cool posao, ne može mnogo da me zajebe (može samo za jednu utakmicu) jer pare dobijam odmah nakon odrađene utakmice (ili par sati posle)

Inače njihov sajt: http://www.wscouting.com/

PS. Ako mi ne stigne obaveštenje da me je neko citirao (a ako nije neka od "važnih" tema foruma ratko kada vidim).

Подели на овим сајтовима

Pisacu za Elance jer jedino sa njim imam iskustva... cini mi se da Obi radi i sa drugim freelance sajtovima.

Sam Elance uzima 8% provizije od svakog posla koji se sklopi preko njih, sto je zaista fer cifra.

Novac koji zaradite na Elancu mozete preuzeti na nekoliko nacina a meni najpogodniji je preko usluge komanije PAYONEERE koji ima ugovor sa Elance-om. Procerdura je vise nego prosta. Otvorite nalog kod njih, popunite zahtev za karticu i za 10-15 dana na kucnu adresu vam stigne platna kartica koj mozete koristiti na svim bankomatima u zemlji kao i u svim radnjama koje imaju post terminale. Za podizanje kinte na bankomatu provizija je oko 200 dinara a za placanje karticom direktno nema nikakve provizije.

Novac mozete prebaciti sa Elancea na Payoneere kad god zelite, nema onih fora sa minimalnim iznosom za isplatu, dakle ako zelite mozete  i 10$ dolara da podignete.

Pored payoneera, elance nudi i bankovni transfer (ne preporucujem jer je provizija visoka, mislim da nase banke uzimaju oko 25$ po transakciji), Paypal i Skrill.

Moze da se radi svasta. Zaista je lepeza poslova siroka. Programiranje, dizajn (web, graficki...), fotografija, ilustracija, kreativno pisanje, blogovi, sajtovi.... ma svasta.

Ja licno radim web i graficki dizajn kao i obradu fotografija, kako sta naidje... i sta mi se radi...

Ateista, hteo sam da pitam kako to podizes novac sa PAYONEERE-a na bankomatima u Srbiji. Da li moras da imas otvoren devizni racun u banci u Srbiji ili ne. Na bankomatima se podizu dinari. Pitanje je mozda glupo ali me interesuje jer bih probao da radim ovako nesto. 

Подели на овим сајтовима

Ateista, hteo sam da pitam kako to podizes novac sa PAYONEERE-a na bankomatima u Srbiji. Da li moras da imas otvoren devizni racun u banci u Srbiji ili ne. Pitanje je mozda glupo ali me interesuje jer bih probao da radim ovako nesto.

Мораш прво да постанеш атеиста. :)

Подели на овим сајтовима

Ateista, hteo sam da pitam kako to podizes novac sa PAYONEERE-a na bankomatima u Srbiji. Da li moras da imas otvoren devizni racun u banci u Srbiji ili ne. Na bankomatima se podizu dinari. Pitanje je mozda glupo ali me interesuje jer bih probao da radim ovako nesto. 

Ja sam uzeo još pre Skrill card i ona omogućava kupovinu (pa i podizanje novca) u raznim valutama, koliko sam skontao uzme ti proviziju ako je ima i onda račun koji je u dinarima pretvori u eure i onda ti toliko skone sa računa. Nešto slično poput druge kartive koju imam, na toj uplaćuješ u dinarima sve, međutim kada plaćaš nešto preko neta iako je u nekoj drugoj valuti ono ti samo skine ekvivalentnu vrednost u dinarima.

Подели на овим сајтовима

Nisam ateista, al` sam prvi stig`o.

Ne treba ti nista posebno. Ubacis karticu, pratis uputstva, uneses iznos, podizes novac. Kao i kod svake druge kartice. Sta je vazno:

1) Ovo su master kartice, tako da automat mora da ima znak za master kartice na sebi, da bi sa njega mogao da podizes. Medjutim, koliko znam, to imaju ili svi ili velika vecina automata kod nas. Isto tako mozes da provlacis karticu u dragstorima i radnjama koje imaju automate za provlacenje.

2) Provizija na bilo koji iznos koji podizes je oko 200 din. ($ 2,15), to moras da uracunas.

