Jump to content

Tema kad nema teme gde biste pisali

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

Прије пар дана, ћерка и ја одемо у пет шоп да ми на лицу мјеста покаже хрчка којег жели да јој купим, а о којем ме је данима "смарала", знајући да кад га видим да му нећу моћи одолити. Играла је на ту карту да смо већ имали хрчке и да је иза њих остало све оно што је потребно да имаш хрча као кућног љубимца (кавез, точак, кућица, пиљевина итд.). Ок, одемо ми. Осим "стандардних" животиња које имају пет шопови (папиге, рибице, хрчци, зечеви, корњаче), власник овог пет шопа је набавио и двије егзотичне врсте, а то су тарантула и питон. Нису за продају, али су велика атракција и радња је увијек пуна знатижељних дјечијих погледа. Е тако је било и када смо нас двије отишле. У тој групици знатижељника су се нашла дјеца година као и моја кћер, значи старији малољетници (15,16,17 година). Постављају они власнику разна питања о тарантули и питону и човјек стрпљиво одговара на свако (вјерујем да му је тако по цијели дан, сваки дан). Између осталих, један дјечак (отприлике 17 година) упита:

- Чиме храните змију?

- Мишевима. - одговори човјек

- А како је храните?

- Убацим јој миша у тераријум.............на то се надовеза овај дјечак не дозволивши човјеку да заврши

- и она га угризе и поједе. А је ли много отровна ова змија? Може ли убити човјека?

Власник радње збуњено погледа дјечака и рече;

- Ово је питон.

- Знам, знам, то сте рекли. Питам Вас је ли отрован?

Значи, шок и невјерица и код власника радње, а и код мене. Дјечак ( а вјерујем и цијела та група дјеце што су била) не зна да питон нема отров. Да ли је могуће то? Да ли је могуће да никад, ама баш никад, није негдје (било гдје) прочитао, видио, да питони не спадају у групу отровница!? Да ли је могуће да то никада ни кроз школу није барем чуо? 

Можда није знање о змијама (или било којим другим животињама) битно знање за будућност овог младог човјека, али неке основне ствари (које се уче у основној школи) не би смио дозвоти себи да не зна. Чија је то брука, родитеља, наставника и професора, његова..............не знам, али знам да брука јесте. 

П.С. Купиле смо хрчка. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

За једну женску особу с форума:

statusi-za-ljubomorne.jpg

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Ne znam kako da obrisem pouku, a promasila sam temu.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Presretna sam. Tetovirala sam lobanju. Predivno iskustvo...koža savršena za rad, a klijentica predivna. Dugokosa, prelijepa plavuša, sa jednom stranom izbrijanom, i na njoj je sada T-Rex u punom sjaju. 
Ludilo dobar osjećaj. :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Биљана рече

Ne znam da li znam postaviti fotografiju sa telefona. Nesto sam cackala pa bumo vidli :D

E pa bice da ne znam :)))

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

16 hours ago, Arsenija рече

Da li u toku ovog posta postoji liturgija predjeosvecenih darova ( sredom i petkom ) ? 

Колико је мени познато, мислим да не, чини ми се да је то само у току васкршњег поста. Нека ме неко исправи ако гријешим.

9 hours ago, Ayla рече

Tetovirala sam lobanju.

Баш јутрос уз припрему за посао (кафу и кроасан) гледајући фејсбук налетих на ову слику :) 

5 minutes ago, Биљана рече

E pa bice da ne znam :)))

:( 

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, Goku рече

Колико је мени познато, мислим да не, чини ми се да је то само у току васкршњег поста. Нека ме неко исправи ако гријешим.

Hvala Goku . Mislim da si u pravu ...   :)

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...