Ljubičasta Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 Mogu l´ ja? :170fs799081: JESSY, ivanaika, Иван Ивковић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2014 O, vise nego dobrodosla Bas smo se nadali nekoj dusici kao ti... Nego - jel 'oces u dream-team, udarni,.stalno citanje, ili Zlatna rezerva? ivanaika, Данче*, Ljubičasta and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Ja bih da vam se pridružim, ako može Ljubičasta, Ненад Р., LISA and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Dobrodošla u naše malo hristoljubivo vojinstvo! 8086.gif Svetlana Pecin-Saraguda, ivanaika, Олимп and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Добро нам дошла Иванаика. Svetlana Pecin-Saraguda, ivanaika and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Расте наше "мало" стадо! Слава ти Боже! Добро нам дошла Иванаика! :0442_feel: Ненад Р., ivanaika, Gordana . and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 у душевној повређености.....Псалам 53 1. Боже! именом својим помози ми, и крјепошћу својом одбрани ме на суду. 2. Боже! услиши молитву моју, чуј ријечи уста мојих. Псал. 5:1, Псал. 55:1 3. Јер туђини усташе на ме; и силни траже душу моју; немају Бога пред собом. 4. Гле, Бог је помоћник мој, Господ даје снагу души мојој. Псал. 118:7, Иса. 41:10, Рим. 8:31, Јевр. 13:6 5. Обратиће зло на непријатеље моје, истином својом истријебиће их. Псал. 89:49 6. Радо ћу принијети жртву, прославићу име твоје, Господе, јер је добро. Псал. 52:9 7. Јер ме избављаш од сваке невоље, и на непријатеље моје без страха гледа око моје. Олимп, LISA, ivanaika and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Hvala svima na dobrodošlici! LISA, Олимп, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 ПОМИЛУЈ ме, Боже, јер ме погази човек, сав дан ратујући сатре ме. Погазише ме непријатељи моји сав дан, јер су многи који ме нападају с висине. Дању се нећу бојати, јер се у Тебе надам. Богом ћу хвалити речи (наде) моје сав дан. На Бога се поуздах, нећу се бојати, шта ће ми учинити тело (=смртник). Сав дан речи се мојих гнушаху, против мене су све мисли њихове на зло. Заселиће се они, и сакриће се, пету ће моју вребати, као што очекиваше душу моју. За ништа ћеш их одбацити, у гњеву ћеш народе оборити, Боже. Живот мој објавих Теби, изнесох сузе моје преда Те као и у обећању Твоме. Повратиће се непријатељи моји назад, у који дан Те призовем; ево познадох да си Ти Бог мој. Богом ћу похвалити реч, Богом ћу похвалити беседу. На Бога се поуздах; нећу се бојати, шта ће ми учинити човек. У мени су, Боже, молитве, које ћу одати хвали Твојој. Јер си избавио душу моју из смрти, (очи моје од суза), и ноге моје од склизнућа, да благоугодим пред Богом, у светлости жив Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Псалам 23 1 Господ је пастир мој, ништа ми неће недостајати . 2. на зеленој паши пасе ме , води ме на тиху воду. 3 . Душу моју опоравља , води ме стазама праведним имена ради свог. 4. Да пођем и долином сена смртнога , нећу се бојати зла ;јер си Ти са мном ; штап Твој и палица Твоја штите ме . 5. Поставио си пред моном трпезу на видику непријатеља мојим ; намазао си уљем главу моју , и чаша моја је препуна . 