JESSY Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Ево, такви су грешници и уживачи, до века се држе богатства. И рекох: Еда ли узалуд учих правди срце моје и умивах у невиности руке моје, и бејах бијен васцели дан, и изобличење моје биваше свако јутро? Ако говорах: Казиваћу тако, гле нараштају синова Твојих бих преступник (завета). И замислих да дознам то, и би преда мном труд (и мука); док не уђох у Светилиште Божије и схватих свршетке њихове. Олимп and LISA је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Псалам 83.(МТ: Псалам 84) КАКО су мила насеља Твоја, Господе над војскама. Жедни и топи се душа моја за дворима Господњим. Срце моје и тело моје обрадоваше се Богу Живоме. Јер и птица нађе дом себи, и грлица гнездо себи, где ће положити птиће своје. Жртвеници Твоји, Господе над војскама, Царе мој и Боже мој. Блажени који обитавају у дому Твоме, у век векова хвалиће Те.(Диапсалма). Блажен је човек коме је заштита у Тебе, Господе; усхођења (у Храм) завештао је у срцу своме, у долини плача, у месту које је поставио. Јер ће благослове дати Законодавац; ходиће из силе у силу, јавиће се Бог над боговима на Сиону. Господе Боже над војскама, услиши молитву моју; чуј, Боже Јаковљев. (Диапсалма). Заштитниче наш, види, Боже, и погледај на лице Помазаника Твога. Јер је бољи дан један у дворима Твојим, од хиљада (других). Изабрао сам (рађе) да се премећем у дому Бога мојега, него да живим у становима безбожничким. Јер милост и истину љуби Господ Бог, благодат и славу даднуће. Господ неће лишити добара оне који ходе у безазлености. Господе Боже над војскама, блажен је човек који се нада у Тебе. Gordana ., Svetlana Pecin-Saraguda and LISA је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Иван Ивковић, LISA and Nina 777 је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 БЛАГОВОЛЕО си, Господе, земљу Твоју; повратио си робље Јаковљево. Опростио си безакоња народу Твоме, покрио си све грехе њихове. (Диапсалма). Зауставио си сав гњев Твој, повратио си се од гњева јарости Твоје. Слушаћу шта ће ми рећи Господ Бог, јер ће рећи мир на народ Свој, и на преподобне Своје, и на оне који обраћају срце (своје) к Њему. Али је спасење Његово близу оних који Га се боје, да настани славу у земљу нашу. Милост и истина пољубише се, правда и мир целиваше се. Истина из земље засија, и правда са небеса приниче (=дође) LISA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Bilo bi dobro da neko, kad se prijavi, zaista ima namjeru da trajno posveti svakodnevno 15-tak minuta tome, predvidjevsi i svoje obaveze. Oni koji nisu bas sigurni, nek naglase da su samo za rezervnu grupu. потпуно се слаже са овим....потребно је јако мало времена да би се једна катизма прочитала....а сталним променама ствара се стварно збрка...а и просто овај дивни акт губи на својој вредности... тако да и ја предлажем да ако није сигуран да ће моћи да то испрати, нека нагласи да га ставимо у резервну групу....хвала... Ненад Р., Олимп and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Људи и ја бих исто да се захвалим. Заиста ми прија ово читање, и осећам се лепо касније. И мислим да није овог сабора, не бих ни читао псалтир, тј. не бих могао да се организујем да га читам и колило. Овако, ово ми је мера. И треба ми око десет минута по катизми, у зависности колико разумем. Дефинитивно препорука за читање. JESSY, Svetlana Pecin-Saraguda, Sanja Т. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Psaltir je prijeki lijek, u pravoj agoniji... Ali je i tesko stivo... neki ljudi ne mogu da ga citaju uopste, 'nesto' im ne da, ili im je prestrasan... Procitah da se u Vavedenju non-stop cita psaltir, ali da igumanja nocu salje samo stare, iskusne monahinje... 'zbog posebnih iskusenja'... A inace bismo trebali svaki dan da procitamo po 1 katizmu, i 1 glavu NZ.. tako da bi se za podvig u stvari racunala tek druga Олимп, Nina 777, Svetlana Pecin-Saraguda and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 @@Дијана., Дешава се и мени често да неки део не резумем, у зависности у каквом сам стању. Некад сам врло тврдоглав. Али је зато ту тумачење Светих отаца ja to ne citam... mada me mnogo sta zbunjuje, o kaznjavanju, istrebljenju gresnika itd. 