3) Preporucujem Komercijalnu banku pre svih - najpovoljniji kursevi (konverzija je u svim bankama automatska, ti nemas s tim nista), stalna i stabilna veza, i najveci dnevni limit po automatu (50.000 din.).

Dakle, nikakvi devizni i racun i ostalo. I to nije samo kod ove 2 kartice o kojima pricamo (Payoneer, Skrill) - moja sestra ima svoju karticu iz Svedske koja nije nijedna od ove 2, pa opet na isti nacin podize novac kod nas, za istu proviziju.

Eto, ukratko o tome...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja sam uzeo još pre Skrill card i ona omogućava kupovinu (pa i podizanje novca) u raznim valutama

Podizanje novca u drugim valutama kod nas moze samo ako znas da taj automat ima drugu valutu u sebi, naravno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Podizanje novca u drugim valutama kod nas moze samo ako znas da taj automat ima drugu valutu u sebi, naravno...

Ma možda sam se loše izrazio mislio sam ako na računu imaš eure, dolare bilo šta, ovde ubaciš karticu, pratiš upudstva i podigneš koliko hoćeš dinara, a oni ti sa računa skinu ekvivalentnu sumu (po tadašnjem kursu) eura, dolara, čega god imaš na računu i plus proviziju. Da li sam dobro skontao?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ma možda sam se loše izrazio mislio sam ako na računu imaš eure, dolare bilo šta, ovde ubaciš karticu, pratiš upudstva i podigneš koliko hoćeš dinara, a oni ti sa računa skinu ekvivalentnu sumu (po tadašnjem kursu) eura, dolara, čega god imaš na računu i plus proviziju. Da li sam dobro skontao?

Da, ako dizes,na bankomatu.

Ako placas direktno u radnji onda sve to minus provizija.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Da, to je to - na automatima za kesh ima provizije, a za placanje u radnjama nema.

Подели на овим сајтовима

Nisam ateista, al` sam prvi stig`o.

Ne treba ti nista posebno. Ubacis karticu, pratis uputstva, uneses iznos, podizes novac. Kao i kod svake druge kartice. Sta je vazno:

1) Ovo su master kartice, tako da automat mora da ima znak za master kartice na sebi, da bi sa njega mogao da podizes. Medjutim, koliko znam, to imaju ili svi ili velika vecina automata kod nas. Isto tako mozes da provlacis karticu u dragstorima i radnjama koje imaju automate za provlacenje.

2) Provizija na bilo koji iznos koji podizes je oko 200 din. ($ 2,15), to moras da uracunas.

3) Preporucujem Komercijalnu banku pre svih - najpovoljniji kursevi (konverzija je u svim bankama automatska, ti nemas s tim nista), stalna i stabilna veza, i najveci dnevni limit po automatu (50.000 din.).

Dakle, nikakvi devizni i racun i ostalo. I to nije samo kod ove 2 kartice o kojima pricamo (Payoneer, Skrill) - moja sestra ima svoju karticu iz Svedske koja nije nijedna od ove 2, pa opet na isti nacin podize novac kod nas, za istu proviziju.

Eto, ukratko o tome...

Hvala veliko na lepom objasnjenju

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
Novac koji zaradite na Elancu mozete preuzeti na nekoliko nacina a meni najpogodniji je preko usluge komanije PAYONEERE koji ima ugovor sa Elance-om. Procerdura je vise nego prosta. Otvorite nalog kod njih, popunite zahtev za karticu i za 10-15 dana na kucnu adresu vam stigne platna kartica koj mozete koristiti na svim bankomatima u zemlji kao i u svim radnjama koje imaju post terminale. Za podizanje kinte na bankomatu provizija je oko 200 dinara a za placanje karticom direktno nema nikakve provizije.

Ako sam dobro shvatila, da bi se izbjeglo posredovanje lokalnih banaka, najbolje je uzeti Payoneer karticu, koju trebaš već imati ako želiš da probaš da dobiješ poslić? Može savjet konkretnije kako doći do ove kartice? Neki link ili tako nešto. Pošto nisam razumjela kod koga se zapravo traži.

Kako to uopšte funkcioniše, otvori se account, da li se tad nudi opcija i za karticu, šta je oko članarine i te 8% provizije (ako ima neko kome nije mrsko da objasni).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...