Jump to content

Препоручена порука

Priznaj da si to slusao od subotara.

И рече им: зар сте и ви тако неразумни? Не разумијете ли да што год у човјека споља улази не може га опоганити?

Јер му не улази у срце него у трбух; и излази напоље чистећи сва јела.

Још рече: што излази из човјека оно погани човјека;

jер изнутра из срца људскога излазе мисли зле, прељубе, курварства, убиства,

Крађе, лакомства, пакости, злоће, лукавство, срамоте, зло око, хуљење на Бога, понос, безумље.

Сва ова зла изнутра излазе, и погане човјека.

Marko 7,15-23

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ranije sam to shvatao kao glupost,al ispada da i sama Sveta Biblija zabranjuje konzumiranje svinjskog mesa. Sta vi o tome mislite??

То је део старозаветног обредног закона који је завршен и испуњен на Крсту.

Подели на овим сајтовима

Svinja je svastozder, ona bi imala ulogu reciklatora

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

U starom zavetu se kaze da je svinja necista zivotinja,a sto su posle promenili "politiku" to ne znam,niti me interesuje..Ja sam vegan vec 20 godina,i ne vidim da mi nesto fali..Zasto?..Iz ljudskih pobuda...Ne bih podnela, to da je neka zivotinja umirala u bolu,samo da bih ugodila stomaku..Ajde da nemamo alternativu,nego nje ima.

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

A razmisljao sam bas ovih dana,kada bi npr svi slusali ove vegane i batalili (svinjsko) meso ili npr da religija to zabranjuje,koja bi bila uloga svinje u ovom svetu?! :)

A koja je svrha ljudske gluposti u ovom svetu?

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Ne bih podnela, to da je neka zivotinja umirala u bolu,samo da bih ugodila stomaku..Ajde da nemamo alternativu,nego nje ima.

Шта ће нам алтернатива, где је несугласица? Људи воле да једу, не дирај им у тањир.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...