Jump to content

Кухињица - боје и мириси...

Оцени ову тему


Препоручена порука

  On 7. 10. 2016. at 18:41, мирођија рече

  На шта те подсетих?

Expand  

Na Lidiju iz serije Breakin bad, jedna od najboljih koje sam odgledala.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 7. 10. 2016. at 19:59, мирођија рече

Нисам гледала зато питам.

Expand  

Mnogo dobra serija, čak je i proglašena za najbolju svih vremena.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 4 weeks later...

Sutra je u planu marinirani krompir sa slaninom.. uz osvezavajuću salatu sa prelivom od jogurta.. Samo što ovog puta moram više slanine da stavim kako bi se izbeglo otimanje..

Kao poslasticu ćemo jesti sutlijas sa jabukom i cimetom..  

20161027_140503.jpg

20161027_140858.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Nemojte propustiti priliku da ove divne jesenje boje upotpunite pecenom bundevom i kestenjem. Jednostavno, zdravo i ukusno, a prava radost za decicu.

Ja sam prekjuce napravila corbicu od bundeve i mogu vam reci da je bas njami.

  • Волим 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 2. 11. 2016. at 22:54, florenntina рече

Nemojte propustiti priliku da ove divne jesenje boje upotpunite pecenom bundevom i kestenjem. Jednostavno, zdravo i ukusno, a prava radost za decicu.

Ja sam prekjuce napravila corbicu od bundeve i mogu vam reci da je bas njami.

Expand  

Njam.. njam... sa dodatkom majčine dušice biva još ukusnija... 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 year later...

После Божића, када је остало печења и мало пилетине које нисмо појели, размишљам, зашто бих давали кучету и мачкама, греота кад они имају своју храну и тако решим да од тога направим питу. Једноставно, измислим рецепт. Сво то месо исецкам на ситне комадиће, исецкам и једно 5 главица црног лука (волим да додам лук јер јелу даје неки леп, префињен укус) и све то продинстам на мало уља. Ђувечару сам мало подмазао са уљем и онда ређао коре. На сваки слој коре сам ређао по слој ове продинстане смесе тако да попуним сваки ћошак ђувечаре. Водио сам рачуна да крајеве кора који су прелазили ивице ђувечаре, савијам на унутра да се месо са те коре не растура вани. Једино што сам се израдио јесте што сам последњу кору премазао са измућеним јајетом. Када се пита испекла покрио сам је да омекша али је покорица ипак била крцкава. Мислим да је то било због тога што сам је премазао са јајетом. Врло кратко сам пекао питу на 150 степени, чисто сам пратио да само порумени. Иначе, волим тако да, с'времена на време, ''сметам'' по кухињи :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ја данас спремала кнедле са шљивама....и не могу да се зауставим једући их....без лажне скромности испале су ....уааааууу....

 

Како одолети домаћим сопственим :D кнедлама са шљивама....

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Рапсоди имам рецепт за "колач са укусом кнедли од шљива", када ти досади прављење правих кнедли, јави се :) колач је кремаст, прави се за пола сата и стварно има укус кнедли.

П.С. поред роловане плећке, која је остала од јуче, отимали смо се око моче :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

×
×
  • Креирај ново...