6. Да! Доброта и милост Твоја пратиће ме у све дане живота мог , и ја ћу наставати у дому Господњем задуго, Ljubičasta, Svetlana Pecin-Saraguda and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Буди ми Бог заштитник и место утврђено да ме спасеш, јер утврђење моје и прибежиште моје јеси Ти. Боже мој, избави ме из руке грешника, из руке безаконика и неправдујућег. Јер си Ти трпљење моје, Господе; Господе, Надо моја од младости моје. На Тебе се ослоних од утробе, од материце мајке моје Ти си мој покровитељ; у Теби је хвалопој мој свагда. Као чудо постадох многима, а Ти си помоћник силан. Нека се испуне уста моја хвале (Твоје), да певам славу Твоју, сав дан великолепност Твоју. Не одбаци ме у време старости, када нестане снаге моје не напусти ме. Иван Ивковић, Svetlana Pecin-Saraguda and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Псалми, употребљавани у богослужењима:Јутрење: Почетак: 19, 20. Шестопсаламје: 3, 37, 62, 87, 102, 142. Пред каноном: 50. Хвалебни псалми: 148, 149, 150.Часови: Први: 5, 89, 100. Трећи: 16, 24, 50. Шести: 53, 54, 90. Девети: 83, 84, 85.Вечерње: Предначелни псалам: 103, “Блажен муж:” 1. На “Господи воззвах:” 140, 141, 129, 116. На крају вечерњег: 33.Повечерје: 4, 6, 12, 69, 90, 142.Пред причешћем: 22, 23, 115.Литургија (изобразитељна): 102, 145.Погребење: 118. На сваку потребу:о болујућем: 70, благодарствени: 117, на нову годину: 64, путујућим: 120, прозбени молебан: 142. Псалми по садржају:Благодарствени и хвалебни: 33, 65, 66, 91, 95, 96, 102, 103, 116, 145, 149, 150.Прослављајући Бога: 8, 17, 92, 102, 103.Поучни: 1, 40, 32, 45, 84, 89, 100, 111, 126.Изливајући жалост: 3, 12, 16, 37, 54, 87, 141, 142.Изражавајући наду на Бога: 53, 85, 90, 111, 120Преклињући о заштити и помоћи: 3, 4, 24, 40, 54, 69, 142.Покајни: 38, 50.Изражавајући радост: 32, 83, 114. Gordana ., Ljubičasta, LISA and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Псалам 85. 1.ПРИКЛОНИ, Господе, ухо Твоје, и услиши ме, јер сам ја сиромах и убог. 2.Сачувај душу моју, јер сам преподобан; спаси слугу Твога, Боже мој, који се узда у Тебе. 3.Помилуј ме, Господе, јер Теби вапим сав дан. 4.Узвесели душу слуге Твога, јер Теби, Господе, подигох душу своју. 5.Јер си Ти, Господе, добар и снисходљив, и многомилостив свима који Те призивају. 6.Чуј, Господе, молитву моју, и пази на глас мољења мога. 7.У дан жалости моје завапих к Теби, јер си ме услишио. 8.Нема сличнога Теби међу боговима, Господе, и нема (дела) по делима Твојим. 9.Сви народи које си створио, доћи ће[1] и поклониће се пред Тобом, Господе, и прославиће Име Твоје. 10.Јер си Ти Велики и чиниш чудеса, Ти си Бог Једини (Велики). 11.Упути ме, Господе, путем Твојим и поћи ћу у истини Твојој. Да се обрадује срце моје да се боји Имена Твога. 12.Исповедаћу Те и хвалити Господе Боже мој, свим срцем својим, и славићу Име Твоје до века, 13.јер је милост Твоја велика на мени, и избавио си душу моју од пакла најдубљега. 14.Боже, безаконици устадоше на ме, и скуп силника тражаше душу моју, и не поставише Тебе пред собом. 15.А Ти, Господе Боже мој, милосрдан си и милостив, дуготрпељив и многомилостив и истинит. 16.Погледај на ме и помилуј ме; дај снагу слузи Твоме, и спаси сина слушкиње Твоје. 17.Учини са мном знамење на добро, и да виде они који ме мрзе, и постиде се; јер си Ти, Господе, помогао ми, и утешио си ме. Svetlana Pecin-Saraguda, Млађони and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Могу ли наредних 20 дана да читам, за даље би се договорили након тога . Олимп, Иван Ивковић, ivanaika and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Могу ли наредних 20 дана да читам, за даље би се договорили након тога . naravno..... :good2: javicemo ti odakle pocinjes.... Олимп, Sanja Т. and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука