Jump to content

Иконописачки подвиг чланова ЖРУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Covek je pitao sta koristimo za lakiranje a ne sta mu predlazem da on koristi na ovoj ikoni koju je postavio.

Само опуштено ;) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 409
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Питање за иконописце:

Зар није лак за чамце тежак и масиван у односу на шелак?

Па није, јер не наноси се то у дебелим слојевима и у више слојева. Али ако се некоме не свиђа то (јер се споро суши), увијек постоји лак у спреју. 

Искрено, много љепша икона буде када се прелакира тим лаком. Икона добије живост, топлину, а то јој даје баш тај високи сјај лака. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Да...па не знам,не слажем се са тим,мислим да није ствар у живости Иконе,тај интезитет боје и упечатљивост може да се добије и без тих тешких лакова.Ја имам Икону заштићену воском,нешто фантастично :) не користи се више та технологија,наравно,времена су се променила,свему је пала цена па и Иконама...нажалост,сад морају људи да се довијају.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Питање за иконописце:

Зар није лак за чамце тежак и масиван у односу на шелак?

Moje misljenje je da jeste previse tezak i masivan(dobar opis) i tehnoloski gledano

zatvara u potpunosti bojeni sloj koji bi trebalo da sadrzi jajcanu emulziju ciji proces susenja

(mislim na potpuno isusivanje ne samo na dodir)traje jako dugo a vazno je zbog trajnosti.U tom slucaju selak

je idealna zastita,obzirom da je lagan te dozvoljava produzeno susenje da ga tako nazovem

i posle nanosenja a vezuje cestice pigmenta plus ima jedno jako dobro svijstvo koje lak nema

a to je da bolje penetrira kroz bojeni sloj u podlogu pa je vezivanje samog bojenog sloja za

podlogu daleko trajnije nego kod koriscenja laka.

Da li bi mogli da postavite neku fotografiju te vase ikone molim Vas ,po mogucstvu sto bolje rezolucije?

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Велики потенцијал.Ради доста на ликовима.Светог Јована ниси добро урадио.

Код Јелене учиш можда?

Питање је за 3006,не знам зашто ми је изашао овај цитат..

Jeste, kod Jelene sam (vidi se najviše na Svetom Luki), mislim nešto više od pola godine, ne znam tačno. Pre toga sam nešto pokušavao sam, ali to nije bilo to, jer nemam nikakvo slikarsko obrazovanje a učenje sa interneta je čist promašaj.

A Svetog Jovana sam radio bez Jeleninih saveta što se i vidi. Ona je neverovatna.

Подели на овим сајтовима

Jeste, kod Jelene sam (vidi se najviše na Svetom Luki), mislim nešto više od pola godine, ne znam tačno. Pre toga sam nešto pokušavao sam, ali to nije bilo to, jer nemam nikakvo slikarsko obrazovanje a učenje sa interneta je čist promašaj.

A Svetog Jovana sam radio bez Jeleninih saveta što se i vidi. Ona je neverovatna.

Драго ми је да учиш од Јелене :) Само напред!

Подели на овим сајтовима

Moje misljenje je da jeste previse tezak i masivan(dobar opis) i tehnoloski gledano

zatvara u potpunosti bojeni sloj koji bi trebalo da sadrzi jajcanu emulziju ciji proces susenja

(mislim na potpuno isusivanje ne samo na dodir)traje jako dugo a vazno je zbog trajnosti.U tom slucaju selak

je idealna zastita,obzirom da je lagan te dozvoljava produzeno susenje da ga tako nazovem

i posle nanosenja a vezuje cestice pigmenta plus ima jedno jako dobro svijstvo koje lak nema

a to je da bolje penetrira kroz bojeni sloj u podlogu pa je vezivanje samog bojenog sloja za

podlogu daleko trajnije nego kod koriscenja laka.

Da li bi mogli da postavite neku fotografiju te vase ikone molim Vas ,po mogucstvu sto bolje rezolucije?

Тако је.Потпуно,потпуно се слажем.Нажалост,не могу да је постављам на нет,то нам је поклон од једног доброг пријатеља иконописца.Он је по том питању....чудан хехе Видећу на пп да Вам пошаљем да видите.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Одлично 3006 :)

Само мало поведи рачуна о позлати,мало само педантније :)

Ликови-одлични.

Богомладенац мало само уравнотеженије да је тело.Не знам какав си предложак имао(ла).Не могу да се сетим положаја Богомладенца...мислим да си изашао(ла) мало из цртежа,јел тако?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Лазули-одлично,само напред :)

Биљана,имаш дара али можеш ти то сигурно пуно боље.Треба времена и много рада и напредовања :)

Подели на овим сајтовима

:cmizdrenje:   Ja nemam ni 1 ocigledan talenat. 

Ja ne znam da slikam. Jednom sam naslikala Belog Andjela,a Majka me je pitala...koja je ovo manekenka... :cmizdrenje: .

Htedoh jednom da naslikam Svetog Djordja na konju...pocela sam od konja,pa preko Djordja,a za glavu nije bilo mesta...pa sam posle odlucila da to bude Car Lazar....  Ali jednom,desilo se cudo! Na konkursu za Svetog Savu moj rad je bio najbolji  ! Ali to je zato sto sam ga precrtala na prozoru... :(( ...

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...