'tesko to bi u ocima mojim'.. progutam nelagodu, odem dalje mada znam da se stosta u psaltiru tumaci metaforicno... JESSY and Олимп је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2014 Да нисам претраживла тумачења Св. отаца, верујем да бих убрзо,сасвим убрзо, потпуно престала да читам Псалме, дефинитивно бар одређене. Много је тога у њима што се не може схватити "само по себи" а да нешто читам и да ми то уноси забуну,нелагодност...да ме шокира и у појединим случајевима изазива у мени језу и гађење, нисам могла. Наш Бог је Бог Логос, и ми смо логосна бића......добро ми је потрудити се за сваку реч коју изговарам у молитвама. Добро је схватити/осетити/знати "зашто баш њу" и зашто у таквом следу....не устручавам се ни сада, после низа година Nina 777, Олимп, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ово је дан који створи Господ, обрадујмо се узвеселимо се у њему. О Господе спаси! О Господе, поведи добро! Благословен Који долази у Име Господње;[4] благословисмо вас из дома Господњег. Бог је Господ и јави се нама; саставите празник с гранчицама (врбице) до рогова жртвеника. Бог мој јеси Ти, и исповедаћу и хвалити Те; Бог мој јеси Ти, и узвисићу Те. Исповедаћу се Теби, јер си ме услишио, и био си ми на спасење. Исповедајте се Господу, јер је добар, јер је до века милост Његова. Олимп, Иван Ивковић, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Sv.Ignjatije B. "Ako u psalmopojanju koje se vrši glasno, ustima, nema pažnje, ako je ono rasejano, što je neodvojivo od telesnih delatnika koji ne vode računa o umu, onda ono deluje na dušu veoma slabo, površno, i donosi rod saobrazan tom delovanju. Stalno i mnogo psalmopojanje veoma često rađa sumnju i sve što uz nju ide. "Mnogi", govori shimonah Vasilije, "bez opitnog umnog delanja, pogrešno misle da umno delanje priliči jedino bestrasnim i svetim ljudima. Zbog toga, a i zbog toga što se, po spoljašnjoj navici, drže samog psalmopojanja, tropara i kanona, oni počivaju u tom svom spoljašnjem moljenju. Oni ne shvataju da su nam takvo moljenje pevanjem oci predali samo za jedno određeno vreme, zbog nemoći i detinjske slabosti našeg uma, da se malopomalo obučavamo i ushodimo na stepen umnog delanja, a ne da do smrti ostajemo u psalmopojanju. Ima li šta detinjastije od onoga kada pročitamo ustima našu spoljašnju molitvu, i onda se potpuno predamo našem radosnom mišljenju da radimo nešto veliko i tešimo sebe samim brojem molitava, i time hranimo unutrašnjeg fariseja!" nana, Данче*, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 „Устављај језик свој ода зла и уста своја од преварне речи.” (Пс.34;13) Ненад Р., Олимп, Иван Ивковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 изволите....придружите нам се....мислим да је 15 минута читања псалама душекорисније од залудних разговора.... Дијана., Никола Поповић, Ljubičasta and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Псалам 134 1. Сад благосиљајте Господа , све слуге Господње , који стојите у дому Господњем ноћу. 2. Подигните руке своје ка светињи , и благосиљајте Господа. 3. Благосиља ће те са Сиона Господ , који је створио небо и земљу. LISA, Данче*, Никола Поповић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 Св. Василије Велики :Псалми су тишина душе, дароватељи мира, успокојитељи смутних и бурних помисли. Они умекшавају раздражење душе и умеравају неуздржљивост... Из Псалама познајеш величину храбрости, строгост правде. красоту целомудрености, савршенство разумности, узор покајања и сваког добра које год помислиш.''Дејство Псалтира је сасвим непосредно. нема човека који читајући Псалме не осети да се то говори баш о њему лично решавају загонетке његовог живота, објављују његове тајне и страховања, трзаји, мучења и надања. Ljubičasta, Иван Ивковић, Ненад Р. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука